לגבי אופן האחסון הנכון לקפה קיים ויכוח – לשים במקפיא, לא לשים במקפיא? לשמור בצנצנת אטומה או בכלי במיוחד? הלכנו לשמוע את דעתם של המומחים – דה פורטו ריקו אימפורטינג קאמפני הם יבואנים וסוחרי קפה ידועים, שיושבים ב…. בניו יורק. ולהם יש עצות מאוד ברורות על איך לאחסן קפה.
לפי האנשים של חברת הייבוא פורטו ריקו, קפה הוא כמו לחם. הוא מתחיל לאבד את החוזק והטעם שלו אחרי שבועיים. עוד הם מספרים על הלקוחות האיטלקיים שהיו קונים בדיוק את כמות הפולים שצרכו, ולא יותר.
עוד בחיבור:
כמה כוסות קפה מותר לשתות ביום?
ההמלצה שלהם היא שאם רכשתם חצי קילו או פחות לשימוש מיידי, אחסנו אותו במיכל או צנצנת אטומים לאוויר והניחו על השיש. השתמשו בו כל יום עד שיאזל. האחסון במיכל אטום הוא חשוב, כי קפה נוטה לספוח ריחות חזקים – וזה נכון גם לגבי פולים וגם לגבי קפה טחון.
מה לעשות אם קניתי כמות גדולה של פולי קפה?
אם רכשתם כמות גדולה יותר, שאמורה להספיק לכם ליותר משבועיים, הם ממליצים שלא לטחון אותו ולהשאיר אותו כפולים שלמים. לחצי הקילו הראשון התייחסו כמו ההמלצה מעלה.
את שאר הפולים חלקו לאריזות של חצי קילוגרם, ואחסנו בשקית עם סגירה הרמטית (מהסוג עם הרוכסן או דומיו), ואחסנו במקפיא.
צריכים קפה? הוציאו חבילה אחת, והעבירו את תכולתה לצנצנת האטומה שעל השיש. השתמשו בה עד שהיא אוזלת, הוציאו את הבאה מהמקפיא, וחוזר חלילה.
למה לשים במקפיא?
אנשי יבוא פורטו ריקו מסבירים כי ההקפאה מונעת משמני הקפה שנמצאים בפולים מלהתייבש ומשמרת את הטעם. הקפה בסופו של דבר יאבד מטעמו, אבל ההקפאה תעכב את ההתהליך, ותשמור אותו טרי (יחסית) במשך חודשים.
לא לשים במקפיא, זה הורס את הקפה.
יש מיכלי איחסון למטרה הזאת.
אליני, האמירה שלך לא נכונה. הכתבה שלנו מסבירה במדויק מתי אפשר ואפילו מומלץ להקפיא את הקפה. אנא קרא אותה בעיון.
[…] ראשונה כשיצרתי את “טביעת האוזן” שלי, עשיתי זאת בבית קפה רועש. מה אגיד לכם? כנראה שיצאתי חירש. EVEN מציגה את […]
[…] איך כדאי לאחסן קפה? […]
אליני יש את מלא הצדק בדבריך. אין לאחסן במקפיא או במקרר קפה.זה הרי הורס את הקפה. אני למדתי מהטובים ביותר מה”ספיישלטי” ?
[…] סיפורים מעניינים ב-“החיבור”:איך כדאי לאחסן קפה? מדוע הוספת מים לוויסקי משפרת את טעמו? (ההסבר […]