הכירו את גרטרוד.
גרטרוד היא חזירה, אבל לא סתם חזירה – היא חזירה סייבורגית, בין הראשונות בעולם. גרטרוד הייתה הכוכבת של ההכרזה של חברת נוירלינק שבין משקיעיה אחד, אילון מאסק, שגם הוביל את ההכרזה.
נוירלינק רוצה בעצם לחבר את המוח שלכם למחשב. או לסמארטפון. החברה הציגה בשנה שעברה את ההתקן שלה, אבל הפעם מדובר באבטיפוס בשל הרבה יותר. גרטרוד הייתה מצוידת בהתקן החדש, שהותקן בשקע שנקדח בגולגלתה (כן, זה החלק המפחיד), על ידי רובוט ייעודי למשימה, שגם יבצע את ההשתלות בבני אדם.
החדשנות של המתקן הוא אלקטרודות זעירות, דקות פי עשרים משיערת אדם, המתחברות, ובכן, ישירות למוח ומנטרות את הפעילות שלו. “זה כמו פיטביט, אבל למוח”, התלוצץ מאסק. ההתקן הנוכחי משדר בבלוטות’, אבל החוקרים מחפשים דרכי שידור יעילות יותר, כי כמות המידע שמוח (גם של חזיר) מייצר היא עצומה.
בהדגמה הראו מאסק ואנשי נוירלינק איך הם מנטרים את מוחה של גרטרוד, כשהיא מסתובבת לה בעליצות בדיר. למעשה, ההתקן מחובר לנוירונים האחראים לקלט המישוש מהנחיריים שלה, כך שאפשר ממש לראות פעימות כשהאף של החזירה נוגע או מרחרח דברים. עוד הוצגה החזירה דורותי (החזירה שנצפתה בסרטונים אוכלת מבקבוק, היא דורותי ולא גרטרוד, כפי שכלי תקשורת רבים דיווחו בטעות), שהיא חזירה שכבר היה לה התקן והוצא – רק כדי לבדוק שההתקן של נוירלינק לא משאיר נזקים אוחרים למושתלים.
עוד בחיבור:
התוכנית השאפתנית של מאסק ליישב את מאדים עד 2024
כמו פרק ממראה שחורה? בהחלט
החברה כבר קיבלה אישור מה-FDA להחל ניסוי של “התקן פורץ דרך” בבני אדם, כאשר הנסיינים הראשונים יהיו אנשים שההתקן של נוירלינק יכול לשנות את חייהם – אנשים עם פגיעות חמורות בעמוד השדרה. נוירלינק לא רוצה רק לתקן ולשפר אנשים עם מוגבלויות הנובעות מפגיעה עצבית חמורה ולהחזיר להם את עצמאותם, היא גם מתכננת בעתיד להוסיף שדרוגים לחושים כמו ראיית ספקטרום אינפרא אדום, אולטרה סגול או רנטגן, ולאפשר לשני בעלי התקן לשוחח בטלפתיה ביניהם מבלי צורך בתקשורת קולית או אחרת. יהיה אפשר להוריד, להעלות לענן ולאחסן זיכרונות, לחוות אותם מחדש או להעביר אותם בכלל לגוף רובוטי אחר.
כן, מאסק מודע לזה שזה נשמע כמו פרק ממראה שחורה והוא למעשה אמר את זה. נוירלינק היא לא היחידה בתחום, אבל היא היחידה שבה מעורב אילון מאסק – מה שאומר שהחזון שלה, הולך למקומות רחוקים יותר. שכן זהו הרגל מגונה של מאסק:לדחוף את גבולות האנושות, ובמקרה הספציפי הזה: גם לדחוף את גבולות מהו אנושי.
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.