Zenbook Flip 13

אך לפני כמה שבועות בתערוכת IFA הווירטאולית, הכריזה אינטל על הדור החדש של המעבדים שלה, Tiger Lake, והנה כבר נחת מחשב ראשון עם דור 11 על שולחני ה-ASUS ZenBook Flip 13. כמובן החלק המעניין במחשב הוא בדיקות הביצועים (ומי שמעוניין, שידלג ישר לשם), אבל אם כבר יש לי מחשב חדש ונוצץ על השולחן – למה שלא נחווה את דעתי גם עליו? במהלך הסקירה גילינו גם הפתעה מעניינת, היא בהמשך.

עיצוב ומבנה

אסוס בשנים האחרונות יוצרת מחשבים יפים ובעלי נוכחות, וגם גיבשה לעצמה זהות עיצובית מבדלת ומזהה. ה-ZenBook Flip 13 שנחת על שולחן המערכת לא יוצא מהכלל: כבן לסדרת ה-Flip, זה אומר שזהו מחשב צדפה עם מסך מגע, הסב לחלוטין על צירו (כמעט ב-360 מעלות), ויכול גם להפוך לטאבלט. אסוס, בדומה ל-לנובו Yoga Duet שסקרנו כאן לאחרונה, מצרפת גם היא עט חרט בערכה, ותיכף נדון בו, אבל קודם המחשב!

אסוס מתגאה מאוד במחשב החדש שלה, והיא טוענת שזהו המחשב על צירו הדק בעולם. אני לא יודע אם הוא הכי דק בקטגוריה, אבל הוא בהחלט דק מאוד וקל: פחות מ-14 מ”מ עובי (13.9 ליתר דיוק), ומשקלו 1.3 ק”ג שזה די קל (אם כי לא הכי קל בקטגוריה, שכבר מאכלסת מחשבים במשקל של פחות מקילו אחד).

מחשב Zenbook Flip 13

הוא בנוי נפלא. התלבטתי קצת לגבי החומר שממנו הוא עשוי – הוא נראה מתכתי או סגסוגת כלשהי, אבל כל הנראה מדובר באלומיניום חסון וכדאי שיהיה כזה: המחשב זה עומד בתנאי שרידות של תקן צבא ארצות הברית MIL-810, שכולל כמה מבחנים בתנאים קיצוניים, וזה סימן טוב. הגב שלו נאה מאוד, עם הדוגמא הרדיאלית האופיינית לאסוס.

עם הרמת המכסה מתגלה מסך מגע 13 אינץ’ ביחס מלבני שמעליו מצלמת אינפרא אדום המאפשרת זיהוי פנים ו-Windows Hello, והשוליים הדקיקים של תצוגת ה-NanoEdge שאסוס מציבה במחשביה מזה כמה שנים כבר. המסך כאמור סובב על צירו ב-360 מעלות, ואסוס טוענים שהוא עמד בלמעלה מ-20,000 בדיקות ציר – נצטרך לקבל את מילתם בעניין.

קלט/פלט

מבחינת שקעים, מבחר נאה בשביל מחשב דקיק: בימין כפתור הפעלה, ושקע USB 3.2 רגיל, בשמאל יציאת HDMI, ושני שקעי USB-C תומכי Thunderbolt 4.  הרמקולים קבועים בתחתית.

אסוס ניסו לשים במחשב הזה מקלדת רחבה ככל האפשר, שתגיע משול אל שול, אבל באופן מאוד תמוה, הם צופפו אותה לאורך: בשעה שיש שטח ריק לא מבוטל ברום גופו התחתון של ה- ZenBook Flip 13, המקלדת עצמה לא תופסת הרבה מקום לאורך, כך שהמקשים עצמם, קטנים ולא נוחים. אפשר להתרגל בסופו של דבר להקלדה עליה, אבל היא צפופה והיו לנו כמה פספוסים.

משטח ההצבעה הוא גדול, אולי אפילו גדול מדי – היינו שמחים אם היו מצמצמים אותו קצת לטובת הגדלת המקשים. מה שכן, לאסוס יש גימיק נחמד שהם משלבים במחשבים שלהם לאחרונה:  משטח המגע יכול בלחיצת כפתור להפוך ללוח מקשים נומרי, שזה נחמד ושימושי.

אסוס גם מצרפים לחבילה של ה- ZenBook Flip 13  עט חכם שהוא מוצלח וטוב, עם 4096 דרגות לחיצה כך שאפשר גם לצייר איתו, אבל הוא חצי מעוגל, כך שהוא פחות נוח לאחיזה מהעט דמוי העיפרון של לנובו שבדקנו לאחרונה ביחד עם ה-Yoga Duet 7.

תצוגה וקול

המסך של ה- ZenBook Flip 13 החדש משובח, וניכר שעוצב לעבודה עם מגע. זהו מסך HD מלא (1920 על 1080 פיקסלים) משובח, בהיר ועם צבעים נאים (אסוס טוענים שהוא תומך בטווח של 100% מתקן sRGB), אם כי מעט חיוורים לטעמי. יחד עם זאת, הפירוט והחדות שלו מעולים.

Zenbook Flip 13 במצב טאבלט
Zenbook Flip 13 במצב טאבלט

סעיף הצליל לצערנו, לא מצטיין כמו המסך. הצליל של ה- ZenBook Flip 13 לא הצליל הכי טוב ששמענו, קצת מתכתי ומהדהד משהו, על אף העיבוד שהוא עובר. הוא סביר, לא יותר.

אבל, הבטחנו לכם הפתעה, נכון? אסוס שילבו במחשב הזה מיקרופון עם עיבוד של בינה מלאכותית. מה זה אומר בתכל’ס? שהוא מסוגל לבטל לחלוטין רעשי רקע כשאתם בשיחות עבודה בזום. וכן, זה כולל השתקת ילדים רועשים או תינוקות צורחים ברקע – כך שיש סיכוי שהורים טרוטי עיניים יסתערו על החנויות בחפשם את המחשב שיאפשר לפחות לקולגות שלהם בשיחה לא לסבול מרעשי הרקע, ויחסוך להם את ההתנצלויות על הרעש…

עוד סקירות מחשבים מיוחדות ב-“חיבור”:

לנובו Yoga Duet 7 – מחשב מחברת בגישה כל כך שונה


Dell Latitude 7210 – מחברת לעבודה במשקל כבד

יש לתכונה הזו, שאסוס מכנים ClearVoice, שלושה מצבי עבודה: בית – שמחסל קולות רקע של תינוקות בוכים או כלבים נובחים, בית קפה – שמשתיק שיחות רקע ורעשים האופיינים למסעדה, ומשרד – שמבטל רעשים כמו הקשות מקשים, ורעשים האופייניים למקום עבודה. עוד ניתן לכוונן התאמה לדובר בודד, או שיחה של כמה דוברים בחדר.

בהיעדר ילדים בסביבה, ניסינו את התכונה הזו בניסוי פשוט עם מוזיקת מטאל רועמת ברקע. העסק עובד מצוין – כשהתכונה מופעלת, המיקרופון מסנן לחלוטין את רעשי הרקע, כך שרק הקול של הדובר שנמצא מול המחשב נשמע, ולא שום דבר אחר. זה כן בא במחיר של השטחה מסוימת של הקול, שנשמע קצת מלאכותי, אבל זה מחיר שכדאי לשלם תמורת הימנעות ממבוכה בשיחות עבודה חשובות, בימים אלה כשכולם עובדים מהבית.

ביצועים

והגענו למנה העיקרית והסיבה שלשמה נתכנסנו. ביצועי דור 11 של מעבדי ה-Core i של אינטל. אינטל כידוע מבטיחה שיפורי ביצועים בכל דור מעבדים חדש שהיא מוציאה, אבל לא תמיד השיפור הזה באמת ניכר או מורגש. בכנות, בדורות האחרונים ניכר שאינטל בלחץ. לא רק בגלל ש-AMD מזנבת בה שוב, שלא לומר עושה לה בית ספר.

העובדה שאינטל נתקעו ב-14 ננומטר מבחינת טכנולוגיית ייצור למשך תקופה ארוכה, הייתה בעוכריהם, והשיפורים בין דור 7 ל-8,9 או 10 לא היו מורגשים במיוחד. זאת, גם על רקע העובדה שאינטל החליפה אותם בקצב מסחרר, לפחות שני דורות בשנה.

אבל אני שמח לבשר שזה לא המצב עם דור 11. מעבר לשיפורים בייצור ובטכנולוגיות הטמונות במעבד הראשי, הבשורה העיקרית בעיניי שמביא איתו דור 11 של אינטל הוא השיפור במעבדים הגרפיים. אין זה סוד שהמעבדים הגרפיים המובנים של אינטל מסדרת iRIS לאורך הדורות היו אפעס, עצלנים משהו. קצבי הפריימים שלהם לא היו מרשימים (באזור החד ספרתי במבחנים גרפיים), ורק גיימר שהוא מתאבד שיעי היה סומך עליהם לטובת משחק.

מעבדי דור 11 של אינטל ב-Zenbook Flip 13
מעבדי דור 11 של אינטל ב-Zenbook Flip 13

אבל מעבדי ה-iRIS Xe של דור 11, מראים שסוף סוף אינטל יצאה מהתנומה שלה, ומסוגלת לעשות מעבדים גרפיים ראויים לשמם. קצבי הפריימים שה-iRIS Xe מוציא עלו, ובהתאם, גם ציוני הביצועים הכלליים. המערכת שנבדקה היא מעבד מטווח הביניים הגבוה, ה-Core i7 1165G7 ששודך ל-16 גיגהבייט זיכרון DDR4X, וכונן (לא יודע אם אפשר עדיין לקרוא להם כוננים קשיחים, שכן מדובר בכרטיסים…) NVME מהיר בנפח של 512 גיגהבייט.

רוצים להבין מה אומרים המספרים של המעבדים? קראו את המדריך המלא שלנו למעבדי אינטל

נפתח עם המבחן שהוא הסטנדרט שלנו, 3DMark. ה- ZenBook Flip 13 הוציא 972 נקודות במבחן Time Spy, עם קצבי פריימים יפים מבעבר. ב-Cinebench הוא הוציא 1142 נקודות ב-Cinebench, שגם זה, ציון טוב יותר משמעותית ממה שהיינו מקבלים בדגמי המעבדים של דור 8,9 או 10.

מבחן הביצועים של PCMARK10 גם הוציא תוצאה יפה של 4,628 נקודות, אבל עדיין פחות מה-5,168 נקודות שהוציא ה-Ryzen 7 PRO 4750U, שהוא דגם מקביל לערך.

ולקינוח, מבחן PassMark שהתחלנו להשתמש בו לאחרונה ונותן תמונה יפה על ביצועי המערכת בכללותה, ה- ZenBook Flip 13 הוציא בו  2992.8 נקודות, מה ששם אותו באחוזון ה-44 של כלל המערכות הנבדקות, עם 6793.8 נקודות למעבד (אחוזון 39) וציון מעולה לדיסק: 8864 (אחוזון 61).

בסך הכל, אם מסתכלים מעבר למספרים ולבדיקות הסינתטיות, מדובר במערכת שרירית, עם יכולת וביצועים, שיכולה גם להחזיק משחקים במשקל קל עד בינוני מבלי להשתעל. כמובן, גם ביצועים קלים יותר כמו גלישה עם דפדפן מרובה לשוניות, צפיה בווידאו, עיבוד תמלילים, גיליונות נתונים ועוד. זהו מחשב עבודה נוח ונעים, שיתמודד עם כמעט כל מה שתזרקו לו, וזה, בהחלט לזכותם של מעבדי הדור האחרון של אינטל, שלפתע מראים שיפור משמעותי בביצועים, ולא רק קוסמטי.

חיי סוללה וחום

חיי הסוללה שלו מרשימים: הצלחנו להוציא ממנו 8 שעות עבודה במצב מעורב, והרצנו עליו וידאו במשך 4.5 שעות רצוף במצב ביצועים מלא ו-50% בהירות מסך. הסוללה ירדה מ-100% ל-57%, ונותרו בה עוד למעלה מארבע שעות עבודה, ככה שהמחשב הזה יכול גם להריץ בקלילות וידאו או נטפליקס ליום עבודה שלם, על סוללה בלבד.

פתחי האוורור של Zenbook Flip 13

פתחי האוורור שלו קבועים מאחור, משהו שעושים עכשיו לא מעט בניידים, וזה מצוין, כך שהחום מתנדף מכם והלאה. לא הרגשנו בו התחממות כלל, ואולי כאן צריך גם להודות למעבדי דור 11 של אינטל. גם המאווררים שלו ניתנים לכוונון, והם חרישיים למדי גם במצב ביצועים. תשמעו אותם רק בחדר שקט לחלוטין.

השורה התחתונה

ZenBook Flip 13 הוא מחשב עבודה קל, דק, עם ביצועים שריריים למדי. התוספת שתופסת פה ללא ספק היא עיבוד הבינה המלאכותית ויכולת השתקת הרעשים המצויינת של המיקרופון, ובהחלט עשוי לקרוץ לקרייריסטים וקרייריסטיות שעובדים מהבית, ושצריכים גם להיות הורים במשרה מלאה, ועשוי ממש להשפיע על הנראות שלהם בשיחות עבודה בכך שהוא מבטל לחלוטין את הרעשים הנלווים לגידול ילדים ועבודה מהבית.

זהו מחשב עבודה מצוין – חוץ מעניין המקלדת קטנת המקשים, שהוא חיסרון די מרגיז למי שמרבה להקליד. הפיתרון כמובן, הוא לחבר אותו לתחנת עגינה או מסך גדול, ולמקלדת חיצונית נוחה יותר. מלבד העניין הזה, התקשינו למצוא בו חסרונות, והוא מצטיין כמעט בכל הסעיפים.

צילומים: ניב ליליאן

ZenBook Flip 13 UX363E
מחיר מומלץ לצרכן: 5,900 שקלים

לרכישה

ציון:

Rating: 4.5 out of 5.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 



Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

7 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner