מיליארד הייטקיסטים לא טועים. טוב, אולי גם פחות ממיליארד. אבל כמעט כל איש קוד, וגם גרפיקאים, עורכים ואנשים שעובדים עם אקסלים מרובים משתמשים בשני צגים, כדי להגדיל פיזית את גודל שולחן העבודה שלהם. היתרונות שבכך ברורים: אפשר לסדר שני שולחנות עבודה שונים, לעבוד על מסמך מלא או תוכנה גרפית במסך אחד, ועדיין לפקוח עין על מיילים בצג השני או על הודעות וואטסאפ ובקיצור – יותר נדל”ן תצוגתי.
אבל מה יעשו מי שיש להם מחשב נייד, ולא תמיד יש להם את הלוקסוס של שני צגים גדולים נייחים, אם במשרד ואם בבית? (שכן, בעידן העבודה ההיברידית אנו מצויים, לא מעטים מאיתנו כבר עובדים חלק או רוב הזמן מביתם). לשכאלה, הצמודים למחשב הנייד שלהם פיתחה Dell (וגם אחרות, אבל אנחנו קיבלנו לסקירה מסך כזה מ-Dell) צג חיצוני למחשב נייד. הרעיון הוא לחקות את היתרון של שני צגים של עמדה נייחת, רק עם המחשב הנייד שלכם. רעיון מקסים, אבל האם הוא מייצר את אותן התוצאות? קיבלנו את ה-C1422H לסקירה.
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
Dell אגב מכנים את הצג הזה “צג נייד” והם די צודקים. הרעיון הוא באמת לאפשר שולחן עבודה גדול יותר, בלי לסחוב יותר מדי. אין פה יותר מדי רעשים וצלצולים: ה-C1422H הוא מסך עם פאנל IPS ברזולוציית HD מלאה, כסוף ונאה עם מסגרת דקה, ורגלית רחבה מתקפלת שמאפשרת לשנות את זווית ההטיה לפי הנוחות שלכם – וגם מכילה את כל האלקטרוניקה הדרושה כמו גם שני שקעי USB-C משני עבריו של הצג (תיכף נסביר למה). עוד לצד השקעים (תומכים ב-DisplayPort 1.2 אגב), יש כפתור רוקר לשליטה בעוצמת הבהירות וכפתור להפעלת מצב הפחתת אור כחול. חמוד.
בנוסף יש פה פתחי אוורור שמשום דימינו לחשוב אותם לרמקולים. הם לא. דווקא רמקולים הייתה יכולה להיות תוספת נחמדה. עוד באריזה יש מעטפת נשיאה נאה מלבד אפור, וכבל USB-C לא ארוך במיוחד.
ההתקנה מאוד פשוטה: חברו את צדו האחד של הכבל למסך, ואת צדו השני ליציאת USB-C פנויה במחשב – וזהו. אחרי הליך זיהוי קצר והתקנת חומרה, המסך הנוסף שלכם מוכן לעבודה ויופיע ברשימת הצגים שלכם כצג נוסף.
מסך נוסף כמו C1422H משפר פרודוקטיביות?
ועכשיו לשאלה הגדולה: האם מסך נוסף למחשב נייד אכן משפר פרודוקטיביות? התשובה הקצרה היא כן, אבל מיד נפרט.
השתמשנו ב- C1422H בשתי תצורות עיקריות: כמסך שלישי בתצורה של מחשב נייד-מסך גדול-המסך הנוסף, וגם בתצורה ניידת של שני מסכים. בהתחלה העסק דורש קצת התרגלות (הגדרנו את המסכים כשולחן עבודה אחד רחב), אבל כשמתרגלים זה מאוד נוח וקצת חסר לנו אחרי שהחזרנו אותו:
על הצג הגדול שמנו את האפליקציה העיקרית שעליה עבדנו, ועל המסכים הנוספים דברים כמו מייל או וואטסאפ. היעדר הצורך לדלג כל הזמן בין אפליקציות, גם אם זה אומר רק להקיש על אייקון בסרגל המשימות, וגם פעולות שנראות לנו רגילות כמו להקטין אפליקציה אחת ולהעלות אחת אחרת בהתאם לצורך – פתאום הפכו למטרד. הרבה יותר קל להחזיק דפדפן פתוח בצד, ואפליקציה ראשית ולדלג ביניהם במעבר עכבר במקום להחליף אחת באחת. איכות התצוגה, אגב, טובה מאוד. קצב הרענון הוא סטנדרטי, ואין כאן הבטחות לדיוק צבעים יוצא דופן, אבל לאפליקציות פרודוקטיביות סטנדרטיות זהו פתרון מצוין.
זוכרים שאמרנו שטוב ש-Dell התקינו שני שקעים בשני צדי המסך? הנה הסיבה: כשלעצמו, אם המחשב הנייד שלכם לא מחובר לחשמל, ה- C1422H ישתה לכם את הסוללה. הצורך בלתמוך בשתי תצוגות במקום אחת, הוא עומס משמעותי על סוללה של נייד.
אבל, היופי שבמסך הזה יש מעבר חשמל – כלומר, תוכלו לחבר את הצג למחשב הנייד, לחבר מטען בצד השני, והבעיה נפתרה: הצג הנוסף של Dell מעביר את הזרם למחשב הנייד, שיכול להיטען גם בזמן השימוש במסך הנוסף. ברם, אליה וקוץ בה: המסך גם גובה “דמי מעבר”, ומשתמש בחלק מהחשמל לעצמו. לפי Dell, בערך כשליש מהזרם במטענים נפוצים ילך למסך: מטען 45 וואט יעביר 30 וואט למחשב, מטען 65 וואט יעביר 45 וואט ואם ברשותכם מטען 90 וואט וצפונה – 65 וואט יעברו למחשב.
האם מסך נוסף לנייד הוא משנה חיים? בהחלט כן. הבעיה שלפחות לפי Dell, מדובר בתענוג לא זול בכלל. המחיר של ה- C1422H בישראל מתחיל בקרוב ל-1,400 שקלים (1,375 ליתר דיוק, וגם ב-אמזון המחיר דומה). במחיר הזה היו יכולים לזרוק גם זוג רמקולים…
במדור “שבוע עם…”, אנחנו בוחנים בצורה קצת יותר פילוסופית ויישומית טכנולוגיות שאמורות לשנות את החיים שלנו, או לפחות להפוך אותם לנוחים ופשוטים יותר. זו לא סקירה מהסוג הרגיל, אלא כזו שבוחנת האם בשורה של טכנולוגיה כזו או אחרת באמת מתקיימת.
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
הזכרת רמקולים יותר מדי פעמים, יחסית לצג משני שלא אמורים להיות בו רמקולים – מהסיבה הפשוטה שהם כבר קיימים בנייד…
ובכן, אם היית מכיר את סגנון הכתיבה שלי, היית מבין שהאזכור השני היה הלצה לסיום.