Sennheiser HD450: סנהייזר להמונים

Sennheiser HD450

באופן רגיל, עיתונאי טכנולוגיה רגילים לקבל תמיד את המוצרים העיליים של כל יצרן, וזה די מובן. כל יצרן רוצה שנסקור דווקא את המוצר הכי טוב והכי משוכלל שיש לו להציע בכל קטגוריה, אם זה מחשב נייד, אוזניות או שואב אבק. אבל מה לעשות, לרוב הכי טוב גם אומר הכי יקר. זאת בשעה שקיימים לכל יצרן גם קווי מוצרים לפלח השוק הבינוני והנמוך, בטווחי מחירים שפויים יותר. בסמארטפונים זו מגמה מובילה, אבל זה קיים גם במוצרים אחרים. זו הסיבה שממש שמחתי לקבל לסקירה את ה- Sennheiser HD450, אוזניות קשת אלחוטיות עם ביטול רעשים.

אוזניות הדגל של סנהייזר תמיד היו סדרת המומנטום המצוינת אך היקרה (האוזניות האישיות הפרטיות שלי הן המומנטום 2, ובקרוב אסקור כאן גם את יורשותיהן הבאות), אבל לצדה, יש את סדרת ה-HD הוותיקה, שנמכרת במחיר שהוא לא ארבע ספרתי, אלא רק תלת ספרתי, בסביבות ה-850 שקלים.

בסדרה הזו נמכרים בישראל כרגע שני דגמים: ה-350, ללא ביטול רעשים, וה-450, עם ביטול רעשים. אנחנו כאמור קיבלנו לסקירה את ה- Sennheiser HD450, עם ביטול רעשים אקטיבי.

Sennheiser HD450

עיצוב ונוחות

ממבט ראשון, ברור שה- Sennheiser HD450 הן לא מומנטום. הן עדיין בנויות טוב, אבל אל תצפו למצוא פה בד אלקנטרה, חיפוי קשת תפור או חלקי מתכת מעוצבים לבתי הרמקולים. אלה אוזניות שחורות ופשוטות למראה יחסית, העשויות פלסטיק בהזרקה בתבנית ABS, אבל הן עדיין בנויות היטב ואלגנטיות בדרכן השקטה: הקשת מוצקה עם גומי בתחתיתה, והאוזניות מתקפלות לנשיאה קלה.

האופנה הנוכחית בעולם האוזניות (חוץ מטרנד אוזניות הכפתור האלחוטיות לחלוטין שבכנות, כבר מתחיל קצת להימאס), היא אוזניות Over Ear גדולות, הבולעות את היקף אפרכסת האוזן כולה, במקום אוזניות On Ear, הקטנות יותר, שמכסות בדיוק את האוזן אך לא יותר. ה- Sennheiser HD450, לצערי, הן מהטיפוס הראשון. הכריות גדולות, נוחות יחסית על האוזן, ומצופות סקאיי, חיפוי פלסטי דק, דמוי עור. הוא עושה את העבודה, אבל לא יותר.

ה- Sennheiser HD450 נוחות לחבישה, גם ממושכת: הקשת נוחה על הראש ולא מציקה אם כי מעט מורגשת, והכריות גם. בשימוש ממושך רק אולי תרגישו שהאוזניים שלכם קצת מזיעות, כי לא מדובר בבד סופג זיעה או נושם בכלל.

מילה של טרוניה אבל על נרתיק הנשיאה: כאן סנהייזר חסכו, וחבל. מדובר בנרתיק ניילון בליסטי פשוט, הכולל בתוכו כיס רשת קטן לנשיאת האביזרים (כבל USB-C לטעינה וכבל אודיו 3.5 מ”מ) – וזהו. שום ריפוד ואפילו לא ניסיון להקרין איזו יוקרה, שזה בסדר – אבל היעדר הריפוד אומר שהאוזניות יהיו בסכנת נפילה, מעיכה או חבטות.

ממשק

הכפתורים של ה- Sennheiser HD450, כמו גם שקעי חיבור האוזניות ושקע הטעינה, כולם שוכנים על דופן בית הרמקול הימני, ויש לאוזניות האלה מלאאאאא כפתורים: כפתור הפעלה/זיווג בלוטות’ והפעלה/כיבוי של ביטול רעשים, כפתור דפדוף להעברת שירים ומענה לשיחות, כפתור ווליום, וכפתור הפעלה לסייענית דיגיטלית (היופי פה שהאוזניות האלה יתחברו לכל סייענית מוכרת שתרצו, מסירי דרך גוגל ועד אלקסה). במישוש קצת קשה בהתחלה למצוא את הכפתור הנכון, אבל אחרי כמה ימים אפשר להתרגל.

לכפתור ההפעלה יש שימוש משולש: לחיצה ארוכה כשהאוזניות דלוקות תשמש לכיבוי, לחיצה ארוכה ממצב כבוי תפעיל אותן במצב זיווג בלוטות’ ואילו לחיצות קצרות כשהאוזניות פועלות, יפעילו ויכבו את פונקציית ביטול הרעשים.

איכות צליל וביטול רעשים

ונעבור לחדשות הטובות – ה- Sennheiser HD450 נשמעות נפלא, כמצופה מסנהייזר. אולי התפשרו כאן קצת על איכות חומרי הבניה, אבל לא על הצליל. הצליל הוא עדיין אותו צליל חם ומדויק שהוא סימן ההיכר של החברה.

הדרייברים של האוזניות האלה תומכים בטווח תגובה רחב מאוד של 18 הרץ עד 22 קילוהרץ (קצת יותר רחב מהמצוי בטוווח התדרים הנמוכים), אבל עזבו מספרים, נעבור ישר לתכל’ס – לא לפני שנציין שהאוזניות האלה תומכות בכל פרוטוקול טכני מודרני מבלוטות’ 5.0 דרך AAC ו-AptX.

מי שקרא סקירות אוזניות קודמות שלי יודע שאני חובב רוק ומטאל, ואלה השירים הראשונים שיתנגנו אצלי באוזניות ברשימה המיוחדת שיצרתי לצורכי בדיקות ז’אנרים.

Enter Sandman הוא שיר מתוך אלבום שנחשב עד היום לאחת ההקלטות הכי טובות במטאל, וה- Sennheiser HD450 מוציאות אותו במלוא הדרו. כל ריף, כל הקשת סנייר או מצילה נשמעים במדויק. לאוזניות האלה יש נטיה מכוונת לבאסים מעט יותר חזקים מהממוצע, וזה מורגש. אם תשאלו אותי – הייתי שמח לעוד.

אבל גם בצלילים הגבוהים, האוזניות האלה לא מפשלות. הפתיחה של “דרך הטלגרף” שכולה צלילים גבוהים וחדים נשמעת היטב, אבל גם מבלי להתפשר על האמביינס הבאסי והפתוח. מצב דומה מתקבל ב-You Know I’m No Good של איימי ויינהאוס, הקול הגבוה המעט מחוספס שלה, נישא ומובחן מעל חטיבת הבאס-תופים-כלי נשיפה ועדיין כל כלי נשמע מובחן, כך שגם בסעיף הפירוט אין לנו תלונות.

גם ביצירת במת הצליל, ה- Sennheiser HD450 מגלות גמישות, משירים שהוקלטו בצליל צפוף ודחוס כמו Swamp Thing ועוד במות גדולות ומהדהדות של תזמורת ביג בנד כמו Soul Bossa Nova או נעימת הסיום של Star Wars, שבה אפשר לשמוע היטב את גוויעת הקשת המצילות.

צילומים: ניב ליליאן

ניסיתי אותן גם כאוזניות לשיחות, ובני שיחי אמרו שאני נשמע ברור. מה שכן, בשיחות יופעל מצב ה-Hearthrough שאוסף צלילים מהסביבה בעזרת המיקרופון החיצוני ומעביר אותם ישירות, זה יוצר תחושת פידבק קלה.

ביטול הרעשים של סנהייזר הוא טוב, אך לא מושלם. הן מצליחות לבטל די ביעילות רעשים בתדרים נמוכים כמו מזגן או מדיח כלים בפעולה, אבל לא באופן מושלם. חלק מהתדירויות עדיין עוברות אותן. ועוד חיסרון קטן שהוא “מחלה” של הרבה זוגות אוזניות מבטלות רעשים מהדורות החדשים – תחושה מסוימת של לחץ באוזן. סך הכל, הן עושות עבודה טובה, אבל אם סינון רעשים הוא הסעיף הראשון במעלה מבחינתכם, כדאי שתסתכלו על אוזניות אחרות, כמו Bose או סוני.

חיי סוללה ושורה תחתונה

חיי הסוללה של ה- Sennheiser HD450 על הנייר עומדים על 30 שעות פעולה. בתכל’ס, בשימוש מעורב, כשביטול הרעשים מופעל מרבית הזמן, הוצאתי מהן בין 27-28 שעות פעולה, שזה קרוב מספיק להצהרת יצרן. זה אומר שאם אתם טסים ליעד רחוק (מי שאמיץ מספיק לעשות זאת בימי מגיפה), טעינה אחת תספיק לכם. מה שכן, לאוזניות האלה אין מתאם לחיבור מטוסים, וחבל.

בשורה התחתונה, ה- Sennheiser HD450 מציעות חבילה די טובה תמורת 850 שקלים (בקישור מטה מצאנו אותן אפילו בפחות: 765 שקלים). אם אתם מוכנים מעט להתפשר על איכות החומרים, תיק נשיאה מפונפן או תוספת מתאמים (עניין החוסר של מתאם המטוסים הוא מעט מרגיז) – תוכלו לחסוך כמה מאות שקלים טובים לפחות (אם לא יותר) לעומת קטגוריות הפרימיום, ועדיין לקבל אוזניות עם סאונד מעולה וביטול רעשים איכותי. וחיסכון, בימים לא בהירים אלה, הוא צו השעה.

Sennheiser HD450
מחיר מומלץ לצרכן: 849 שקלים
לרכישה

ציון:

Rating: 4 out of 5.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 



Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner