אפל הכריזה על מבצע החזרה למיליוני תקעים מסוכנים

apple plug recall

אם רכשתם מוצר של אפל בין השנים 2003-2015 מחוץ לגבולות ארצות הברית, כדאי לכם לקרוא את הידיעה הזו, כי ייתכן שהתקע המקורי שקיבלתם עם המכשיר מעמיד אתכם בסכנת התחשמלות.

אפל הכריזה שלשום (ה’) על מבצע החזרה של מיליוני תקעים-ספקי כוח שנמכרו עם מוצריה בכל רחבי העולם (למעט ארצות הברית) בין השנים 2003 ל-2015. המדובר בתקלה בתקעי ה-USB האוניברסליים (שהם גם ספקי הכוח של החפיצים) שנמכרו יחד עם מיליוני אייפודים, אייפונים, אייפדים ומחשבי מק ברחבי העולם, לרבות הערכות של Apple World Travel Adapter Kit.

הבעיה היא שבמקרים נדירים, לטענת תאגיד הטכנולוגיה האמריקאי, שהפינים בתקע החשמל (אותן שיניים שנכנסות לשקע החשמל בקיר), עלולים להישבר ולהעמיד את המשתמש בסכנת התחשמלות, כפי שקרה בתריסר מקרים שהחברה איתרה לדבריה, לפי דיווח של הוול סטריט ג’ורנל.

אפל תחליף את כל התקעים הבעייתיים בתקעים חדשים יותר שעוצבו מחדש ובהם הבעיה לא קיימת, ללא תמורה. כיון שמדובר בתקעים שנמכרו באופן שוטף במשך למעלה מעשור, מדובר במיליוני יחידות שנמכרו בשווקי אירופה, אוסטרליה, ניו זילנד, קוריאה, ארגנטינה וברזיל.

כיצד תזהו אם ברשותכם תקע בעייתי? פרקו את הראש (החלק עם פיני המתכת שנכנסים לשקע בקיר) מספק הכוח, והסתכלו במגרעת שבתוכו.

אם מופיע שם רצף בן ארבעה או חמישה תווים, או רצף שאינו מכיל אותיות כלל, אלא רק מספרים – מדובר בתקע בעייתי שדורש החלפה ומומלץ להפסיק להשתמש בו מיידית.

אם מופיע שם קוד בן שלושה תווים, המעיד על השוק בו נמכר התקע, כמו EUR, KOR, AUS, ARG או BRA) – מדובר בשקע מהדור החדש והוא בטוח לשימוש.

אפל הודיעה כי יהיה ניתן להחליף את התקעים החשודים כמסוכנים בחנויות אפל או אצל נותני השירות המוסמכים של החברה. עוד ציינה כי בחלק מהמקרים, יהיה צורך לספק את המספר הסידורי של המוצר שעימו נרכש ספק הכוח. בעלי Apple World Travel Adapter Kit מתבקשים גם הם לפעול באותו האופן. 

אנו ממתינים למידע נוסף כיצד תתבצע ההחלפה הזו בישראל, ונוסיף את תגובת איידיגיטל לעניין לידיעה מיד כשנקבלה.

למידע נוסף בעמוד הרשמי של אפל

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner