טכנולגיית ה-LED (דיודה פולטת אור) עלתה לאחרונה לכותרות בזכות הזכייה של המדענים אשר תרמו למהפכת התאורה החסכונית בפרס הנובל בפיזיקה לשנת 2014. ברם, על אף שנורות הליבון המסורתיות נמצאות בתהליך פעיל של הוצאה מן השווקים במדינות העולם המערבי ונמכרות תחת מגבלות, נורות ה-LED טרם זכו לפופולריות רבה בשוק, וזאת לאור מחירן הגבוה למול החלופות.
לדברי חברת CREE, מבין עשרת החברות הגדולות ביותר בתחום, הם נתקלו ב-“חוק מור” משלהם: הגדלת כמות הדיודות, מגבירה את החום שנוצר ומשפיעה על שאר הרכיבים בנורה. לכן הם עמלו על שיפור הנורות עצמן. החברה הכריזה על טכנולוגייה החדשה (SC5) אשר מגדילה את עוצמת ההארה פי שניים, תוך חיסכון של עד כ- 40% בצריכת האנרגיה.
בנוסף הדגישו בחברה כי הדיודה עצמה איננה הרכיב היקר ביותר בנורה, ובשונה משאר החברות אשר משקיעות מאמץ בהוזלת מחיר הדיודה עצמה, הטכנולוגיה החדשה נועדה להוריד את העלות על ידי שיפורים בתחום המכני, האופטי ועוד.
בתחילת החודש החלה חברת General Electric למכור את נורות ה-GE Link אשר מיועדות להנגיש את נורות הלד החכמות (הניתנות לשליטה באמצעות הסמארטפון) באמצעות תג מחיר נמוך. בעוד שכאמור נתח השוק של נורות ה-LED קטן יחסית, הצפי הוא שבשנים הקרובות הנורות הללו יכבשו 60-80 אחוז משוק התאורה.
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
[…] נוספת היא מערכת התאורה הקדמית של המרצדס E, המורכבת מ-84 נורות LED המופעלות בצורה משתנה לפי תנאי הדרך ומזג האוויר – עם […]
[…] על סוללות שעון (סוללות כפתור), ואינם כוללים מסך, אלא רק נוריות LED כחיווי. הבחירה הזו, מאפשרת לצמידי הפעילות של מיספיט […]