הסרטון החמוד הזה של ChefSteps מסביר בצורה פשוטה וברורה, עם מספרים מדודים, איך נוצר אחד ממשקאות הקפה המתוחכמים בעולם – האספרסו.
הידעתם? מכונת אספרסו מוציאה מים בלחץ של תשעה באר, שווה ערך לבערך 130 ליברות (או כ-60 ק”ג) לאינץ’ רבוע. הלחץ הזה מוציא מהקפה הטחון מוצקים מסיסים כמו סוכרים מורכבים, חומצות וקפאין, כמו גם גזים מסיסים כמו דו תחמוצת הפחמן, ושמנים ומוצקים בלתי מסיסים כמו ליפידים בעלי טעם – כאשר כל אלה יוצרים שוני במושגים כמו גוף, טעם וניחוח של הקפה. כל התהליך נמשך לרוב בין 25 ל-35 שניות, ל-30 עד 60 מילילטר של הנוזל הדרוש לתפקוד של רבים מאיתנו, הקרוי אספרסו.
לרוויה.
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
[…] בקצב המיצוי והכימיקלים המשתחררים מהפולים (ראו גם את המדע שבכוס האספרסו כאן […]
[…] על קפה בחיבור:איך כדאי לאחסן קפה? המדע שמאחורי ספל אספרסוהצטרפו לאינסטגרם שלנו – ותקבלו מידע כשהוא […]