Dell הכריזה אתמול (רביעי) על הזמינות של ה-XPS 13 מדגם 9345 מסדרת +CoPilot עליה הכריזה מיקרוסופט לפני כמה שבועות והיא סדרה של מחשבים המיועדים לשימושי בינה מלאכותית וכוללים מעבדים לניידים של קוואלקום – ה-Snapdragon X Elite.
זהו מחשב ה-XPS הראשון עם ערכת השבבים הזו, וכולל מלבד מעבד ראשי ומעבד גרפי גם מעבד נוירוני (NPU) מדגם Hexagon לביצוע משימות של בינה מלאכותית מחוללת, המסוגל לבצע עד 45 טריליון פעולות בשניה (TOPS). בין היכולות, הנתמכות ישירות על ידי ווינדוס 11, אפשר למצוא תרגום אודיו לכתוביות בזמן אמת ב-44 שפות, יצירת תמונות עם קלט טקסטואלי ללא צורך בחיבור לאינטרנט, התאמת תאורה ובהירות, שיפורי תמונה ועוד.
רכיב חומרה מעניין ב-XPS 13 החדש, הוא המסך – לטענת Dell, זהו הצג הראשון בעולם שמציע תצוגת OLED 13.4 אינץ’ בטכנולוגיית Tandem, שמציעה בהירות גבוהה יותר ואורך חיים ממושך יותר לעומת תצוגת OLED מסורתית. עוד הודות לערכת השבבים של קוואלקום ה-XPS 13 עתיד להציע זמן סוללה מטורף של 27 שעות פעולה ללא טעינה. הוא שוקל כקילו אחד, והמחיר שלו בישראל עומד על כ-12,000 שקלים.
לעוד תכנים מעניינים עקבו אחרינו באינסטגרם או בטיקטוק
מי שמחפש מחשבי +CoPilot עם יכולות דומות, אבל במחיר נגיש יותר, יכול להסתכל על מחשב ה-VivoBook S15 של אסוס שהוא מחשב +CoPilot שנמכר כבר ב-KSP ובחנויות אחרות. זהו מחשב 15 אינץ’, גדול וכבד מה-XPS 13 עם מפרט מעט שונה, אבל במחיר סביר יותר (מתחיל מ-5,589 שקלים).
מבחינת ערכת השבבים, ה-VivoBook S15 משתמש באותה ערכה של ה-XPS 13, והוא משתמש במסך 3K OLED מבריק בגודל 15.6 אינץ’ עם קצב רענון של 120 הרץ ובהירות של 600 ניט. שתי תכונות חמודות של המחשב של אסוס הוא מקלדת עם תאורת RGB אחורית שמאפשרת לכם לקבוע בדיוק את גוון התאורה שאתם רוצים, ושני שקעי USB4. הוא שוקל 1.42 קילוגרם.
נציין שגם ללנובו יש מחשבי Yoga Slim 7x מסדרת +CoPilot בדרכם לישראל שכבר אפשר להזמין בהזמנה מוקדמת. הם כוללים גם מסך 3K מסוג PureSight (OLED, בהירות של 1000 ניט), את אותו המעבד שבאחרים, ושוקלים 1.28 קילו. המחיר הוא כ-7,000 שקלים.
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
כל הכבוד ניר תמשיך ללמוד וללמד . ברכות וכה לחי
[…] מחשבי +CoPilot עם מעבדי קוואלקום ובינה מלאכותית זמינים ביש… […]
[…] יותר, המבוססת על בינה מלאכותית. ניתן לגשת לתכונות הבינה המלאכותית החדשות באמצעות פקודות קוליות, הנחיות כתובות או מקש […]