רילמי או Realme, הוא מותג חדש בישראל שנכנס לכאן לפני מספר שבועות, אבל לא בעולם ובמיוחד לא ביבשת מולדתו אסיה. Realme הוא מותג השייך לתאגיד הסמארטפונים הצומח BBK, שאחראי לעוד כמה מותגים בעלי שם כמו Oppo, ViVo ומותג אחד שישראלים כבר מכירים, הלוא הוא OnePlus. מדובר בכמה מותגים הממוצבים שונה, אבל מגיעים בסופו של דבר מאותו בית יוצר. מותג רילמי, מזכיר גם במצלול ומתחרה על פניו בשיאומי. קיבלנו לסקירה את Realme 6, שהוא טלפון הביניים הבסיסי של החברה כיום, לצד הרילמי 6 פרו והדגם העילי בישראל, ה-X3, שממוצבים גבוה יותר. מחירו של רילמי 6 הוא 999 שקלים, וכפי שהבנתם מהכותרת, מקבלים פה הרבה צעצועים!

צילום: ניב ליליאן

עיצוב ומבנה

ל-Realme 6 יש עיצוב לא שגרתי, בשני אופנים: ראשית, הגב שלו, אמנם פלסטי, אבל בגוון פנינה שלוטש כך שהוא שובר ומחזיר את האור בצורות שונות ומשונות, סגנון יוצא דופן ומושך את העין. האופן השני, הוא העובדה שחיישן טביעות האצבע, בדומה לטלפוני אקספריה במשך שנים, נקבע בכפתור ההפעלה בצד, שהוא גם מעט שקוע. האופן השלישי והנוסף, הוא שכפתורי הווליום, באופן לא שגרתי, יושבים בצלע שמאל של המכשיר, לצד מגירת ה-SIM. מגירת ה-SIM כאן ארוכה ועמוקה במיוחד, כי היא מכילה מקום לכרטיס זיכרון מיקרו-SD, ושני כרטיסי SIM.

צילום: ניב ליליאן

בגב המכשיר קבוע מערך מצלמות אימתני של 4 מצלמות ובצדן מבזק, שקצת בולט מהגוף וקצת מכוער בעינינו, ובתחתיתו שבכת הרמקול, שקע הטעינה מסוג USB-C ושקע אוזניות 3.5 מ”מ.

חזית הסמארטפון היא ברובה מסך, בן 6.5 אינץ’. שבכת האפרכסת הפכה להיות דקיקה ואלגנטית, כמו בהרבה טלפונים שאנחנו רואים לאחרונה, והמצלמה הקדמית, מצלמת 16 מגהפיקסל, מגיעה כאן כנקב בפינה השמאלית העליונה של המסך. נעים, סטנדרטי, לא יוצא דופן באופן מיוחד. החזית גם מוגנת בזכוכית גורילה מדור ישן יותר, דור 3.

רילמי 6 Realme מהגב
צילום: ניב ליליאן

מבחינת האחיזה, המכשיר נוח לאחיזה ביד, באופן מפתיע לא מחליק והוא קל יחסית, 191 גרם משקלו. שוב, סולידי וענייני ונעים.

תצוגה, צליל, מצלמה

המסך כמו שאמרנו, הוא מסך בן 6.5 אינץ’, מסוג LCD עם פאנל IPS מה שאומר חדות לא רעה ופירוט סביר, אבל עם צבעים לא מאוד עמוקים. הוא מסך לא רע בכלל: קריא בתאורה חזקה, ונהנה מקצב רענון גבוה של 90 הרץ, שזה מאוד יפה לטלפון ברמת המחיר הזו (אפשרות שבדרך כלל מופיעה בטלפונים של גיימרים, שגם דורשים את התכונה הזו לתנועה מהירה וחלקה על המסך). שימושי גם לסרטי פעולה. מה שכן, זה ישתה לכם יותר סוללה.

מה לא אהבנו? את הצליל של הרמקול. פה ניכר בפירוש ש-רילמי חסכו. הרמקול בעוצמות הגבוהות מקרקש, על סף הבלתי נסבל ובהחלט לא מוציא צליל נקי אלא עם דיסטורשן מסויים. היינו צריכים להוריד טיפה את עוצמת הקול כדי להצליח ליהנות מהסאונד. זהו בהחלט מכשיר שתרצו לזווג לו אוזניות, וכאן דווקא רילמי מספקים אקולייזר מובנה לאפקטים, שזה נחמד.

