בטוויטר תוהים: מי החמושים בסרטון?

שוטרים לא על מדים יפו חמושים הפגנה

בסרטון המסתובב בטוויטר היום (ו’) המתעד הפגנה על גבול בת-ים יפו, נראים כמה אנשים בלבוש אזרחי, לבושים באפודים, חלקם נושאים אלות תקניות ומה שנראה כרימוני הלם. אומת הטוויטר כמובן התגייסה לפענח מי הם – האם מדובר בשוטרים במינוי ובתפקיד, או שמא מדובר בהתארגנות של מיליציה חמושה ובלתי חוקית?

הנה מה שהצלחנו לגלות מניתוח של הסרטון, רגע אחר רגע: הרימונים שהם נושאים, נושאים את הכיתוב “רימון סינוור/הלם” ומספר קטלוגי בכיתוב לבן, מה שמעלה את הסיכוי שמדובר באמצעי לחימה תקני.

בצילום נוסף של חדשות 12 מזווית קצת שונה, נראים האנשים שבסרטון מהגב – כשמאחוריהם עומדים לובשי מדים: לוחמי משמר הגבול ואנשי משטרת ישראל, שאינם מוטרדים מנוכחותם. יש לתהות מדוע לובשי המדים עומדים מאחור ואילו דווקא לבושי האזרחית החמושים בכבדות, עומדים בחזית המגע עם האזרחים בהפגנה, החלטה מוזרה כשלעצמה.

מנגד: כפי שניתן לראות בסרטון, אחד החמושים כבר אוחז בנצרת רימון מול הפגנה לא אלימה, מה שלא מעיד על שיקול דעת משטרתי הולם, ומתעלם מדרישות של אזרחים להזדהות כשוטר, במידה והוא כזה, חובה המוטלת על כל שוטר, ברגיל. אחד אחר, רעול פנים, עונד תג המשלב את דגל ישראל עם סמלו של “המעניש”, פרנק קאסל – פורע החוק מהקומיקס שיוצא לנקום את הרג משפחתו ולהרוג פושעים כשהוא נוטל את החוק לידיו. יצויין שהסמל של המעניש, הוא סמל החביב על שוטרים ומיליציות ימין בארצות הברית, והוא סמל בעל משמעות פוליטית. את התג הספציפי הזה, אגב, אפשר לרכוש בעלי אקספרס, וזהו כמובן, איננו תג רשמי או מאושר של משטרת ישראל.

בימים מתוחים אלה, שבהם אנו עדים להתארגנויות חמושות ובלתי חוקיות שיוצאות מטעם עצמן לרחובות, לצד קריאות המביעות תמיכה באזרחים האוחזים בנשק מצד השר לביטחון פנים, שוטרים הלבושים אזרחית וחמושים בכלי נשק כבדים כדוגמת רימוני הלם, המסרבים להזדהות ללא סיבה המצדיקה זאת – רק מגבירים את החשדות, תחושת הפחד בציבור ואת חוסר האמון במשטרה.

עוד בחיבור:

טוויטר: הבאג שיגרום לכם להיות מחובבים עד אינסוף

מן הראוי שהמשטרה תמנע מלהציב שוטרים חמושים ובלתי מזוהים וחסרי תגים שמיים בחזית מגע עם אזרחים – אלא לובשי מדים, המזוהים כיאות כבעלי סמכות אכיפת החוק.

תגובת משטרת ישראל

פנינו לדובר מחוז תל אביב בסדרה של שאלות לגבי האירוע ובקשה לתגובה והסברים, והוא הנחה אותנו להעביר את השאלות במייל.

[עדכון 14:49] – להלן תגובת משטרת ישראל:

ממשטרת ישראל נמסר: מדובר בכוח בילוש שהוקפץ ליפו, במסגרת פעילות מבצעית ממוקדת למניעת הפרות הסדר ושמירה על שלום הציבור ובטחונו, כאשר המדבקה על אחד השכפ”צים, איננה משטרתית ולפיכך הוסרה.

משטרת ישראל תמשיך לטפל בכל אירוע במקצועיות תוך שימוש בכל האמצעים העומדים לרשותה במטרה להגן על שלום הציבור.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 



Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner