ARM עוברת לענן וסוגרת מעגל

מעבד ARM Neoverse המשמש בשרתי הענן של AWS את ARM לעיצוב מעבדים

בספטמבר השנה עלתה ARM לכותרות כשנרכשה בידי יצרנית המעבדים הגרפיים ומעבדי הבינה המלאכותית, nVidia תמורהת 40 מיליארד דולרים. ARM היא אמנם חברה הנחבאת אל הכלים, אבל בתכל’ס, עיצובי המעבדים שלה נמצאים בכל בית כמעט בעולם המערבי: היא אחראית לעיצובי המעבדים של הסמארטפונים שלנו כולם למעשה, וגם של מחשבי אפל החדשים, על הדרך. תוכלו אגב לקרוא ראיון רחב שערכתי עם המנכ”ל שלהם לפני כמה שנים כאן.

עיצובי המעבדים של ARM נמצאים במגוון אדיר של תחומים ותעשיות, המקיפים את כל תחומי החיים שלנו: מסמארטפונים, דרך מרכזי נתונים, ציוד רפואי ועד רכב אוטונומי. כל מעבד מכיל מיליארדים של טרנזיסטורים, בעובי של מיקרונים בודדים ופחות (לשם השוואה: דק יותר פי 100,000 משיערת אדם בודדת), ותהליכי אוטומציה בעיצוב של מכשיר מורכב כל כך כמו מעבד, תופסים מקום מרכזי בתהליך.


עוד בחיבור:
איך לישון טוב יותר? 7 טיפים ממומחה שינה

בוועידת AWS האחרונה של חטיבת שירותי הענן של אמזון שנערכה לפני כשבועיים, הודיעה ARM כי היא עומדת להעביר את כל אוטומציית עיצוב האלקטרוניקה שלה (EDA), לענן של AWS. חברת ARM, הבריטית במקורה, משתמשת בענן כדי להריץ סימולציות של תרחישי מחשוב של העולם האמיתי, זאת במקום בשיטה המסורתית, שנשענה על שרתים יעודיים פיזיים שישבו במשרדי החברה.

המעבד שבונה מעבד שבונה מעבד

ARM, לפי נתונים שאספה, שיפרה בכך את איכות ההנדסה שלה ושיפרה את זרימת המידע של עיצובי המעבדים ועיבודם. החברה מתכננת להקטין את היקף מרכזי הנתונים הפיזיים שלה ב-45 אחוזים, ואילו את שטחי השרתים בתוך תחומי החברה ב-80 אחוזים בעקבות המעבר לעבודה בענן (מה שיש לו גם השפעה חיובית על הסביבה מבחינת צריכת חשמל ופליטת פחמן).

ועוד עניין משעשע הוא מעבדים שבונים מעבדים, שבונים מעבדים: אמזון עושה שימוש בשרתי הענן שלה במעבדים מיוחדים, הנקראים גראוויטון-2, ו-ARM מריצה את מופעי המחשוב עליהם. זאת, לעומת מעבדי אינטל הקודמים, הם מציעים יותר תפוקה, כ-40% יותר תמורה לכל דולר ש-ARM מוציאה על השירות.

אבל הנה החלק היפה: מעבדי גראוויטון-2 הם פיתוח ישראלי של מעבדות אנאפורנה, שנרכשה בידי אמזון ב-2015, והם בעצמם מבוססים על ליבות של ARM (מסדרת קורטקס ולאחר מכן Neoverse) , כך שלא מן הנמנע שנוצר פה מעגל יפה של היזן חוזר שבו מעבדי ARM בשרתים של אמזון, ישמשו את ARM כדי לעצב את הדור הבא של מעבדי גראוויטון שיותקנו בשרתים – וחוזר חלילה… זאת, כל זמן ש-ARM משתמשת בענן של AWS לעיצוב כלל המעבדים שלה.


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner