שלום, ווינדוס: Windows 10 תכלול כניסה בזיהוי ביומטרי

המחשב שלכם מכיר אתכם: בווינדוס 10 תוכלו להיכנס למערכת בזיהוי ביומטרי של טביעת אצבע, פנים או סריקת אישון. בכך, (כמעט) מוציאה מיקרוסופט את הססמה הישנה לגמלאות.

היום הכריזה מיקרוסופט על כמה חידושי אבטחה עבור הגירסה הבאה של Windows, שתיקרא ווינדוס 10. בין החידושים תכונה המכונה "שלום, ווינדוס" (Hello Windows). התכונה, תאפשר לנו לפתוח את הנעילה של המחשבים שלנו בלי שימוש בסיסמא, אלא באמצעות זיהוי ביומטרי: זיהוי פנים, טביעת אצבע או אישון. כדי לשמור על הפרטיות והביטחון שלנו, הפרטים הביומטריים נשארים על המכשיר המקומי, ומיקרוסופט מקבלת רק מחרוזת תווים בצורת מפתח א-סימטרי כדי לזהות אותנו ולהכניס אותנו לחשבון המקוון.

מדובר בהתקדמות ברמת האבטחה שמציעה החברה במערכת ההפעלה שלה, בכוונה לקרוץ לארגונים. כדי להיכנס לחשבון שלכם, אם פעם כל מה שהאקר היה צריך לעשות זה לגנוב סיסמה, עכשיו הוא צריך גם ממש לגנוב את ההתקן עצמו, וזו התקדמות ברמת האבטחה המוצעת למשתמשים, מעבר לביטחון של שימוש באמצעי זיהוי אישי כמו פנים או טביעת אצבע. בגלל שאין בשוק עדיין מספיק מכשירים בעלי יכולות לזיהוי פנים, מיקרוסופט עוד לא מוותרת לחלוטין על הסיסמה הקלאסית, אבל היא תציע כבר עכשיו תמיכה לקוראי טביעות אצבע שכבר נמצאים בשוק. המצב אגב, אמור להשתנות כשיחלו להיות משווקים בשוק מחשבים עם מצלמות הפועלות בטכנולוגיית ה-RealSense של אינטל, כבר השנה.

התקן של מיקרוסופט מהווה צעד גדול גדול קדימה עבור ברית ותקן ה-FIDO, שמיקרוסופט הם חלק ממנו. "שלום, ווינדוס", כמובן תואמת לתקן, מה שאומר שנוכל לפתוח לא רק את המחשבים שלנו ומכשירים מבוססי Windows 10, אלא גם התקנים נוספים התומכים בתקן – באותה הצורה.

קצת על FIDO: ב-2007 החלו ב-PayPal לנסות וליצור אפשרות אימות מאובטחת יותר, לקראת סוף 2009 החלו לבחון בחברה את הרעיון להשתמש בטביעת אצבע כאמצעי זיהוי ביומטרי. מספר בעיות צצו ועלו, והעיקרית שבהן היא שאין סטנדרט אחיד. הם חברו לטאהר אל-גמאל, המכונה גם "אבי ה-SSL" ויחדיו הקימו את ארגון ה-FIDO ראשי תיבות של: Fast Identification Online, ארגון הכולל חברות כמו: גוגל, מייקרוסופט, סמסונג, ARM, לנובו, בנקים גדולים חברות אשראי,חברות תוכנה ועוד. לפני כמה חודשים הם הכריזו על שחרור התקן הפתוח הראשון FIDO 1.0, במטרה ליצור אימוץ נרחב לתקן האבטחה החדש. הצעד של מיקרוסופט, כאמור הוא פסיעה גדולה קדימה.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 21 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

3 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

banner