IFA 2020: אינטל הכריזו על מעבדי דור 11

מעבדי דור 11 של אינטל עם ליבת Willow

כמדי שנה בתערוכת IFA, גם אם השנה התערוכה ברובה וירטואלית, אינטל מכריזה על דור המעבדים החדש שלה, והפעם אלה מעבדי דור 11 שלה, שם קוד: “טייגר לייק”. המעבדים מיוצרים בטכנולוגיה של 10 ננומטר, שאינטל מכנים SuperFin, אולי כדי לפצות על העובדה שהמתחרות רובן ככולן כבר נמצאות בהליכי ייצור בעובי חד ספרתי של ננומטרים, ויפעלו במהירויות של כמעט חמישה גיגההרץ (4.8 גיגההרץ).

מעבדי דור 11 של אינטל באים לא רק עם שיפורים טכניים בחומרה, אלא גם עם שינויי מותג. אינטל רק בפעם השלישית בתולדותיה משנה את הלוגו שלה (לטעמנו הלוגו הנוכחי והמוכר יותר מבדל), לצד שינוי שפה עיצובי לכל המוצרים.

לצד מעבדי דור 11, אינטל מוציאה את evo .evo הוא השם המסחרי של הדור השני של “פרויקט אתנה”. פרויקט אתנה המקורי נועד ליצור מחשבים ניידים קלים ודקים, והדור השני מביא עימו יכולות חדשות. אינטל מדברים על שיפור של 20% בביצוע מטלות יומיומיות, ושיפור של פי שניים במטלה כבדה כמו עריכת וידאו בעולם האמיתי. כמו גם כפליים ביצועים לגיימרים לעומת הדור הקודם.

המעבדים החדשים מגיעים גם עם הליכי בינה מלאכותית משופרים, שיאפשרו ניקוי רעשי רקע, טיפול משוכלל יותר בתמונות ווידאו, פענוח מהיר יותר שלו וביצועי רשת משופרים עם WiFi 6.

מחשב Flex5G של סמסונג עם מעבדי דור 11 של אינטל
מחשב Flex5G של סמסונג עם מעבד דור 11 של אינטל

ומה עם חיי סוללה?

אולם, שמנו לב למשהו שדווקא הייתה בו ירידה: חיי סוללה. אם דורות קודמים של מעבדי אינטל התהדרו במקסימום שעות פעולה דו ספרתי (12 שעות ויותר), אינטל עכשיו נזהרים ומבטיחים 7 או 8 שעות סוללה. לא ברור האם זה קשור לביצועים המוגברים, אבל בהחלט יש לשים לב לכך. אינטל למשל מתגאים ביתרון של 67% בביצועים לעומת AMD המתחרים שחזרו להיות איום משמעותי בתחום המעבדים לניידים, אבל מעניין יהיה לבדוק גם את המחשבים האלה עם חיי סוללה בעולם האמיתי.

וכנראה שלא נצטרך לחכות מדי. אינטל פרסמו ש-150 דגמי מחשבים ניידים של יצרניות מובילות כמו אייסר, HP, אסוס, רייזר, דל, סמסונג, לנובו (עם ה-i9 החדש שדיווחנו עליו אתמול) ואחרות יצאו כולן עם מעבדי דור 11, והמחשבים הדקים והקלים גם ישאו את הלוגו החדש של evo.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 



Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner