Samsung Z Flip 4: גמיש וחדיש

Samsung Z Flip 4

כשהייתי צעיר וקראתי את המגזין ״מדע פופולרי״ סיפרו לנו על מסכים עתידניים, דקים, מתקפלים, מלאי צבעים.הכל נראה רחוק מאוד, שנות אור והייתי בטוח שהדברים האלו יהיו מקסימום במסע בין כוכבים. והנה עברו להם השנים וכמו פטריות בגשם מתחילים להגיע להם דגמים שונים של טלפונים מתקפלים עם מסכים מלאי צבעים, ואפילו התחילו להשתדרג עם דגמים סדירים מדי שנה. קיבלנו לידינו את ה-Samsung Z Flip 4 הגרסה הרביעית של של מכשירי ה-Flip המתקפלים של סמסונג הקוריאנית.

עיצוב ומבנה של ה-Samsung Z Flip 4

האריזה הסטייליסטית של סמסונג מכילה בתוכה כבל USB-C, את המכשיר ו…זהו. כמו ברוב המכשירים של היום לא נקבל מטען, אוזניות ואפילו לא מגן חיצוני. המכשיר עצמו מגיע עם מגן מסך מקורי המותאם ליכולות ה flip שלו. 

המילה הראשונה שעולה לראש כשמסתכלים על ה- Z-Flip 4 היא: וואו. את התגובה הזו קיבלתי לא פעם כשהנחתי את המכשיר על שולחן כלשהו במקום ציבורי. מדובר במכשיר שובה עין. ההגדרה הטובה ביותר שלו היא חלקלק, או Slick בלעז. זהו מוצר שרואים שעבר עיצוב תעשייתי ברמה גבוהה ביותר. האם הוא גם שובה לב? את זה נספר בהמשך.

מבחינת האחיזה בו, כאשר הוא פתוח לרווחה, מכיוון שקיבלתי אותו ללא מגן הוא מעט “דק” יש אנשים שאולי זה יתאים להם, לי זה הרגיש מעט חלקלק. כמו כן שימוש ממושך גורם לחימום בחלק מהמכשיר ולכן לפעמים ההרגשה מוזרה. דבר אחר ששמתי לב אליו בזמן השימוש הוא בליטה מסוימת בצירים בשני צידי המסך. הדבר יכול להפריע לרגישים ביננו.

ואחד הדברים שמאוד מורגשים כשחוזרים להשתמש במכשיר צדפה עם מסך גמיש ולא סמארטפון ריבועי רגיל, הוא הפחתת העומס על הצוואר: אם במכשיר רגיל הוא כמעט תמיד יהיה על השולחן והראש מכוון מטה, פה הזווית משנה את השימוש, ולטובה. 

Samsung Z Flip 4

תצוגה

בואו נדבר על המסך עצמו. שהוא גמיש, וגולת הכותרת של המכשיר הזה, או בעצם על שני המסכים. כאשר אנו מקפלים את המכשיר ליד זוג המצלמות מופיע לו המסך הנוסף, החיצוני למכשיר. ,

המסך הראשי הוא בגודל של 6.7 אינץ’ ומבוסס על טכנולוגיה שסמסונג מכנים Dynamic AMOLED 2X, עם רזולציה של  2640*1080 פיקסלים שהם 425 פיקסלים לאינץ’, תמיכה אמיתית ב HDR10+ וקצב רענון עד 120 הרץ. מרשים מאוד.  המסך החיצוני הוא בגודל של 1.9 אינץ’,  בעל רזולוציה של 260 על 512 פיקסלים ובצפיפות של 302 פיקסלים לאינץ’. 

במסך הראשי נמצא את נקודת הקיפול של המכשיר ובה ישנו מן “גל” קטן. האם זה מפריע? בהתחלה כן. אבל אחרי שימוש קל כבר לא מרגישים בו, אבל, בתנאי תאורה שונים נגלה שאכן הוא יהיה דומיננטי יותר. בסך הכל לא מדובר במשהו שיטריד את רוב האנשים, אבל אתם סובלים מרגישות יתר לפרטים, אז זה לא בשבילכם.

בואו נדבר על האיכות של המסך: מדובר במסך בהיר, נוח מאוד לשימוש באור שמש, בעל צבעים חיים ביותר ואינו מעייף. איכות המגע והלחיצה של המסך גבוהה מאוד, מהירות התגובה גבוהה ומדויקת אלא אם המכשיר מתחמם מדיי.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

ואכן בשימוש מאוד ממושך במסך נמצא כי חלק מהמסך מתחמם, בעצם החלק העליון של המכשיר מתחמם וזאת מכיוון שחלקי האלקטרוניקה ה”מחממים” נמצאים במרוכז בחלק אחד של המכשיר.

המסך החיצוני במכשירי ה-Flip וגם כאן ב-Flip Z 4 הוא משהו שסמסונג מטפחת לאורך הדורות, וגם כאן, המסך הקטן נח ביותר לשימוש. בדומה למה שהיה בזמנו עם ה-V10 של LG, היכולת לתפעל את המכשיר גם כשהוא סגור (צדפה סגור) היא נוחה מאוד: אפשר להוסיף וידג’טים שונים, סוגי שעון שונים, מענה לשיחה(ומעבר למצב רמקול) ניתוק, חיוג לאנשי קשר שאנו מוסיפים ועוד. אחלה.

כמו כן כאשר אנו משאירים את המכשיר סגור המסך הופך להיות מסך לזוג המצלמות החיצוני לשם צילום. כאשר נשים את היד בתוך התמונה על המסך המצלמות יצלמו בספירה לאחור מ 4 ל 1, בעצם אותה תכונה שיש לנו במכשירים רבים רק כאשר המסך סגור. שימושי!

צילום ב-Samsung Z Flip 4


מערך הצילום של המכשיר מורכב משתי מצלמות חיצוניות ומצלמת סלפי אחת פנימית. מאחור מצלמה אולטרה רחבה של 123 מעלות, חיישן 12 מגהפיקסל איכותי עם מפתח צמצם של f/2.2. המצלמה הראשית היא בזווית של 83 מעלות, גם היא מבוססת חיישן של  12 מגהפיקסל, עם מפתח צמצם של f/1.8 ובנוסף מייצב תמונה אופטי. שני המצלמות מכוסות בזכוכית גורילה להגנה.

מצלמת הסלפי היא צנועה יותר: יש לה שני מצבי צילום, זווית צילום של כ 80 מעלות, 10 מגה פיקסל ומפתח צמצם  של f/2.4. לאור היכולות המצויינות של שימוש במצלמות החיצוניות לצילום עצמי, זה בהחלט נסלח. 

איכות הצילום של המצלמות אשר הותקנו במכשיר גבוהה, אפילו מאוד. נכון, לא מדובר במצלמות עתירות מגה פיקסלים וזאת מכיוון שהמכשיר הזה לא מיועד לכך. ה-Samsung Z Flip 4 מיועד ליוצרי תוכן של היום, העלאה לאינסטגרם, פייסבוק, טיקטוק ועוד, ומהבחינה הזו מדובר בהצלחה. גם תמונות יותר מקצועיות אפשריות וכמובן עם מצב PRO אשר מגיע כחלק מאפליקציית המצלמה של המכשיר.

אבל, הלהיט האמיתי הוא כמובן יכולת הצילום הנפלאה במצב 90 מעלות, כאשר אין צורך להחזיק את המכשיר לסלפי, או לצילום רגיל. פשוט הניחו את המכשיר על כל משטח וזהו. אם זהו משטח מתכתי נוכל להנות מכך שכחלק ממנגנון הסגירה ישנו מגנט בתוך המכשיר וכך הוא גם נשאר יציב על משטחים מתכתיים בזמן צילום.

בעולם הווידאו נמצא איכות צילום של עד 4K ב-60 פריימים לשניה, צילום מיוצב דיגיטלי של ב-Full HD ועוד.

איכות צילום הווידאו מעולה, ואני אחזור על עצמי: עבור יוצרי תוכן מדובר במכשיר שימושי ונפלא.

ביצועים ושימוש יומיומי ב- Samsung Z Flip 4

בואו נדבר קצת מפרטים: ה-Samsung Z Flip 4 הוא בעל מעבד Snapdragon 8 plus חדיש בטכנולוגיית ארבעה ננומטר, המכיל כ-8 ליבות במבנה 4-3-1 כאשר הליבה החזקה מגיעה ל-3.2 גיגההרץ, המעבד הגרפי הוא מסוג Adreno 730, ותמיכה בזכרון LPDDR 5.

באזור הקישוריות נמצא תמיכה ברשת סלולרית 5G, תמיכה ברשתות Wi-Fi של 802.11ax, Wi-Fi 6E, בלוטות’ 5.3, NFC ושאר מני מטעמים. קוואלקום ללא ספק ארזו כמעט כל מה שהם יכלו בתוך ערכת השבבים הזו, וסמסונג מנצלים אותה היטב.

המכשיר מגיע עם מערכת ההפעלה החדישה והיציבה Android 12 וכמו כן עם האקוסטיסטים המעודכן של Samsung One UI 5 המאפשר קסטומיזציה רבה, את העוזרת האישית Bixby, אפליקציות אופיס מותקנות במכשיר, תמיכה באקוסטיסטם של סמסונג, משהו שהחברה מאוד שדרגה בשנתיים האחרונות (חיבור רציף לאוזניות, השתלבות מלאה עם שעונים וכו’), כמו גם חיבוריות וקישוריות נרחבת בין המכשיר למערכת הפעלה חלונות 10 ו 11 של מיקרוסופט, הודות לשיתוף פעולה של שתי הענקיות שמתקיים כבר כמה שנים, למעשה עוד מעידן ה-Note. בקיצור, זהו סוס עבודה רציני –  במקביל למכשיר יצירת תוכן מתקדם.

Samsung Z Flip 4

חווית השימוש במכשיר נפלאה. אין לי מילה אחרת לתאר אותו. המכשיר עצמו מהיר כמו שד טזמני. לא הרגשתי שיהוי אחד בכל השימוש במכשיר. אפליקציות ומולטיאסקינג עובדים רציף, ללא תקיעויות. במיוחד לעומת מכשירים זולים יותר של סמסונג שבדקתי בעבר שחוו תקיעות מסויימות – פה פשוט אין.

לוקח יומיים שלושה להתרגל לעבור ממכשיר רגיל למכשיר מתקפל. אם זה במרגש בכיס, או בכך שצריך לפתוח את הטלפון פיזית לשימוש. ברגע שמתרגלים לכך מתחילים לגלות את הנוחות לשימוש במכשיר שמרגיש כמו לפטופ קטן. שיחות MEET של העבודה פשוט נוחות, צילום, קריאה אפילו הופכת להיות שונה, ומאוד לחיוב.

חיי סוללה וטעינה

מכיוון שמדובר במסך עם רזולוציה גבוהה, ובעצם שני מסכים – צריכת הסוללה של המכשיר דיי מוגברת. מבחינת המבנה שלו הצליחו בסמסונג להכניס בו רק סוללה של כ 3700mAh במבנה מפוצל לשניים, ואכן הדבר מורגש. לעומת מכשירים אחרים בעלי סוללות גדולות יותר ללא ספק נצטרך להטעין את המכשיר בסוף היום ובשימוש מוגבר מאוד אפילו לפני. אז מבחינת חיי סוללה הוא סביר, אבל לא מצטיין.

כדי לפצות על כך, סמסונג שמו פה טעינה מהירה אלחוטית, וטעינה מחווטת סופר מהירה. שתיהן נתמכות במכשיר מה שאומר שקל מאוד “למלא מצברים” מהר.

השורה התחתונה

הבה נסכם: מדובר באחד המכשירים המעניינים שיצא לי לסקור. לא כל יום אנו נתקלים במכשיר שמחדש לגמריי את חווית השימוש הסלולרית שלנו. מדובר במכשיר דגל לכל דבר ברמת החומרה, עיצוב, גימור ואופציות. המכשיר הזה גרר התעניינות מכל כיוון, רבים ביקשו להתנסות, לראות איך המסך נראה במצבים השונים ועוד.

הפליפ זמין בישראל ב-4 צבעים שונים, ו3 אפשרויות אחסון וזיכרון: 128GB/8GB במחיר 3,599 ש”ח. 256GB/8GB במחיר 3,849 ש”ח, ו-512GB/8GB במחיר 4,299 ש”ח. זהו המכשיר היחיד בתמחור הזה שאני מכיר שמציע אחסון  פנימי של 512GB מה שמראה שהוא אכן מיועד בעיקר ליוצרי תוכן.

חושבים על מכשיר חדש, מתקדם, בעל חוויה שונה ואופציה לאחסון פנימי גדול מאוד? ה-Galaxy Flip Z 4 צריך להיות ברשימה הקצרה שלכם.

צילומים: אורי וינגרט

Samsung Flip Z 4 על שק קפה

Samsung Galaxy Z Flip 4

ציון:

Rating: 4 out of 5.

Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

אורי וינגרט

מאז שאורי היה בן 5 התעסק באלקטרוניקה מסוגים שונים והעולם הזה ריתק אותו מאז ומעולם. מסתובב במרשתת מאז 1995, מתעסק באודיו והיי אנד מאז ומתמיד. מוזיקה היא הכל - ואין כמו להוריד את הניילון ממוצר חדש.
אורי כתב לאתר dtown במשך 12 שנה, סיקר תערוכות בחו"ל בתחום האודיו, וכותב על כל מוצר, החל מאוזניות דרך מסכים וכלה בסטראו עילי. חובב קפה מושבע, ששותה אותו כפול,קצר, בלי סוכר.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner