כמדי שנה בחגיגות יום העצמאות, מלבד הצבע הכחול נצבעים הרחובות גם בלבן, הכל הודות לספריי השלג. לכבוד יום העצמאות לבש המדור חג ובדק. מה זה מכיל?
חומצה פלמיטית
חומצה שומנית הנמצאת בטבע בבעלי חיים וצמחים, וגם במזונות כגון גבינה, בשר ומוצרי חלב. החומצה הפלמיטית מהווה את חלק הארי של שמן דקלים, אשר מוגדר כ”שומן רווי” לאור ממצאי ארגון המזון והתרופות האמריקאי, ה-FDA. בשילוב רכיבים כימיים נוספים החומצה הפלמיטית יכולה להפוך לגברת לוהטת למדי: היא רכיב מרכזי בחומר הבעירה הידוע כ-“נאפלם”, הנדבק לעור וגורם לכוויות חמורות, ושבו נעשה שימוש כנשק נגד בני אדם.
חומצה סטיארית
“אחותה הגדולה” של החומצה הפלמיטית, והחומצה השומנית הפופולרית ביותר. שימושיה רבים ומגוונים, והיא מהווה רכיב נפוץ בעולם הקוסמטיקה, מוכרת גם כתוסף המזון E570, ומשמשת ליצירת מרקם חלק ואחיד של המוצר. במטפרטורת החדר היא בעלת מרקם שעוותי, וניתן למצוא אותה גם בג’לים לגילוח, נרות, שמפו, משחות שיניים ועוד.
מתיל פלמיטי
החומר הקושר את שתי החומצות השומניות הקודמות לכדי נוזל, ואשר משתחרר בעת היציאה מפחית התרסיס, ומאפשר להן להפוך לקצף.
פולי ויניל אצטט
שומנים, כידוע, הם חומרים שנוטים להחליק ממשטחים. אז איך הם נשארים מתנוססים על חלונות הראווה של החנויות גם למחרת ערב יום העצמאות? כאן נכנס הפוליויניל אצטט לתמונה. הוא למעשה דבק שקוף, שהתגלה כמעט לפני 100 שנה, והוא רכיב עיקרי בדבק נגרים, המוכר גם כדבק לבן. יכולת ההצמדה שלו הופכת אותו גם לרכיב פופולרי בצבעי קיר סינתטיים, ונעשה בו שימוש גם בתעשיות הנייר והטקסטיל, כדי להעניק ברק למשטחים.
אקרליט
קבוצת כימיקלים המשמשת כ”קשר” בין הרכיבים השונים.
גז הודף
בכדי להזיז את השומנים העצלים החוצה מהמיכל, נדרש חומר שידחוף אותם החוצה. בכוח. זה תפקידו של הגז ההודף, אשר משמש ליצירת דחף הגורם לחומר לצאת מהפחית בלחץ גבוה. היום משתמשים לצורך זה בגזים כמו פרופן או בוטאן, אותם החומרים המצויים במציתים או מיכלי גז לבישול – וזו הבעיה.
במגע עם אש, הגז נוטה לגרום להדף רציני, או בשפה יותר פשוטה – להתפוצץ… זאת הסיבה שאסור לקרב מיכלי תרסיס למקור אש, אחרת תכירו בצורה מאוד לא נעימה וכואבת את השימוש האחר שלו: דלק טילים.
אבקת נתרן כלורי
בחלק ממיכלי תרסיס השלג נעשה שימוש בחומר הזה, המוכר יותר כ…מלח שולחני. אז מה משותף למלח ולתרסיס שלג? הצורה הגבישית. אבקת הסודיום כלוריד היא זו שנותנת ל”שלג” המלאכותי את צורת הפתיתים שלו. חסר לכם מלח למנגל?