קירק סקאוגן, ראש חטיבת ה-PC של אינטל עלה הבוקר (ד’) על הבמה בברלין והציג את קו המעבדים החדש, שכבר נחשף בתערוכות קודמות וזכה לשם “סקיילייק”. זהו הדור הששי של מעבדי אינטל מסוג Core i, והוא מיוצר ב-14 ננומטר.
בקו החדש, שיכיל 11 מעבדים, כולל מעבד ה-Xeon לניידים, יש גם כמה מעבדים תחת מותג Core m שהורחב. סקאוגן דיבר על שיפורים בגרפיקה ועל שיפור בביצועים לעומת הדור הקודם, אבל גם באינטל מודים שהשיפור לעומת הדור הקודם אינו משמעותי כבעבר.
עוד הציגו באינטל תכונות חדשות של הפלטפורמה כמו טעינה אלחוטית (אינטל טוענים שהטעינה מתאפשרת גם דרך 5 ס”מ של עץ), ותקשורת אלחוטית מלאה עם מסכים גדולים וכולי. ההדגמה היחידה באירוע שלא הייתה יבשה לחלוטין, הייתה זו של Hello Windows, הכניסה נטולת הסיסמה, שנתמכת על ידי טכנולוגיות ה-TrueKey וה-RealSense של אינטל.
שלומית וייס, שהובילה את צוות הפיתוח של סקייליק בישראל הודתה בשיחה עם “החיבור” כי אינטל גם זנחה את אסטרטגיית ה-“טיק טוק” שלה (סקיילייק הוא “טוק”), של שדרוג ארכיטקטורה ואז שדרוג טכנולוגיית ייצור. המעבד הבא של אינטל, גם יהיה ב-14 ננומטר – כלומר, אינטל תקועה עם טכנולוגיית הייצור שלה לשנים הקרובות, והיא תתעכב עם המעבר ל-10 ננומטר.
עוד הציג סקאוגן הדגמות של טכנולוגיית RealSense, שנמצאת בשימוש ברחפנים ואפילו כתחליף משוכלל למראה בחנויות בגדים. אינטל מקווה להפיץ את הטכנולוגיה שלה למקומות חדשים, במיוחד בתחום של אינטרנט של החפצים – אבל שם מחכה לה תחרות קשה.