בניגוד לחוויית צריכת התוכן שסובלת מחוסר מה בגלל הרמקול, דווקא הכלים פה ליצירת תוכן הם רבים ומגוונים. נתחיל ממערך הצילום, שיחסית לרמת המחיר הזו הוא מפתיע ומאוד מוצלח:

מערך הצילום של רילמי 6
צילום: ניב ליליאן

המצלמה הראשית היא מצלמת 64 מגהפיקסל, עם מפתח צמצם של f1.8 וגודל פיקסלים של 0.8 מיקרון. היא מתוגברת בעדשה רחבה של 13 מ”מ, עם מפתח צמצם של f2.3 וחיישן 8 מגהפיקסל, ועדשת מאקרו נוספת של שני מגהפיקסל, ועוד חיישן עומק שחור לבן. השילוב נותן יחידת צילום גמישה – שיכולה לצלם בקלות תמונות רחבות זווית, ובמיוחד התרשמנו מאיכות צילום המאקרו, שהיא פנטסטית, ומפתיעה במיוחד עבר סמארטפון שעולה כאלף שקלים בלבד. בנוסף, צילום הווידאו הוא ב-4K כולל ייצוב תמונה אלקטרוני, שכאמור, מאוד יקרוץ ליוצרי מדיה חברתית. הנפילה היחידה היא בתמונות לילה, במיוחד כאלה עם זום, כפי שתראו בדוגמאות הצילום מטה – הן רועשות ולא יפות.

והבטחנו צעצועים? רילמי שילבו ברילמי 6 גם תוכנה להקלטת מסך, שמאפשרת גם להקליט את המתרחש על המסך, אבל גם לשלב מצלמה קדמית ולפתוח מיקרופון כך שאפשר להקליט גם קריינות בלייב, תכונה מאוד שימושית עבור יוטיוברים או גיימרים שאוהבים להוסיף הערות בזמן שהם מקליטים משחק חי.

ביצועים, תוכנה ותוספות

אבל הצעצועים לא נעצרים שם. לרילמי 6 יש גם חבילת תוכנה רצינית. ראשית, היא בנויה על אנדרואיד 10, אבל מעליה שמו רילמי שכבה עבה של ממשק ויישומים, חלקם מוכרים ממותגים האחים כמו OnePlus כמו התוכנה לניהול הטלפון או תכונות ניהול סוללה, אבל מעבר להם יש פה ערימה של כלים ממצפן, דרך רשמקול ועד תוכנת דואר וחשוב מכך, אפשרויות עמוקות לכוונון של כל תכונה בטלפון, בצורה שמאוד תקרוץ למשתמשים מתקדמים.

כמה דוגמאות: האפשרות להדליק ולכבות את הטלפון בשעות קבועות, מצבי נהיגה וריכוז (מצב חמוד שגם כולל טיימר פומודורו לעבודה ורקעים וצלילים מרגיעים לריכוז, וכמובן – ללא הפרעות), סרגל צד, הגנה על קבצים בדמות שליחת התראות על מחיקת תמונות, השמעה לאוזניות מחווטות ואלחוטיות במקביל,  כמה דרכים להפעלת ה-Google Assistant, נתונים טכניים בתצוגה למי שמתעניין, ניהול כמה חשבונות מקבילים במדיה חברתית, מסך מפוצל, אזור משחקים ועוד ועוד.

אנחנו לא בטוחים שאפילו אחרי כמה שבועות עם Realme 6 מצאנו את כל הצעצועים שחבויים בו… הוא באמת מכשיר מאוד מספק למי שאוהב להתעסק ולחפור בקרבי ההגדרות. טרוניה אחת שיש לנו היא העברית בתרגום של באג, שקצת קלוקלת – מושגים כמו “קפיאה מהירה של אפליקציות” או “שיפור עמידות הטלפון” בהקשר של סוללה, זו פשוט עברית לא טובה, וחבל.

עוד בחיבור:

נוקיה 5.3: חטיבת הביניים [ניסוי כלים]

הצצה ראשונה: OnePlus 7 פרו

מחשבים לעבודה מהבית ב-2020

מעבר לצעצועים, בואו נדבר גם על ביצועים, וגם כאן, ל-רילמי 6 אין מה להתבייש. מלבד אחסון פנימי נדיב של 128 גיגהבייט,  יש כאן ארבעה גיגהבייט זיכרון ומעבד פחות שגרתי מבית מדיהטק. מדיהטק, הקוואלקום הסינית אם תרצו, מאוד חזקה במדינת הבית שלה אצל יצרניות הביניים.

מערך הליבות של מדיהטק, הוא כאמור, פחות שגרתי: מדובר במעבד מתומן ליבות, אבל בניגוד לסידור האשכולות המקובל אצל קוואלקום של ארבע ליבות וארבע ליבות, המעבד של מדיהטק, ה-Helio G90T, מסודר במערך של 6 ליבות ושתי ליבות. שש ליבות הן קורטקס A55 במהירות שעון של שני גיגההרץ לשימושי יומיומי, ושתי הליבות החזקות יותר, שנכנסות לפעולה במצבים תובעניים, הן ליבות קורטקס A76, במהירות של 2.05 גיגההרץ, יחי ההבדל הקטנטן.

כפתורי הווליום ב-Realme 6
צילום: ניב ליליאן

לא מדובר בטלפון שמאיים על מכשירי דגל, אבל יחסית לקטגוריה הוא אחד החזקים. ה-Realme 6 שלנו הוציא ציון של 2575 נקודות ב-SlingShot Extreme של 3DMark, אחת התוצאות הטובות ביותר למכשיר מהדגם הזה (טוב יותר מ-97% מהמכשירים), והציון שלנו למעשה היה יותר טוב אפילו מזה של אחיו הגדול – הרילמי 6 פרו (עם 2519 נקודות ממוצע דגם). לשם השוואה הוא פחות חזק למשל, מהנוט 8 של סמסונג או ה-Mi 9 של שיאומי, אבל עוקף בהרבה מכשירים בעלי אפיון ומחיר דומה, כמו ה-נוקיה 5.3 שסקרנו כאן לא מזמן. בתפקוד יומיומי, הוא מהיר, תגובתי ונעים לשימוש. לא מצאנו שיהויים מיוחדים. לסיכום הקטגוריה, יחסית לרמת המחיר, הביצועים שלו מצויינים.

חיי סוללה

ב-רילמי 6 קבועה סוללה שמנמנה של 4,300 מיליאמפר/שעה, קצת יותר מה-“תקן” המקובל כיום של 4,000 מיליאמפר שעה. מלבד האפשרויות המאוד מדוקדקות לניהול הביצועים שלה, לרבות נטרול של אפליקציות הפועלות ברקע כך שלא יצרכו סוללה כלל, היא תספק לכם גם בזכותן חיי סוללה נאים של יום וחצי פעולה בלי להתאמץ בכלל, בשימוש מעורב, וקרוב ליום פעולה גם בשימוש מאומץ, שזה יפה מאוד. אם תפעילו את הגדרות החיסכון, אנחנו מאמינים שתוכלו “לגרד” ממנה אפילו יומיים של פעולה.

ל-Realme 6 אין טעינה אלחוטית, אבל הוא כן מגיע עם מטען אלחוטי מהיר מקורי של 30 וואט, בטכנולוגיה שרילמי מכנים VOOC. הוא אכן יטעין לכם את הטלפון במהירות שיא (50% סוללה בפחות מחצי שעה של טעינה), אבל אליה וקוץ בה: מדובר בטכנולוגיית טעינה קניינית של רילמי ולא תקן רחב אימוץ כמו Quick Charge, כך שתהיו חייבים להשתמש רק במטען המקורי כדי ליהנות מהטכנולוגיה.

צילום: ניב ליליאן

השורה התחתונה

רילמי, בדומה למקומות אחרים בעולם, פורצת לשוק הישראלי עם הצעה משתלמת. ה-רילמי 6 מציע תמורת כאלף שקלים חומרה חזקה יחסית, מערך צילום מוצלח (למעט צילום לילה), וכמה תכונות שלרוב מוצאים בסמארטפונים יקרים יותר, כמו מסך עם קצב רענון של 90 הרץ ו-HDR במצלמה הקדמית. העיצוב שלו מושך עין ומעניין, והוא יכול מאוד לקרוץ למשתמשים מתקדמים וליוצרי מדיה חברתית בזכות תכונות הרלוונטיות להם. באופן משעשע, הוא קצת יוצר קניבליזציה מלמטה למותג האח שלו, ה-OnePlus, בהציעו הצעה דומה – אולי קצת יותר חלשה בביצועים, אבל דומה בממשק ובחוויה הכללית הפונה למשתמשים בקיאים.

Realme 6
מחיר מומלץ לצרכן: 999 שקלים

ציון: 8.5

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

4 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner