לפני כחצי שנה הציגה OnePlus את הטלפון החדש שלה 6T בניו יורק באירוע נוצץ ויקר להפקה בצד המזרחי של מנהטן, ליד המים.
האירוע היה כה מושקע בעיקר בגלל המעורבות של חברת t-mobile. לפני כן רק יודעי דבר בארצות הברית הכירו את החברה. הפעם ההשקה הייתה של מותג שהפך להיות מוכר יחסית. הרבה פחות רוח וצלצולים – אלא פשוט תצוגה של ה-OnePlus 7 פרו החדש ונגיעה קלה באוזניות האלחוטיות.
ונתחיל מהשורה התחתונה: ה-OnePlus 7 פרו הוא טלפון נפלא. יש לו כמה חסרונות, שעל כולם מפצים היטב המחיר ומערכת ההפעלה הנקייה והמהירה.
התחושה של הטלפון ביד היא של טלפון דק ולא כבד יחסית לגודלו – מסך 6.67 אינץ’ גדול במיוחד ו-206 גרם אינם קטנים או קלים, אבל יחסית לטלפונים כבירי המסך בקבוצה הזו, הוא סביר ונאה.
לטלפון ארבע מצלמות – זום פי שלושה, מצלמה ראשית של 48 מגה פיקסל ומצלמה עם עדשה רחבה מאחור ומצלמת סלפי קופצת עם 16 מגה פיקסל. המצלמה הקדמית היא פתרון אלגנטי לשילוב של מצלמה באזור שמנסה להיות מסך בלבד. החברה מתגאה בעמידות המיכנית של המנגנון, בין השאר באמצעות סרטון המראה משקולת של 22 קילו תלויה על המצלמה. המצלמה נשלפת או מתכנסת כשבוחרים במצב סלפי, ואין אפשרות להקפיץ אותה החוצה באופן ידני. מצד שני, לטלפון מנגנון זיהוי נפילות שמכניס את המצלמה חזרה במקרה של נפילה חופשית. זה פתרון אלגנטי למגרעת הכעורה בטלפונים אחרים.
המצלמות האחרות טובות והאפליקציה (אותה אחת שב- 6T) מעולה גם בגלל נוחות השימוש וגם בגלל כל האפשרויות לכיוון ידני של הצמצם, התריס וכדומה. חובבי צילום שרוצים שליטה יותר מדוקדקת בצילומים שלהם ימצאו כאן תמורה טובה.
המסך חד ובהיר ומהירות הרענון שלו היא 90 הרץ, לעומת 60 בטלפונים חדשים אחרים. המסך ענקי ותופס 93 אחוזים של קדמת המכשיר. צפיפות הפיקסלים היא 516 נקודות לאינץ’. יש לו שוליים מעוגלים ומנגנון התראות שמעביר אור תכלכל בשוליים האלה גם כשהטלפיון נעול. זה נשמע נאה ביותר אבל היחידות להדגמה לא יכלו להראות את זה.
המחיר לדגם הזול עם 6 גיגהבייט זכרון ו-128 גיגהבייט אחסון הוא כ-670 דולר. המודל שיימכר בחנויות T-mobile הוא עם 8 גיגהבייט זיכרון ו256 ג׳גה אחסון יימכר במחיר של כ-700 דולר. 12 גיגהבייט זיכרון ו-512 אחסון מוגזמים לגמרי יעלו 750 דולר. עדיין יותר זול מאייפון במפרט אחסון מקביל…
ל-OnePlus 7 פרו מעבד סנאפדרגון 855 בתהליך ייצור של שבעה ננומטר (כמה סמלי) שמקנה שיפור בביצועים ובצריכת החשמל לעומת מעבדים קודמים. מערכת עם נוזל קירור אחראית לפיזור החום.
מאחורי המסך ישנו חיישן לקריאת טביעת אצבע, כצו האופנה. הוא דומה לזה של המכשיר הקודם ונטען שמהיר יותר. אני לא הרגשתי הבדל, אבל בעיני החיישן של ה 6T טוב דיו, מה גם שיש לו אפשרות לפתיחת נעילה באמצעות זיהוי פנים או קוד. סוללה של 4000 מיליאמפר/שעה אמורה להחזיק בקלות יום שלם וטעינה מהירה תביא את הטלפון למעל 50% תוך עשרים דקות.
כמו שאמרנו, מהתרשמות ראשונה ה-OnePlus 7 הוא טלפון נאה ומשובח, שלא מבייש את בית הגידול שלו.
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
תודה רבה אחלה ביקורת!! מיקי אתה מלךךךךךך
[…] אני צריך להשוות, אז 1More בשוק האוזניות האלחוטיות הם מה ש-OnePlus בשוק הסמארטפונים: מותג סיני בעל נראות טובה, שמציע כמעט […]
[…] של 1,199 שקלים בלבד, בהחלט תחרות לאחיו מבית תאגיד BBK, כמו ה-OnePlus או […]
[…] מזכירה בממשק שלה את המערכות האחיות שראינו ב-realme או ב-OnePlus, גם הם מבית BKK הסינית. ברם, ColorOS עצמה, נראית קצת יותר […]
[…] את המשחק. אצל אפל זה היה האייפוד, אצל OnePlus זה היה ה-OnePlus 7, אצל דייסון זה היה ה-V8, כל חברה כמעט, יש לה מוצר ששינה את […]