טעינה אלחוטית היא הבטחה שלא מתקיימת כבר שנים. על אף שהמכשירים עצמם בדורות האחרונים תומכים בכל התקנים הנפוצים של טעינה אלחוטית (יש בתכל’ס שניים – צ’י והתקן של פאואר מאט הישראלית שכיום הוא חלק מ-AirFuel) – הבעיה שאין כל כך איפה לטעון אלחוטית את הסלולריים והשעונים שלנו.

אז נכון, יש דיבורים על לשלב מטענים אלחוטיים בעריסות בכלי רכב, ופאואר מאט שמו נקודות טעינה אלחוטיות בסטארבקס ובעוד מקומות, אבל העולם עוד לא מספיק מרושת בנקודות טעינה אלחוטיות כדי שבאמת נוכל להיפטר מהכבל האחרון.

אבל לפני כמה חודשים התגייסה למשימה שחקנית שבאמת מסוגלת לשנות את המגרש – איקאה. החברה הודיעה כי היא תתחיל להציע נקודות טעינה אלחוטיות משולבות ברהיטים שלה, וכנקודות עצמאיות שאפשר להתקין ברהיטים קיימים. לאחרונה היא התחילה לשווק את הרהיטים האלה גם בישראל.

אני קיבלתי לסקירה מנורת שולחן, אבל החלטתי גם לקפוץ לסניף איקאה בראשון לציון כדי להתרשם מהמבחר בעצמי. ואכן, באזור התאורה של החנות, הוקמה עמדה שמציעה את שלל הרהיטים המכילים נקודות טעינה אלחוטיות בתקן צ’י (Qi). מדובר במבחר של מנורות שולחן, שתי שידות ומשטחי טעינה יפהפיים מעץ. הנקודה עצמה מסומנת בפלוס אפור גדול על רקע של עיגול לבן. אי אפשר לפספס. המחירים מתחילים מקצת פחות ממאתיים שקלים לנקודת טעינה בודדת ואלגנטית מעץ, ומגיעים עד לכ-700 שקלים לשידות הגדולות.

טעינה אלחוטית איקאה

לזכותה של איקאה ייאמר, שהיא מציעה גם למכירה גווים להחלפה וכיסויים שהופכים גם טלפונים שלא מצוידים בעצמם ביכולת טעינה אלחוטית, לבעלי יכולת כזו. ההיצע כולל את דגמי הסמסונג גלקסי S האחרונים (4 ו-5, ה-S6 וה-7 מגיעים עם תמיכה מהקופסא), ודגמי אייפון האחרונים (למיטב זכרוני לא ראיתי כיסוי לאייפון 6, אבל יש לדגמים שלפניו).  למכור את המערכת האקולוגית בשלמותה זה דבר חשוב.

הטעינה האלחוטית הלכה למעשה

ונעבור למנורה. אז איך זה לחיות שבוע עם טעינה אלחוטית פעילה? נפלא. כבעל נקסוס 5 שמצויד ביכולת הזו מהקופסא, די נוח פשוט להניח את הטלפון במקום על השולחן, על בסיס המנורה, בדיוק על העיגול המסומן (זו עדיין נקודת תורפה של הטכנולוגיה – המיקום חייב להיות מדויק) ופשוט לתת לו לשתות מיץ חשמל בזמן שהוא גם ככה נח לידכם. שום כבל לא נדרש.

המנורה עצמה, ה-Riggad, היא פריט איקאה קלאסי – הבסיס העגול עשוי מעץ, זרוע המנורה ממתכת צבועה בלבן, וככה גם הראש שלה, שנראה קצת כמו פטיש שניצלים. התאורה כמובן מגיעה מנורת LED פנימית, גם כמיטב המסורת השוודית. ההרכבה פשוטה: מכניסים את הזרוע לתוך הבסיס, מחברים את השנאי המפלצתי לחשמל, וזהו. בחזית הוסיפו השוודים גם שקע USB סטנדרטי, שיהיה. אף פעם לא מזיק. האור שלה כמובן נעים ובהיר, עם פיזור טוב. מה שכן, היא קצת מתחממת.

את עניין ההתחממות אפשר גם לייחס ל”חוויית” הטעינה האלחוטית (גם כן חוויה…). הטלפון נוטה להתחמם למדי בתהליך, לא ברמה שהוא רותח, אבל בהחלט חם. באיקאה מסבירים שמדובר בתופעה שגרתית. מחיר הנוחות הוא באיכות הטעינה – חווייתית, מהירות הטעינה של הטלפון הזקן נראתה סבירה, אבל לא מדהימה, בערך עשרה אחוזים שנטענו בעשר דקות. אין ספק שזו לא תחרות למטען מהיר ואיכותי ש”דוחף” זרם בכמויות לתוך הסוללה, אבל בהנחה שאתם גם ככה מניחים את הטלפון היכנשהו כשאתם באים הביתה, העניין הזה הופך להיות חסר משמעות.

מבחינת נוחות שימוש, אנחנו הצבנו את המנורה בחדר השינה ליד המיטה, ולאחר מכן העברנו אותה לשימוש בשולחן העבודה. וזה מאוד נוח ומנחם לדעת שהטלפון לידכם, ובכל זאת נטען מבלי שתצטרכו לעשות פעולה מודעת של לחבר אליו כבל טעינה, וכשמגיעה שיחה אתם פשוט יכולים להרים אותו מהמשטח (שמצויד בנורת חיווי קטנה) ולשוחח, ואז להשיב אותו לטעינה. באופן די מתבקש, איקאה גם עיצבה שידת לילה עם נקודת טעינה מובנית.

מנורת טעינה אלחוטית איקאה

למי שטוען וחושש לגבי קרינה – נרגיע כבר עכשיו: הזרם ההשראתי פועל למרחק של כמה סנטימטרים בלבד, כך שהקרינה שלו בטלה בששים ולא משפיעה מעבר לטווח הזה. כן, אתם יכולים לישון אפילו במרחק של חצי מטר מהנקודה מבלי לחשוש. בכלל, מרבית הבהלה מ”קרינה” היא בהלה לא מבוססת (הקרינה היחידה שעוד ראוי לנהל עליה דיון היא קרינה מהטלפונים הסלולריים והאנטנות עצמן, לא האביזרים הנלווים, שהקרינה האלקטרומגנטית שלהם יותר נמוכה מהטוסטר שבמטבח שלכם…).

מחירי הרהיטים המטעינים של איקאה לא מאוד זולים, אבל אם כבר גם ככה חשבתם להתחדש ברהיט ויש לכם טלפון שתומך בתקן צ’י, שווה לשקול מנורה או שידה עם הפלוס, תרתי משמע, של טעינה אלחוטית. אם יש לכם ידיים טובות, או קשרים בנגריה – אתם יכולים גם לרכוש נקודה (או משטח של שלוש נקודות, לטלפונים של כל המשפחה), ולהניח על או להתקין אחת בתוך רהיט קיים. את הנקודות המיועדות להתקנה, איקאה עיצבו בדיוק בקוטר של של פתח ארגון הכבלים הקיים בחלק מהרהיטים שלהם.

לפחות כשאתם בבית, לא תצטרכו יותר לחפש כבל USB או להיכבל לשקע.

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

10 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner