סוני X1000WM5 בקופסתן

טוב, כדאי שאני אתוודה כבר עכשיו: אני שונא אוזניות Over Ear. בניגוד לאוזניות On Ear, שכבר הולכות ונעלמות מהנוף ויושבות בדיוק על קוטר האוזן, אוזניות Over Ear, כשמן כן הן: מפלצות אובליות שמכסות ואוטמות את כל האוזן, ועוד סנטימטר או שניים, כך שהאוזניות יושבות לכם או לכן מהגולגולת ועד הצדעיים. זה כבד, זה חם, זה פיכס. אבל, כשנחתו אצלי ה-WH-1000XM5, הדור האחרון של אוזניות הדגל של סוני, לא יכולתי לסרב. נו, שיהיה Over Ear.

מראה ועיצוב של ה-WH-1000XM5

בניגוד לדורות הקודמים, שהיו גם מתקפלים, סוני ביטלו את הצירים, והלכו על קשת ראש מאסיבית יותר, שבתי הרמקול נטועים בה עם זרועות מתכת. המשמעות – האוזניות האלה לא מתקפלות, ולדעתי חבל. הן מגיעות בתיק נשיאה גדול מבעבר, אפור ונאה מאוד עם רוכסן מוזהב, שאמנם נושא אותן היטב, אבל יתפוס לכם יותר מקום בתיק. עוד יש בו תא אחסון קטן למתאם מטוסים, כבל אוזניות וכבל הטעינה.

סוני X1000WM5 תיק נשיאה

נחזור לאוזניות. אז הקשת עצמה מצופה סקאיי שחור, והיא בסך הכל נעימה ונוחה מאוד על הראש, ולמעשה לא מורגשת. בית הרמקולים מחוברים אליה בצירי מתכת חסונים, וזה ניכר – האוזניות האלה יחזיקו לכם זמן.

סוני X1000WM5 ציר

הבעיה היחידה שלי עם העיצוב של ה- WH-1000XM5 היא בתי הרמקולים. הם קצת כעורים. על אף שיש להם קווים זורמים, הם עדיין נראים קצת כמו שני גביעי לבן שחורים שהדבקתם לאוזניים, ולא ממש אסתטיים. אולי זה קשור לשנאה הבסיסית שלי ל-Over Ear, אבל לטעמי, זה קצת פוגם באלגנטיות. החלק הפנימי שלהם גם עשוי מחומר המזכיר סקאיי, והם בסך הכל נוחים על האוזניים, והריפוד מוצלח. באוזניות ברמה הזו היינו מצפים אולי למצוא ציפוי קצת יותר מושקע, אבל זה בהחלט עושה את העבודה. הם כן קצת גורמים להזעה בשימוש ממושך.

בבתי הרמקולים קבועים לא פחות מחמישה מיקרופונים לחישת הסביבה, בשקעים קטנים ומחופים בצהוב (נאה דווקא). בתחתית בית רמקול ימין תמצאו את שקע הטעינה (USB-C), ואילו בתחתית בית רמקול שמאל מצטופפים כל השאר: שקע לכבל ה-3.5 מ”מ, כפתור ההפעלה הראשי שהוא גם כפתור הזיווג לבלוטות’, ואת כפתור הבורר בין ביטול רעשים ושמע סביבתי.

ממשק ואפליקציה

ממשק התפעול העיקרי של ה- X1000WM5, מלבד שני כפתורי החומרה הוא במגע על דופן בית הרמקול. אני פחות אוהב ממשקי מגע, כיון שבנגיעות אקראיות או ניסיון להיטיב את האוזניות על האוזניים, אתם גם עלולים לתת פקודות לא רצויות. גם כאן זה קורה, למרות שהממשק של סוני די משוכלל: העלאה או הורדה של ווליום היא בהחלקה, טפיחה בודדת תעצור או תפעיל מוזיקה ותענה לשיחות, לחיצה ארוכה תפעיל את הסייעת הקולית הנבחרת וכך הלאה. יש כאן גם פעולות כמו הפעלה ישירה של ספוטיפיי ועוד, למרות שממשק ההגדרות קצת סבוך. מה שכן מצא חן בעייני שהנחה מכוונת של כף היד על דופן האוזניה, תעמעם את המוזיקה ותנחית את ביטול הרעשים, ככה שתוכלו לשמוע את מי שמדבר אליכם.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

ואם בסבוך עסקינן: הגישה הכללית של סוני לגבי תכונות של האוזניות שלהם היא “הכל מלבד כיור המטבח”, וכאן נדמה ששמו גם את כיור המטבח. האפליקציה והאוזניות של סוני עמוסות תכונות: מזיהוי דיבור כדי לעצור את המוזיקה, דרך אקולייזר, הגדרת פעולות, צליל היקפי תלת מימדי, התאמת שמע אישית ופעילות מותאמת אפליקציה, ועוד ועוד תכונות עד תכונת הדגל של האוזניות של סוני: ביטול הרעשים המסתגל, המשנה את עצמו בהתאם למיקום ולפעילות שלכם.

התכונה הזו עובדת מצויין, וניכר שסוני שיפרו אותה לאורך השנים. היא תזהה כשאתם ברכבת או באוטובוס, שם תפעיל ביטול רעשים מלא, ותזהה כשירדתם מהאוטובוס ואתם צועדים או צועדות, ואז תעבור אוטומטית למצב שמע סביבתי. לפעמים יש לה פספוסים, אבל ממש לפעמים.

האפליקציה של סוני כאמור עמוסה, אבל יש היגיון בין הלשוניות, והיא בסך הכל נוחה לשימוש. עוד הכניסו כאן סוני מערכת “פרסים” עם תגים, שבעיניי קצת מיותרת. אין צורך להכניס משחקיות לשימוש באוזניות. אנשים פשוט משתמשים בהן!

איכות צליל וביטול רעשים ב-WH-1000XM5

לסדרת הדגל של סוני יצא שם של אוזניו עם איכות שמע מעולה, וה- WH-1000XM5 לא יוצאות מהכלל שקבעו קודמותיהן. איכות השמע כאן פסיכית: כל הקשת מצילה, כל רעם תוף דוד, כל ריף גיטרה – הכל נשמע ברור, חד ומפורט מאוד. בתוספת התמיכה ב-Reality360 אודיו שנתמך באפליקציות כמו Tidal, אפשר לומר בשקט שאלה אוזניות מצויינות לחובבי מוזיקה.

וקצת יותר בפירוט: בהקלטת ההופעה החיה הקבועה שלי לבדיקות, The Telegraph Road של הדייר סטרייטס מהאלבום “אלכימיה”, הצליל ממש עשה לנו צמרמורת, והרגשתי ממש בקהל. שמעתי אפילו פידבק מאחד מהמוניטורים על הבמה.

בשיר הפופ האולטימטיבי Go West של הפט שופ בויז, אפף אותי הקול המלטף של ניל טננט, ביחד עם מעטפת האלקטרוניקה הקצבית של שותפו לצמד כריס לואו (הייתי צריך לגגל את זה… זה תמיד – “הבחור השני מהפט שופ בויז חוץ מניל טננט”), וכמובן, מקהלת הצבא האדום. גם, צמרמורת, עם פירוט מעולה ומופרד של כל הרובדים בשיר המורכב מוזיקלית הזה. גם ב-Aerodynamic של Daft Funk, שמעתי פתאום בזכות האוזניות צלילים מוזרים שלא שמעתי לפני כן והתחבאו בתוך ההקלטה.

אבל ה- WH-1000XM5 מראות את גדולתן בהקלטות תזמורתיות מרובות כלים. ב-Soul Bossa Nova של קווינסי ג’ונס, בדומה לדרך הטלגרף הרגשתי שאני ממש בקדמת הבמה מול תזמורת הביג באנד של המלחין והמפיק האגדי. הבמה רחבה מאוד ואופפת אתכם מכל הכיוונים, והכל נשמע בבירור, מתופי הקונגה,דרך הטרומבונים, ועד הטרבלים הגבוהים של חלילי הצד. בסצינה מ-“אגם הברבורים” יכולנו לשמוע ממש את הפריטה על הנבל. ובאופן דומה, יכולתי לשמוע בהפרדה ופירוט מושלמים את ההקלטה של הסימפונית של לונדון בנעימת הסיום של “מלחמת הכוכבים” – מהבס העמוק של הצ’לואים ועד החצוצרות וקרנות היער, הכל נשמע כאילו אתם יושבים באולפן או בבור התזמורת עצמו, או בשורה הראשונה.

סוני WH-1000XM5 כפתורים

אני יכול להכביר עוד מאות מילים על איכות הצליל של ה- WH-1000XM5 אבל נראה לי שהבנתם את איכות הסאונד שהאוזניות האלה מפיקות. לצערי, על אף ריבוי המיקרופונים אי אפשר לומר את אותו הדבר על איכות השיחה. אמנם, היא שופרה מדורות קודמים, אבל כמו הרבה אוזניות גדולות מבטלות רעשים אחרות, איכות השיחה היא בינונית בלבד, ולעתים הצד השני לא שמע אותי טוב.

אז נעבור לביטול הרעשים. גם כאן, האיכות של ביטול הרעשים היא מהטובות שניתן למצוא בקטגוריה, בהתאם למסורת של הסדרה. ביטול הרעשים עצמתי, ומצליח להשקיט את רוב רעשי היומיום העירוני והוא מוצלח במיוחד בהשתקת צלילים נמוכים ומונוטוניים האופיינים למטוסים, רכבות ומונעי אוטובוסים… הוא קצת יוצר לחץ באוזניים, אבל לא בצורה משמעותית כבעבר. גם הצליל הסביבתי מאפשר לרמה הולמת של צלילים לחדור פנימה כך שתישארו מודעים לסביבה, אבל עדיין מעמעם רעשים מהסביבה. כמובן, שאפשר להגדיר האם רוצים רק להחליף בין צליל סביבתי לביטול מלא או להוסיף אפשרות כיבוי מלא דרך האפליקציה.

חיי סוללה של ה-WH-1000XM5

חיי הסוללה של ה- WH-1000XM5 מעולים. הצלחנו בדפוסי שימוש שכללו גם הפעלה מרובה של ביטול הרעשים (שבדרך כלל שותה סוללה), להוציא מהאוזניות האלה בשקט בין 20 ל-30 שעות פעולה, שזה עומד בהצהרת יצרן ויותר. אם תצאו לדרכים כשהסוללה טעונה, אתם מסודרים. למתחרים כבר יש דגמים עם 60 שעות סוללה, אבל 30 שעות הן די והותר ומספיקות גם לטיסות ארוכות, בלי טעינה. באמת שאין תלונות.

השורה התחתונה

ה- WH-1000XM5 הן בנות נאות לסדרת הדגל של סוני. הן עשירות בתכונות חכמות שיפנו למשתמשים מתוחכמים שרוצים יותר מהאוזניות שלהם והאפליקציה משקפת זאת. איכות הצליל וביטול הרעשים שלהן היא כמעט ללא תחרות (למעט איכות השיחה ועל זה איבדו חצי כוכב), כאוזניות, הן פשוט מעולות. מה שמוריד להן עוד חצי כוכב, זה העיצוב המעט משמים שלהן, ובתי הרמקולים חסרי האופי, כמו שיש למשל לאוזניות מבית סנהייזר (למרות ששמענו שהעיצוב המשמים הגיע גם לדגם החדש אצלם) וחוסר היכולת לקפל אותן לנסיעות. מלבד זאת, מדובר באוזניות כמעט מושלמות.

מארז סוני WH-1000XM5

SONY WH-1000XM5

ציון:

Rating: 4 out of 5.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


Sony WH-1000XM5

1,590 NIS
9

9.0/10

התחברנו

  • איכות צליל
  • ביטול רעשים הטוב בקטגוריה
  • ריבוי תכונות

לא התחברנו

  • עיצוב קצת משעמם

Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

8 תגובותהשמיעו קולכם

  • תודה על הסקירה!
    ניסית להיות איתן על הראש לאורך זמן? הן לא עושות כאב ראש אחרי כמה זמן? בגלל המשקל או לחץ על האוזניים). זה היה קורה לי עם אוזניות אוברהד אחרות.

    • היי נאווה,

      כן, בוודאי. הן לא עושות כאב ראש, כי הקשת עושה עבודה טובה מאוד בפיזור הלחץ על הגולגולת.
      האי נוחות הפיזית היחידה ואותה ציינתי, היא שאחרי שעות של שימוש מתחילה תופעה של הזעה וחום שמצטבר תחתיהן, והזיעה מתעבה על הכריות.

    • ירון, אתה צודק, והוספתי לזה התייחסות. איכות השיחה היא טובה מדורות קודמים, אבל עדיין רחוקה מלהיות מושלמת.
      היא בינונית.

  • אשמח לשמוע גם – יש לי ראש גדול ואני צריך לשבת עם אזניות כאלה לא מעט שעות. אשמח לדעת כמה לחץ הן מייצרות? האם הכריות רכות?

    • היי נעם,

      הן לא מייצרות לחץ משמעותי, כמו שעניתי לנאווה – הקשת עושה עבודה טובה מאוד בפיזור הלחץ.
      הכריות רכות, אבל אחרי כמה שעות כן תחוש בהזעה והתחממות, אז כן כדאי להסיר אותן מדי פעם.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner