במלאת עשור לסרפייס, ממש בימים אלה, מסתבר דבר אחד: מיקרוסופט צדקה. כשהציגה לראשונה את הסרפייס, טאבלט עם מקלדת נצמדת, אי שם ב-2012, אנשים הסתכלו עליו כבריה משונה, אבל כותב שורות אלה שהיה בהשקה אז בניו יורק, התאהב בפורמט על המקום. עשר שנים אחר כך, ואינספור חיקויים מיצרניות אחרות די ברור שמיקרוסופט עלתה על משהו עם הקונספט של טאבלט עם מקלדת המשמשת לו כמעטפה. לכן, כששמעתי שלאסוס יש מחשב 2 ב-1 שבכלל נבנה בשביל גיימרים, ברור שהסתקרנתי. וככה נחת על שולחן המערכת ה-ROG Flow Z13, שהוא גם היפה וגם החיה, ותיכף אסביר למה.
עיצוב ומראה של ROG Flow Z13
נתחיל עם היפה. ה- ROG Flow Z13 הוא מחשב ה-2 ב-1 הכי יפה שראיתי, נקודה. בשעה שרוב המחשבים האלה, שמיועדים לעסקים הולכים על עיצוב נקי ופשוט, כיון שכאן מדובר במחשב לגיימרים, אסוס התפרעו:
המחשב הזה פשוט יפה. עם חריטות מתכת מפורטות בגב שיוצרות את האותיות OG, הדפסות לייזר על הגוף השחור עם קווים, חלון מואר קטן בגב עם תאורה צבעונית ששובר את הקו של הרגלית המאסיבית ונותן הצצה לפיסה מלוח האם, ה- ROG Flow Z13 פשוט שובה עין. הוא מחשב מרשים למראה, ויכול להיות שגם יהיה מקור לשיחות בבית הקפה. בקיצור, עפתי על העיצוב שלו. אבל ממש.
כיסוי המקלדת הוא באותו הסטנדרט, עם מקשים רבועים עם תאורה אחורית צבעונית וניתנת לשליטה (אני קבעתי את התאורה לאדומה, שתשלים את צבעי הלוגו, אבל יש פה מגוון של כל צבעי הקשת, תרתי משמע), והלוגו של ROG מוטבע על גב הלבד, לצד אלמנטים גרפיים נוספים – הכיסוי משלים את המראה האלגנטי והשרירי של ה- ROG Flow Z13. מה שכן, הלבד לצערנו הוא מגנט לכלוך לא קטן, וצריך לא פעם לתת לו הברשה קטנה עם היד.
ללא המקלדת, הוא שוקל 1.19 ק”ג וביחד איתה – קילו וחצי (1540 גרם, למדקדקים). תחושתית הוא מרגיש קצת מאסיבי ביד, אבל ירכיים לא משקרות, וגם לא המשקל המדויק איתו מדדתי. לא הנייד הכי קליל, אבל מבנה האלומיניום המאסיבי והמקלדת האיכותית מצדיקים את זה.
אחרי שסיימנו להתלהב מהמראה, נעבור לחלק הממשקי: בגב יש מצלמה קטנה שנראה ששמו אותה שם כדי לצאת ידי חובה, ובאמת הגיע הזמן להכחיד את הטרנד הזה – אף אחד לא מצלם עם טאבלט. מה שמאוד אהבתי בגב זו לשונית קטנה אדומה בפינה הימנית, שמקילה על שליפת הרגלית מגוף הטאבלט, שזה נהדר. פתחי האוורור העיקרים נמצאים בראשו, הרחק מהמשתמש, לצד הכיתוב Republic Of Gamers.
בצלע הימנית קבועים כפתור ההפעלה שהוא גם חיישן טביעות אצבע, כפתור הווליום מתחתיו, שקע USB רגיל בודד, שקע אוזניות ופתח רמקול. בצד השמאלי, שקע USB-C בודד שהוא גם שקע הטעינה ותומך Thunderbolt 4, ולצידו נורת חיווי (גם היא מעוצבת כפס אלכסוני נאה), ושקע חיבור לכרטיס גרפי חיצוני, מחופה בגומי – שמתחתיו, אם הוא לא בשימוש, מסתתר שקע USB-C נוסף, תומך PD. טוב היו עושים אסוס אם היו מצרפים בערכת רכזת שקעים, כי נראה שלאור הקמצנות משהו בשקעים, היא נדרשת. בחזית המסך בן 13 האינצ’ים, נמצא מצלמה קדמית, שלצערי לא תומכת ב-Windows Hello וזיהוי פנים, עוד משהו שהיה מתבקש אבל משום מה איננו. חיישן טביעות האצבע הוא בסך הכל סביר ויעיל.
למקשים במקלדת יש מהלך טוב, סביר ויעיל, והיא נעימה להקלדה. המקשים טובים בגודלם, ומשטח ההצבעה גם הוא בגודל סביר, למרות שאין בו ממש צורך עם מסך מגע. היא גם נצמדת בזווית או ניתנת להנחה שטוחה לגמרי על השולחן. הדבר היחיד שקצת מעצבן הוא היעדר מצב נעילה למקשי ה-F, וכדי להפעיל את הפונקציות הרשומות צריך ללחוץ על הכפתורים ביחד עם מקש Fn.
לקינוח החלק העיצובי המרשים, אציין ש- ROG Flow Z13 מגיע גם עם תיק נשיאה ממותג ורצועת נשיאה תואמת כף שאפשר לשאת אותו כתיק כתף או תיק יד. תוספת חמודה ממש ומתבקשת, ובתיק הנשיאה יש גם עט חרט חכם.
תצוגה וצליל ב-ROG Flow Z13
התצוגה של ה- ROG Flow Z13 מרהיבה, כמצופה ממחשב גיימינג. הוא מגיע עם כמה אפשרויות, אבל זה שקיבלנו לבדיקה היה מסך 4K (עם רזולוציה צפופה מאוד של 3840 על 2400 פיקסלים שאסוס מכנים UHD+), עם תמיכה ב-HDR ודולבי ויז’ן, הפאנל כמובן, הוא IPS. לצערנו, ברוב תת הדגמים קצב הרענון הוא 60 הרץ ורק בדגם אחד יש 120 הרץ שהרזולוציה שלו נמוכה יותר (FHD), אבל גם המחיר שלו זול יותר, ראו גם בפסקת הסיכום שלי.
אבל אין תלונות, ממש להיפך: הצבעים שלו מצויינים ועמוקים מאוד כראוי למסך 4K, לצד פירוט וחדות נהדרים. בנוסף, שני הרמקולים נותנים עבודה ויוצרים צליל רחב במה, עשיר ומלא, גם, כראוי למחשב גיימינג – אבל כמובן, צרכני תוכן שונים, גם כאלה שאינם גיימרים, ייהנו מהצג והסאונד המשובחים של ה- ROG Flow Z13. אני נהניתי ממש.
ביצועים
הגענו לחלק של החיה, ולא רק היפה. כמחשב גיימינג, ה- ROG Flow Z13 מצוייד במעבדי הפלח העליון של דור 12 של אינטל, ה-Core i9 12900H שמגיע עם כמו גם במעבד גרפי אימתני של nVidia, ה-RTX 3050 Ti . הביצועים שלו, בהתאם, עיליים.
ה-Core i9 12900H בהתאם לפילוסופיית עיצוב המעבדים החדשה של אינטל, הוא מפלצת מרובת ליבות: 14 ליבות ו-20 נימי עבודה, שרצות במהירות עבודה של 2.5 גיגההרץ, אבל ליבות הביצועים מסוגלות גם לקפוץ לכמעט 5 גיגההרץ בשעת הצורך, עם זיכרון מטמון גדול של 24 מגהבייט – זהו מערך עיבוד אימתני.
והכרטיס הגרפי (מלבד ה-Iris Xe המובנה בערכת השבבים של אינטל) הנוסף, גם הוא מפלצת: ה-RTX 3050 Ti רץ ב-1085 מגההרץ (כולל קצת סחיטה נוספת שאסוס הכניסו פה), וכולל ארבעה גיגהבייט זיכרון GDDR6. כל זה משודך ל-16 גיגהבייט זיכרון, וכונן NVMe מהיר בן טרהבייט מדגם Micron 2450.
ולקחנו את שתי המפלצות האלה לעבודה: ב-Cinebench R23, הוציא ה- ROG Flow Z13 את הציון הכי גבוה לליבה בודדת עם 1836 נקודות, כשהוא משאיר אבק ל-Ryzen 7, ובריבוי ליבות הוא הוציא 10076 נקודות, טוב יותר מהמערכת הזהה הרשומה של Cinebench, כשהוא במקום הרביעי מיד אחרי Ryzen עם 16 ליבות ו-32 נימים (עם 16315 נקודות).
ב-3DMark, במבחן Time Spy הפופולרי הוא הוציא 4,492 נקודות, עם 11,026 נקודות למעבד הראשי ו-4,063 נקודות למעבד הגרפי. המשמעות המעשית היא שתוכלו לשחק עליו למשל Battlefield 5 ברזולוציה של 2K עם קצב פריימים של מעל 45 פריימים לשניה. אגב, ב-PortRoyal הוא התמודד בכבוד והוציא 1062, על אף שלא תוכנן למבחן הזה. רק לשם השוואה, ה-Legion 7 של לנובו מבוסס AMD עם RTX 3080 ו-Ryzen 9 5900HX, מוציא 7,769 נקודות (שזה בערך הכי טוב שיש ל-AMD להציע כרגע).
ולבסוף, ב-PassMark, ה- ROG Flow Z13 הוציא 6,607 נקודות, מה ששם אותו באחוזון המכובד 77 מתוך כלל המערכות הנבדקות, כאשר המעבד הראשי הוציא 21,197 נקודות (אחוזון 79, כלומר כמעט 80 אחוז מכלל המערכות הנבדקות היו חלשות ממנו), והמעבד הגרפי עם 10,614 נקודות, מה ששם אותו באחוזון ה-62.
שורה תחתונה, ה ROG Flow Z13 הוא מחשב נייד חזק להפליא, ויתאים לכל משימה – מעיבוד תמלילים וגלישה שאותם הוא יכול לעשות תוך כדי לעיסת מסטיק, ועד משחקים כבדים של ממש, כצפוי. מצוין.
חיי סוללה של ROG Flow Z13
אבל לביצועים האלה יש מחיר. המעבד המפואר שעליו כתבתי בסעיף הזה, הוא גם שתיין זרם, וגם המעבד הגרפי הוא שתיין סוללה לא קטן. המשמעות בפועל היא שחיי הסוללה של ה- ROG Flow Z13 לא מזהירים: הוצאנו ממנו במחזור אחד בין 4-5 שעות עבודה, כאשר מצבי הטורבו למיניהם שמקפיצים גם את מהירויות השעון של המעבדים, יקצרו את החיים של הסוללה עוד יותר.
המזל היחיד הוא שה- ROG Flow Z13 מצויד במטען לא גדול במיוחד, אבל שמוציא לא פחות ממאה וואט שמאפשרים טעינה מהירה ל-100 אחוזים תוך פחות משעה, אם משתמשים בשקע ה-PD שמסתתר מתחת לחיפוי הגומי. את המטען, כך נראה, תצטרכו לקחת אתכם אם אתם מתכננים יום עבודה שלם בדרכים.
השורה התחתונה
בסעיף המחיר, הופתענו ממש כשדיברנו עם האנשים של אסוס ישראל. למפרט הזה, בכנות, ציפיתי למחיר של 5 ספרות. הדגם שאני בדקתי, עולה בארצות הברית 3,300 דולר, מה שאומר שלדעתי הוא יימכר בישראל תמורת אכן חמש ספרות. אבל ל-ROG Flow Z13 הנבדק יש תת דגם אח, עם מסך FHD במקום 4K וקצב רענון של 120 הרץ, שנמכר כאן תמורת 8,600 שקלים, ככה שאם אתם מתפשרים קצת על מסך ה-4K, זו די מציאה.
ROG Flow Z13 הוא גם היפה וגם החיה. הוא מחשב ה-2 ב-1 הכי יפה שראיתי עד היום, וזה כולל את הסרפייס של מיקרוסופט, שהוא האורגינל, ויצירות יפות אחרות. אסוס באמת השקיעו בפרטים, וזה מחשב שימשוך מבטים לכל אשר תלכו, גם בזכות התאורה הצבעונית והחלון השקוף בגב. הוא באמת מרהיב ויוצא דופן.
זה, לצד נוחות שימוש טובה וכיסוי מקלדת עשוי באותה קפדנות כמו הטאבלט עצמו, מסך עמוק צבעים וחד כתער, רמקולים טובים עם ביצועים מפלצתיים הופכים אותו לרכישה כדאית. אסוס לא חסכו כאן והשקיעו בפרטים, בחוץ ובפנים.
המצער היחיד הוא שמנוע הביצועים של הצמד מעבד ראשי מעבד גרפי שכה ישמח גיימרים – שותה את הסוללה בקשית, ולכן חיי הסוללה פה לא מרהיבים ויחסית, הוא ממועט שקעים. לגיימרים שהם גם או עובדים בדרכים שרוצים מחשב שרירי שגם נראה ככה – ה- ROG Flow Z13 הוא בחירה מצוינת.
ROG Flow Z13 (2022)
ציון:
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
[…] במחשבים האחרונים שלהם מפציצים עם העיצוב. אם זה ה-FLOW Z13 שסקרנו כאן לפני כמה חודשים שהוא אחד המחשבים בעלי […]