[rrssb]
לאחר הכרזת האייפד הראשון, רבים תהו האם תיווצר קטגוריה חדשה בין המחשב הנייד לסמארטפון. לדידו של סטיב ג’ובס התשובה הייתה חיובית, אחרים גרסו כי זהו בסך הכל “אייפון מגודל”. למעלה מארבע שנים אחרי האייפד הראשון וכרבע מיליון טאבלטים אשר נמכרים מדי שנה, נראה שסטיב ג’ובס דייק בדבריו. ומה לגבי ה”אייפון המגודל”? נראה שגם הם די צדקו.
מצד אחד, מסכי הסמארטפונים גדלו באופן עקבי, וכעת מרבית מכשירי הדגל של החברות מצויידים במסך בגודל של כחמישה אינץ’ לפחות, אפל אך החודש הייתה האחרונה להצטרף למגמה. מצד שני, הטאבלטים במובנים רבים נעשו דומים יותר ויותר לסמארטפונים. קיבלנו לבדיקה את ה-Galaxy Tab S, מחשב הלוח האחרון לבית סמסונג.
קריא מחוץ לבית
ה-Samsung Galaxy Tab S הוא הדור החמישי של הטאבלטים של חברת סמסונג, אשר מחזיקה בנתח השוק הגדול ביותר בקרב יצרניות הטאבלטים מבוססי האנדרואיד, ושנייה אך לאפל בקטגוריה. אם יש תחום בו הטאבלטים “שואבים השראה” מהסמארטפונים זהו ללא ספק בכל הנוגע לעיצוב.
החברות השונות במשך הזמן, אם כהחלטה שיווקית או מתוך רצון לייצר ליין עיצובי רציף, הפכו את הטאבלט ברמה העיצובית כמעט להעתק מדויק של מכשיר הדגל של החברה: סוני עם סידרת הXperia Z, חברת LG בעיקר עם קווי המתאר והמראה הכללי, וכמובן גם סמסונג. ה- Samsung Galaxy Tab S במקרה זה חולק הרבה מאוד במשותף עם מכשיר הדגל הנוכחי של החברה, הסמסונג גלקסי S5.
החל מהתצורה המלבנית, דרך פס הפלסטיק דמוי המתכת המקיף את צדיי המכשיר, וכלה בטקסטורת הפלסטיק המחוררת בגב המחשב, וגם כאן מקש הבית משמש כסורק טביעות אצבע, רמת הדיוק טובה אולם מספר פעמים בודדות בלבד צלחנו את הסריקה בהחלקה אחת, בדרך כלל הממוצע עמד על כשתי ניסיונות. ממדיו של הטאבלט די זהים לאלו של המתחרים הן מבחינת גודל והן מבחינת משקל.
באופן כללי, חרף הפלסטיק, נראה ה-Tab S כטאבלט אשר מתעתד לשדר תחושת יוקרה, ולמעשה הוא די מצליח, אך על שני העיגולים בגב המכשיר אנו מסרבים לסלוח, הללו משמשים כתופסנים לכיסוי המקורי של החברה.
בקרב על ליבו של הלקוח, או יותר נכון על עיניו בחרו בסמסונג לשדרג את אחד מהמרכיבים החשובים ביותר בטאבלט, הלא הוא המסך.
פאנל ה-LCD נזנח לטובת פאנל מטכנולוגיית OLED ובסופו של דבר מצוייד ה-Tab S במסך בגודל 10.5 אינץ, ברזולוציה 2560×1600 (287 PPI) מסדרת Super AMOLED של סמסונג, אותם מסכים הנמצאים גם בסמארטפוני הדגל של החברה.
ואכן, אחרי המונחים השונים והמילים המפוצצות, המסך של ה- Samsung Galaxy Tab S הוא בהחלט תענוג לעיניים, מגוון הצבעים רחב, הצבעים עצמם עמוקים, החדות גבוהה, והבהירות גבוהה גם היא.
את הנטייה לתחושת הרוויה המעט מוגזמת והלא מציאותית בצבעוניות, ניתן בנקל להפחית על ידי הגדרות מצב התצוגה, אשר מתאים את הצבעים לאופי הפעולה המתבצע על גבי המכשיר, קטעי וידאו, תמונות וטקסטים יזכו כל אחד למצב תצוגה ייחודי.
גם בהירות המסך תתאים עצמה לעוצמת התאורה מסביב על ידי חיישן התאורה הנמצא בחלקו העליון של המסך, באור השמש המסך נהיר, קריא ואף בווידאו, ללא צל של ספק, או צללים בכלל – ה-TAB S הוא הטאבלט בעל המסך הקריא ביותר מחוץ לבית.
כך שלצפות בסרטים על ה-TAB S זאת בהחלט חוויה נעימה, הצליל הבוקע משני צידי הטאבלט ברור וחזק, אך מיקומם של מקשי העוצמה בסמיכות קרובה מדי למקש ההדלקה/כיבוי גררה לעיתים קרובות מידי לפעולה הלא רצויה של כיבוי המסך באמצע משחק או צפייה בסרט, בהחלט מעצבן.
חלק ומהיר
בסמסונג בחרו לצייד את ה-TAB S במערכת שבבים מתוצרתה, ה-Exynos Octa 5420, זוהי איננה ערכת השבבים החזקה ביותר בשוק, אבל היא בהחלט בין החזקות.
משחקים מקטגוריות שונות רצים בצורה חלקה, עם זמני טעינה נמוכים, סרטים בהבחנה גבוהה החל מ-HD ועד 2K רצים כמו חמאה, את אתגר ה-4K ה-Tab S לא צלח, אבל אין לכך משמעות רבה.
השימוש השוטף, המעבר בין יישומים מתבצע בצורה חלקה ומהירה, גם אפשרות ריבוי המשימות, המאפשרת לפצל את המסך לשתי משימות במקביל עבדה מעולה, וזאת בהחלט תוספת נחמדה ושימושית.
ובכלל נראה שלסמסונג היו הרבה כוונות טובות ביצירת טאבלט עם ערך מוסף בדגש על תוכן ופונקציות, למשל חיישן האינפרא אדום מאפשר לשלוט על הטלוויזיה, הממיר של YES או HOT ועוד שלל מוצרי אלקטרוניקה, חבל שההגדרה הראשונית מעט ארוכה, היישום כולו באנגלית, ואת ישראל לא תמצאו בין בחריין או ליכטנשטיין.
חוויה דומה תמצאו גם ברוב התוכן המוצע בחינם אם לפרק זמן קצוב או בכלל, אם אתם חובבי קומיקס, מגזינים, תזכו לקבל כמה לתקופת זמן של מספר חודשים, אבל כולם כמובן באנגלית. אין בכך כל פסול אבל כאשר רואים את אפלייקציית SmartVOD נראה שבסמסונג בהחלט מסוגלים ליותר.
תחושה דומה מתקבלת עם הממשק אשר סמסונג “מאמצת” מה-S5 מצד אחד תמצאו את SideSync מאפשר שליטה ושיתוף מסך של סמארטפון גלאקסי ישירות על גבי מסך הטאבלט, ומצב ילדים, ומצד השני את מצב “חיסכון מרבי באנרגיה” תוספת שימושית בהחלט בסמארטפונים אבל חסרת תוחלת בטאבלט.
מצלמת ה-8 מגהפיקסל האחורית בתוספת הפלאש מאפשרת צילום תמונות באיכות טובה יחסית, היא כמובן לא תהווה תחליף למצלמת הסמארטפון אבל לעת מצוא היא בהחלט עושה את עבודתה נאמנה.
לאחר יומיים עמוסים בגלישה באינטרנט, אפליקציות צפייה בסרטים ועוד. סוללת ה-TAB S הראתה סימני מצוקה, בשימוש סביר וממוצע הטאבלט מחזיק ימים מספר.
חבילה טובה, אך לא מושלמת
ה- Samsung Galaxy Tab S הוא בהחלט אחד מהטאבלטים הטובים ביותר כיום בשוק, אולם אי אפשר שלא להזכיר את האייפד, בעוד שקרב האפליקציות בין iOS לאנדרואיד בזירת הסמארטפונים כמעט שכך, בטאבלטים, לאנדרואיד עדיין היצע דל יותר אשר לא מאפשר להפיק מהטאבלט את המירב (רק תסתכלו על אפליקציית פייסבוק לדוגמא) על כן סמסונג רצו להעניק חבילת תוכן אשר פעם אחת תבדל אותה מהמתחרים ותנסה לתת מענה לאייפד. בעוד שבחו”ל לדבר אולי יש השפעה, לציבור הישראלי (למעט אפליקציית הSmartVOD) ככל הנראה אין כאן ממש בשורה. אותה תחושת החמצה קלה, נובעת מהאימוץ המהיר מדי של אלמנטים מהגלקסי S5.
ב- Samsung Galaxy Tab S ניכר שסמסונג ניסתה ליצור את טאבלט האנדרואיד שהוא החבילה הטובה ביותר בכל המובנים, והיא יצרה חבילה טובה, אבל היא תצטרך להתאמץ יותר.
מחלקים ציונים
[mks_progressbar name=”8.5″ level=”עיצוב” value=”85″ height=”20″ color=”#eeee22″ style=”squared”]
[mks_progressbar name=”8.5″ level=”ביצועים” value=”85″ height=”20″ color=”#eeee22″ style=”squared”]
[mks_progressbar name=”9.0″ level=”תצוגה” value=”90″ height=”20″ color=”#03e200″ style=”squared”]
[mks_progressbar name=”7.0″ level=”מצלמה” value=”70″ height=”20″ color=”#eeee22″ style=”squared”]
[mks_progressbar name=”8.0″ level=”רמקולים” value=”80″ height=”20″ color=”#eeee22″ style=”squared”]
[mks_progressbar name=”9.0″ level=”חיי סוללה” value=”90″ height=”20″ color=”#03e200″ style=”squared”]
ציון סופי:
8.7
התחברנו:
מסך איכותי
זמן סוללה
ביצועים טובים
לא התחברנו:
חבילת תוכן שלא מותאמת במלואה לקהל הישראלי
גלקסי S5 מוגדל
מגוון יישומים
חותכים עניין:
טאבלט טוב מאוד, אך לא מושלם
מחיר שוק:
2,400 ש”ח