הצצה ראשונה: Mi Notebook Air

Mi Notebook Air

לחברות הסיניות חלק נכבד בעולם הטכנולוגיה ובפרט בעולם החומרה: DJI עם סדרת הפנטום היא כמעט שם גנרי לרחפנים, ושיאומי שמצליחה להפתיע בכל פעם בשלל מוצרים טכנולוגיים בקטגוריית התמורה לכסף, ואף החלה להעז עם מכשיר ה-Mi Mix.

מוצרי החברה, אשר חלקם מיוצרים על ידי חברות בהן שיאומי מושקעת בהן, כוללים סמארטפונים על אביזריהם השונים, רחפן, טלוויזיות, אופניים חשמליים, צמידי פעילות, מכשירי בית חכם, מצלמות אבטחה ועוד. החיסרון הגדול הוא שמרבית המוצרים לא נמכרים באופן סדור בעולם המערבי, לאחרונה החלה החברה להיכנס לארה”ב, אך בישראל כבר ניתן למצוא את מרבית הסמארטפונים של החברה, המצלמות ועוד. רשת חנויות MDK החלה לייבא את מחשבי החברה, ה-Mi Notebook Air, וממנה קיבלנו אחד לסיבוב קצר ולסקירה מהירה.

ה-Mi Notebook Air איננו מנסה להסתיר את מקור ההשראה. השם, עיצוב המכשיר, ואפילו המטען נראים דומים להפליא למוצרי החברה אשר עד לאחרונה מכרה מחשבים ניידים העונים לשם Air – הלא היא אפל, כמובן. גוף המחשב עשוי מתכת (אלומיניום ככל הנראה) למעט כיסוי ציר המסך העשוי פלסטיק, ברמת הגימור הוא עדיין רחוק מהמק הממוצע. למשל, המקלדת, בדומה למק נמצאת בתוך שקע ייעודי בגוף האלומיניום, אבל “דפנות המכתש” תלולות מדי, כך שמקש החצים הפונה מטה נדחס, ואיננו ניתן ללחיצה על ידי כל האצבע. בצד השקעים, אפשר למצוא סט שמקובל כיום בהרבה מחשבים דקים בקטגוריות הזולות וקטגוריות הביניים: מלבד שקע אוזניות ברור מאליו יש פה שקע HDMI (גודל מלא), שקע USB 3 ושקע USB-C. מפרט סביר למחשב מודרני, אם כי קורא כרטיסים היה יכול להיות תוספת נחמדה.

בחירה מוזרה היא הבחירה שלא לשים לוגו כלל בגו המכשיר, המחשב נראה קצת חסר זהות אבל זהו כבר דיון פילוספי או לאנשי שיווק, ופחות רלוונטי לענייננו. למרות הכל עדיין מדובר במחשב יפה וקליל עם מקלדת הכוללת תאורה אחורית, העשויים מחומרים שנראים עמידים לאורך זמן.

Mi Notebook Air

מסך מרשים, ביצועים חלשים

מסך המחשב הוא אחת מנקודות החוזקה שלו: הצבעים עשירים ומדוייקים, והבהירות גבוהה, בצפייה בסרטים ובעבודה ממושכת בתאורת חדר סבירה, המסך בהחלט מהנה.

בצד החומרה, כמו במכשירי הסמארטפון, עושה החברה שימוש במותגים מוכרים: מעבד של אינטל, כונן SSD של סמסונג וכך הלאה. תצורת המחשב אותו קיבלנו לסקירה כוללת מעבד מסדרת ה-Core M של אינטל, שבעבר לא נפלנו מהביצועים שלו, וארבעה גיגהבייט זיכרון, שזה מעט נמוך בשביל להריץ ווינדוס 10 כראוי. לשימוש שלא כולל יותר מדי לשוניות (טאבים) פתוחות בדפדפן, או ריבוי משימות מאסיבי יעשה המחשב את העבודה. אולם ברגע שמעמיסים עליו יותר מזה, יתחיל המחשב להשתהות בין פעולה לפעולה, ועל כן ההמלצה הכללית שלנו למי שזקוק ליותר ביצועים, להשקיע קצת יותר ולחפש מחשב אחר, עם מעבד חזק יותר. הרמקולים במחשב הם באמת מליגה אחרת. מזמן לא שמענו רמקולים באיכות ובעוצמה הזאת, בקטגוריית המדיה אפשר להגיד ששיאומי הצליחו מעל ומעבר למצופה.

Mi Notebook Air

חיי הסוללה של המחשב הזה הם ממוצעים וסבירים: אנחנו מדברים על בין חמש לשש שעות פעולה, עם קישוריות ויי פיי פועלת תדיר, והוא לא נוטה להתחמם מאוד בשעת פעולה.

שורה תחתונה

בדיוק כמו בסמארטפונים, ה-Mi Notebook Air הוא מוצר שקשה להתעלם ממנו. העיצוב והגימור אולי עדיין לא בסטנדרטיים “מערביים” אבל בסך הכל מדובר במוצר הגון, עם תמורה טובה לכסף בטווח המחיר שלו (2,891 שקלים). נצטרך לחכות ולראות אם החברה ותמשיך להשקיע בתחום המחשבים הניידים או שמא מדובר בבלון ניסוי, אשר בינתיים נראה מוצלח כצלילה ראשונה אל שוק הניידים. 

Mi Notebook Air


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

הראל שטנשטיין

בעברו כתב הסלולר של מעריב, נענע10 וחורים ברשת ושימש ככתב פרילנסר של אתר EETimes האמריקאי. כיום מייעץ שטנשטיין לחברות הזנק ומפתחים בנושאי אסטרטגיה, שיווק ופיתוח אפליקציות לטלפונים חכמים ומחשבי לוח.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner