ניסוי כלים: Yoga Slim 9i – מכונית מנהלים

בגזרת מכוניות המנהלים, רושם הוא חלק מהמוצר: מושבי עור, פנסים מרשימים, קווי גוף נאים וכולי וכולי. עכשיו מה היה קורה אם היינו מיישמים את העקרונות האלה על מחשב נייד? היינו מקבלים את ה-Yoga Slim 9i של לנובו. תחשבו מכונית מנהלים, אבל בנייד. וכן, זה כולל עטיפה מעור, זה לא מחשב לטבעונים.

מבנה ועיצוב

ה-Yoga Slim 9i הוא נייד  14 אינץ’ דקיק ואלגנטי, בשחור, רמקולים חזיתיים מתחת למסך, מסך מבריק למעשה ללא שוליים כמעט. משטח ההצבעה כחלק אחיד כמעט מגוף המחשב, ורגיש מאוד. אולי אפילו טיפה רגיש מדי. הגוף שלו, מלבד מעטפת העור, בנוי מאלומיניום תעופתי. הוא מאוד הזכיר לנו מחשב של סמסונג שסקרנו לפני כמעט עשור, גם הוא נקרא סדרה 9 – וגם הוא היה עשוי מדורליניום, שזה חומר של תעשיית החלל, כאשר המטרה היא חוזק וקלילות.

המקלדת היא מקלדת לנובו מלאה וטיפוסית, אבל בגלל הדקיקות מהלך המקשים מאוד קצר. זה עשוי להיות קצת מעצבן למיטיבי הקלדה שאולי מעדיפים מהלך ארוך יותר.

מה נמצא בשוליים הדקיקים? בצלע ימין – שקע C-USB , כפתור הפעלה ומתג כיבוי אלקטרוני למצלמה הקדמית, הכוללת גם זיהוי פנים באינפרא אדום. בצלע שמאל – נורת חיווי , שני שקעי USB-C נוספים, ושקע אוזניות. לא רע בשביל מחשב בגודל ובמשקל הזה, וכמובן, כל שקעי ה-USB-C הם שקעי Thunderbolt. היה נחמד אם לנובו היו מוסיפים לערכה מפצל, שמאוד נדרש כאן (משהו שהם התחילו לעשות בסדרת ה-Thinkpad).

  • שקעי Thunderbolt ב-Yoga Slim 9i
  • משטח הצבעה בלתי נראה ב-Yoga Slim 9i
  • הגב של Yoga Slim 9i
  • ציפוי עור של Yoga Slim 9i

בשול העליון הבולט קמעה מקו הגוף, וגם משמש כמגרעת הפתיחה, נמצאת מצלמת האינפרא אדום, ועל הדופן עצמה חרוט שם הסדרה. מכונית מנהלים, אמרנו? הדקיקות של המחשב הזה (14 מ”מ) מזכה אותו בתג תקן ה-EVO של אינטל (לשעבר “אתנה”), אם כי המשקל טיפה מפתיע לרעה למחשב שאמור להיות קליל כנוצה:  1.3 ק”ג לפי המפרט. ציפינו לפחות מקילו, אבל הוא באמת לא מרגיש כבד ביד.

תצוגה וצליל ומצלמה ב- Yoga Slim 9i

המסך, אוח, המסך. המסך של ה- Yoga Slim 9i הוא מסך מגע 4K מהמם שעל 14 אינץ’ נותנים לנו 3840 על 2160 פיקסלים בפאנל IPS עם בהירות של 500 ניט, ועם צבעים מאוד טבעיים ותמיכה ב-HDR, הרמקולים הקדמיים (אנחנו אוהבים רמקולים קדמיים!) עושים עבודה מצוינת גם הודות לדולבי אטמוס. במת הצליל שלהם רחבה עם אפשרויות כוונון מגוונות.

בסך הכל, די מרשים עבור מחשב נייד, וזוהי בהחלט מכונת סרטים. נטפליקס בדרכים? כן וכן. זהו באמת אחד המסכים הטובים שראינו לאחרונה, ואנחנו סקרנים לראות איך הוא מתמודד מול מסכי AMOLED בדגמים החדשים של יצרניות אחרות. מבחינת פלט של שמע וחוזי, המחשב הזה הוא פשוט תענוג.

ומילה אחת על המצלמה הקדמית:  היא משובחת. אני לא בטוח שהתריס האלקטרוני הוא לא רכיב שמועד לפורענות לאורך זמן, אבל לוועידות וידאו היא מניבה תוצאות מצויינות והיא מצוידת בכמה טכנולוגיות שיותר הורגלנו למצוא בסמארטפונים כמו Time of Flight וחיישן תאורה.

ביצועים של ה- Yoga Slim 9i

אמרנו תקן EVO? המשמעות היא שהמעבדים כאן הם מעבדי דור 11 של אינטל. המעבד של Yoga Slim 9i הוא סוס העבודה של הדור הזה, שנמצא גם בהרבה מחשבים אחרים שסקרנו כאן לאורך השנה, ה-Core™ i7-1165G7, שמגיע עם מהירות שעון של 2.7 גיגההרץ, ויכול לקפץ במידת הצורך עד 4.7 גיגההרץ. הוא משודך כאן ל-16 גיגהבייט זיכרון מהיר (DDR4X 4266) וכונן SSD של טרהבייט. מפרט מפלצתי (שגם עולה בהתאם, אבל נגיע למחיר בהמשך).

במבחן Cinebench, המחשב הזה הוציא ציון של 4038 נקודות, ואילו במבחן PassMark, הוא הוציא 4893, מה ששם אותו באחזון ה-63 של כלל המערכות הנבדקות (הממוצע העולמי עומד על 4050). לצערנו, לא הספקנו להריץ עליו מבחני 3DMark, שהיו משלימים את תמונת הביצועים, אבל בהחלט מדובר במחשב חזק.

Yoga Slim 9i

חיי סוללה

מכזה מחשב דק, לא היינו מצפים לקבל סוללה עצומה, פשוט בגלל שאין איפה לשים אותה. ובכל זאת, לנובו הצליחו לדחוס ב- Yoga Slim 9i סוללה של 63 וואט/שעה שזה מכובד למחשב בגודל הזה. ביחד עם מטען ה-65 וואט המהיר שמגיע בערכה (כפי שתראו בסרטון שלנו), ה Yoga Slim 9i -מספק בין 8 לעשר שעות עבודה שזה לא רע בכלל. מה שכן, הוא מתחמם מעט.

השורה התחתונה

לא בילינו עם ה- Yoga Slim 9i תקופה ארוכה, אבל הספקנו להתרשם מתכונותיו העיקריות, ואכן זוהי מכונית מנהלים: מסך 4K עם צבעים מעולים ומערכת רמקולים מרשימה, ציפוי עור על גוף אלומיניום תעופתי ועם מנוע מכובד מתחת למכסה – ה- Yoga Slim 9i הוא אם לא מכונית מנהלים, אז מחשב מנהלים. מה שכן, הוא מגיע גם עם תווית מחיר למנהלים: בשעת כתיבת שורות אלה, הוא עולה לצרכן כמעט 8,400 שקלים. אז כן, למחשב מנהלים, צריך גם משכורת של מנהלים.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


Lenovo Yoga Slim 9i

ציון:

Rating: 4.5 out of 5.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner