גוגל יוצרת עור מלאכותי לטובת גילוי סרטן

יד hand

זה יישמע אולי כמו קטע מסרט אימה, אבל מדעני בריאות שעובדים בשביל גוגל מפתחים זרועות מלאכותיות עם עור מלאכותי, שנועד לחקות עור אמיתי. ומדוע הם עושים זאת? כדי לחקור דרך חדשה לזיהוי מוקדם מאוד של סרטן.

בשלוש השנים האחרונות, תחת הגג של מעבדות החדשנות גוגל אקס, הקימה ענקית החיפוש חטיבה למחקרי רפואה ובריאות, בראשותו של ד”ר אנדרו קונראד.

לפני כמה חודשים, חשפה החטיבה של קונראד משהו מדהים. הם עובדים על חלקיקי ננו, שייכנסו לגוף שלנו על ידי כך שפשוט נבלע גלולה. החלקיקים הללו יוכלו להאיר תאים מסוג מסוים, כמו למשל תאים סרטניים, או תאים שעונים למאפיינים כימיים של מחלות אחרות. מדובר בחלקיקים שפשוט ישוטטו בגוף ויחפשו תאים המעידים על מחלה. לחלקיקים יש גם ליבה מגנטית, כך שאפשר לשלוח אותם באופן מכוון “לתצפת” על אזור מסוים בגוף.

צמיד שייענד על היד, בדומה לצמידי הניטור של המחשוב הלביש הכה פופולריים, יוכל לקלוט את האור של התאים המסומנים כשהם עוברים דרך היד במחזור הדם דרך העור, ולתת התרעה מוקדמת מאוד על היווצרות תאים סרטניים ראשונים, עוד הרבה לפני שהם הופכים לגידול מסוכן.

לשם כך, וכחלק מהמחקר, נדרשו המדענים בגוגל להבין כיצד אור עובר דרך עור. לכן, הם יצרו כמה זרועות סינתטיות עטופות בשילוב של עור מלאכותי ועור אדם אמיתי, כדי ללמוד על מעבר האור של התאים המסומנים דרך גופנו.

בכתבת ווידאו של “האטלנטיק”, נשאל קונראד האם אנשים יחושו בנוח לדעת שגופם כל הזמן מנוטר, והאם זה לא יהיה מוזר. קונארד ענה לכך: “אני חושב שזה הרבה יותר מוזר שיש לך תאים סרטניים בגוף, שכל הזמן מנסים להרוג אותך”.

 


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner