Vivobook 13 Slate OLED : מחשב 2 ב-1 לדור ה-Z

כמו שיודעים הקוראים הקבועים של “החיבור”, מחשבי 2 ב-1 בסגנון עדות הסרפייס (קרי, טאבלט עם מקלדת נצמדת) הם הפייבוריטים של כותב שורות אלה. לאסוס תמיד היו מחשבים מוצלחים בקטגוריה (אם כי קצת יקרים), ולכן היו סקרנים לבדוק את היציאה האחרונה שלהם בתחום ה-Vivobook 13 Slate OLED.

עיצוב ומראה של Vivobook 13 Slate OLED

אין ספק שה- Vivobook 13 Slate OLED נהנה ממראה ייחודי, יוצא דופן אפילו. תשכחו מעיצוב כבד ומהוגן, אסוס הלכו כמעט בכוח על עיצוב לצעירים לטאבלט בן 13 האינצ’ים. מלבד הפסים העתידניים משהו באפור, מחשב הלוח עטור בסיסמאות שונות ועם נגיעות של צהוב זרחני. זה מאוד בולט, אפילו קצת רעשני מדי לטעמנו, אבל ייתכן שיידבר לצעירים יותר, מדור הטיקטוק.

בניגוד ליצרניות אחרות, שפשוט קובעות רגלית מאסיבית עם ציר בגב המחשב, אסוס הלכו על פיתרון מקורי: הרגלית מגיעה כחלק מפלטה מגנטית שנצמדת לגב הטאבלט וניתנת לפירוק. הפיתרון הזה קצת בעייתי – צריך שתי ידיים כדי לשנות את זווית ההטייה שקצת מוגבלת בגללו, והפלטה מתפרקת אם מושכים חזק מדי.

לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק

מנגד, תרתי משמע, כיסוי המקלדת הקדמי הוא נהדר, הוא רך, מגן היטב על המסך והמקשים שלו טובים.

במחשבי 2 ב-1 לרוב לא תמצאו הרבה שקעים בגלל התצורה, וגם כאן, יש רק שני שקעי USB-C, שקע אוזניות וחריץ לכרטיס מיקרו-SD. צנוע למדי. תצטרכו כאן מפצל או רכזת שקעים, אבל קיומם של שני שקעים מאפשר לפחות לטעון את הטאבלט ולחבר לו התקן בודד במקביל, שזה סביר.

בצלעות המכשיר נמצא בחלק העליון את כפתור ההפעלה, שמשמש גם כקורא טביעות אצבע. עוד יש כאן בכפתורים פיזיים גם כפתור ווליום צדי.

תוספת מפתיעה שאסוס כללו בערכה, היא עט חרט חכם, שהוא לא רק תוספת נחמדה ושימושית – הוא גם מאוד מדויק ונוח כאמצעי קלט, וזו הפתעה נהדרת. אסוס גם כללו לולאת תליה מגנטית עבור העט שאפשר להצמיד לכיסוי, וגם היא שימושית למדי.

תצוגה וצליל של Vivobook 13 Slate OLED

מבחינת איכות תצוגה,  האופנה הנוכחית של לשלב מסכי OLED במחשבים וטאבלטים, היא ראויה לכל שבח. מסכי OLED מצטיינים בצבעים עשירים לצד חדות טובה, והם תענוג לעיניים בכל הנוגע לצפייה בתוכן.

הצג של ה- Vivobook 13 Slate OLED כפי שמעיד שמו, עונה גם הוא למגמה הנוכחית. זהו צג OLED משובח ברזולוציה של Full HD, עם צבעים עמוקים, שחורים עשירים ושעונה לערימה של תקנים – כולל אישורי PANTONE לדיוק בצבעים, 100% טווח היענות צבע לפי DCI-P3, אישור תקן הפחתת אור כחול של מעבדות TUV ועם זמן תגובה של 0.2 מילישניות, ובהירות של 550 ניט – כלומר, הצג הזה הוא שרירי ומתאים לכל תוכן שתזרקו עליו.

Vivobook 13 Slate OLED

כדי להשלים את החוויה, יש במחשב הלוח הצעיר של אסוס גם ארבעה רמקולים ותמיכה בדולבי אטמוס שמוציאים סאונד מרשים, ויש מי שיאמרו פצמחצתי. בקיצור, זהו מחשב מעולה דווקא לצריכת תוכן, על אף המיתוג ליוצרים.

ואם ביצירת תוכן עסקינן, יש כאן גם שתי מצלמות, קדמית ואחורית, הקדמית של 5 מגהפיקסל, האחורית של 13 מגהפיקסל, ואסוס גם הוסיפו כאן מערך מיקרופונים עם ביטול רעשים חכם לשיחות ועידה. בסך הכל חבילה נאה לצרכים של רוב המשתמשים.

ביצועים

ה- Vivobook 13 Slate OLED קצת נופל בסעיף הביצועים, ולא פלא. הוא צוייד במעבד פנטיום Silver 6000, שרץ במהירות של 1.12 גיגההרץ, עם ארבע ליבות, שהוא מעבד צנוע מאוד. יחסית לעובדה שאסוס מייעדים את המחשב הזה דווקא ליוצרי תוכן ולא לצרכני תוכן, זוהי בחירה קצת מפתיעה, כנראה כדי לשמור על רמת מחיר נמוכה, סעיף המעבד הועלה לעולה.

את חלק מהמבחנים הרגילים שלנו לא הצלחנו להריץ על ווינדוס 11, אבל במבחן Cinebench לריבוי ליבות, מעבד הפנטיום Silver 6000 הוציא ציון של 1,744 נקודות – לא בדיוק נתון מזהיר, ומשליך על היכולות של המחשב הזה כמחשב למשחקים או לעריכת וידאו. זה קצת חבל, דווקא בגלל הפער מול המסך המרשים ששולב כאן, וכנראה גזל חלק משמעותי בנתח תקציב החלקים (BoM).

חיי סוללה ב-Vivobook 13 Slate OLED

חיי הסוללה של Vivobook 13 Slate OLED אולי בגלל המסך הצבעוני אך הזללני, אינם מדהימים. על אף שטכנולוגיית OLED היא חסכונית יחסית, הצלחנו להוציא במצב מאוזן (50% בהירות מסך וכו’), בין 5-6 שעות עבודה. לא רע, גם לא מדהים.

השורה התחתונה

ה- Vivobook 13 Slate OLED הוא מחשב 2 ב-1 שלפחות לפי ההכרזות המרוחות עליו בצהוב זרחני, פונה לדור Z. ברם, הוא לא חף מבעיות מבניות כמו בסיס הגב הלא יציב לצד מעבד שהוא פשוט חלש מדי ליוצרי תוכן. גם לא היינו ממליצים עליו כמחשב עסקי, למי שמחפש לשדר רצינות.

יחד עם זאת, אם אתם בני נוער שמחפשים מחשב ללימודים, או סתם כמחשב שני בבית המיועד בעיקר לצריכת  תכנים ולגלישה, ה- Vivobook 13 Slate OLED. אל תצפו אבל ממנו לתמוך במשחקים או במטלות הדורשות כוח עיבוד משמעותי, כמו עיבוד גרפי או עיבוד נתונים או משחקים. ובשביל כ-3,000 שקלים, שזה מחיר השוק שלו תשלמו כאן בעיקר על המסך המהמם, אבל לא על המעבד. זוהי עסקה לא רעה למי שבעיקר צורך תכנים, אבל מי שמחפש מחשב לעבודה או דורש ביצועים, יש אופציות טובות יותר ב-3,000 שקלים.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


Vivobook 13 Slate OLED

2899 NIS
8.5

ציון

8.5/10

התחברנו

  • צג מרהיב
  • סאונד משובח
  • עט חרט מצוין

לא התחברנו

  • איכות בניה
  • ביצועים

Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner