שלום, ווינדוס? תקלה בהפעלה בהצגה

windows hello fail

פאדיחה קלה אירעה הבוקר באירוע ההכרזה של אייסר על מחשבי ווינדוס 10 החדשים של החברה. אחד המדגימים ניסה להדגים את התכונה של “שלום, ווינדוס” שאמורה לזהות את פניו באמצעות המצלמה ולפתוח את המחשב – אבל המחשב לא זיהה אותו ונותר נעול.

המציג, מומחה מוצר של אייסר בשם צ’רלס אומברכט, ציין שהחברה עבדה בקרבה גבוהה עם אנשי מיקרוסופט כדי לייצר את חוויית הווינדוס 10 הכי טובה, ומה רבה הייתה המבוכה שעל ההדגמה הראשונה שלו – ההדגמה נכשלה. אומברכט תיאר מצב שבו הוא קם ישנוני, ועשוי להתבלבל בהקלדת הסיסמה שלו, ולכאורה, הזיהוי הביומטרי של פניו במצלמה אמור היה לבוא לעזרתו. הוא התיישב מול המחשב בציפיה שזה יזהה את פניו וישחרר את נעילת המסך. אחרי שניות ארוכות ומותחות משהו עבורו, זה פשוט לא קרה. אומברכט נאלץ לפתוח את המחשב באמצעות הקשת קוד מספרי.

“שלום, ווינדוס” (Hello Windows). היא התכונה המאפשרת לנו לפתוח את הנעילה של המחשבים שלנו בלי שימוש בסיסמא, אלא באמצעות זיהוי ביומטרי: זיהוי פנים, טביעת אצבע או אישון. כדי לשמור על הפרטיות והביטחון שלנו, הפרטים הביומטריים נשארים על המכשיר המקומי, ומיקרוסופט מקבלת רק מחרוזת תווים בצורת מפתח א-סימטרי כדי לזהות אותנו ולהכניס אותנו לחשבון המקוון. זיהוי הפנים מתבסס ברובו על טכנולוגיית Real Sense של אינטל, המשולבת בדור המצלמות החדש בניידים ומבצעת סריקה תלת ממדית של הפנים, כפי שאוברכט הסביר. אנחנו לא בקיאים בפרטיו של הדגם שהוצג, אבל ייתכן שהתאורה החריגה על הבמה (בהירה או חשוכה מדי) הייתה מקור הבעיה והמצלמה של real sense התקשתה להתמודד עמה – ראו גם בסרטון.

מלבד העניין הזה, ההצגה של אייסר עברה בלי שיהוקים. החברה הציגה מבחר נאה של מחשבים ניידים, כולם מצויידים בווינדוס 10, מחשב “הכל באחד” מעניין שניתן לשאת ממקום למקום בזכות סוללה, וכמובן, טלפון בשם פרימו שמסוגל גם להחליף את הנייד שלכם אם תחברו אותו למסך גדול.


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner