וואווי משיקה את המייטבוק

מאת: ניב ליליאן, ברצלונה

היום (א’) השיקה חברת וואווי בברצלונה את מייטבוק – המחשב הנייד הראשון של החברה. המייטבוק הוא למעשה התשובה של וואווי לסרפייס של מיקרוסופט.

מנכ”ל וואווי ריצ’רד יו טען כי המחשבים הניידים לאורך השנים סבלו מתצוגה ירודה, חיי סוללה קצרים וכשלים שונים – טענות שאין להן ממש אחיזה במציאות של מחשבים ניידים.  יו אמר שוואווי מביאה את המלאכה שלהם בסלולריים  למחשבים.

למייטבוק יש גוף  אלומיניום ממקשה אחת, ויגיע בשני צבעים. שחור ולבן. זהו מחשב היברידי, מחשב שניים באחד, שהוא גם טאבלט וגם מחשב נייד.  הכיסויים יגיעו בארבעה צבעים, ביניהם חום וכתום.

יו טוען שהמסך של המייטבוק, בן 12 אינץ’, מציג תצוגת צבע טובה יותר מהסרפייס או האייפד פרו עם 85% מטווח הצבעים של NTSC, כמו גם יחס מסך לגוף טוב יותר.  יו אף אומר כי המחשב שלהם דק וקל – 6.9 מ”מ עובי ומשקל של 640 גרם.  עוד התגאה יו בעשר שעות סוללה ומטען זעיר – נקודה חשובה למי שבדרכים.

המייטבוק מקרוב

המייטבוק מקרוב

מתחת למסך יש מעבדי core M של אינטל מהדור הנוכחי. וקירק סקאוגן מאינטל עלה לבמה כדי לשבח את הפלטפורמה של החברה. המייטבוק יגיע עם כל הדרגות של ה-Core M.

בצד המקלדת ועט החרט, לעט החרט יש 2048 דרגות לחץ והמקלדת היא עמידה בפני נוזלים. מה שכן, המעמד הוא מבוסס קיפול של המקלדת, עם שתי זוויות בלבד ולא כמו הרגלית המתכוונת של מיקרוסופט. עט החרט הוא גם מצביע לייזר שזה גימיק נחמד למרצים. אבל וואווי, בניגוד למיקרוסופט, שילבה גם קורא טביעות אצבע בכל מחשב, מה שמאפשר כניסה מיידית.

בתחום הסאונד, מלבד עיבוד דולבי, המייטבוק יהיה מצויד עם שני רמקולים ושני מיקרופונים. המחיר יהיה החל מ-699 דולר לגירסה עם 128 גיגהבייט של SSD וארבעה גיגהבייט זיכרון. מעט יותר תחרותי מהסרפייס, אבל לא בהרבה. 

[עדכון אחרון: 16:17, שעון ישראל]

גילוי נאות: הכותב הוא אורח חברת קוואלקום בתערוכת ברצלונה 2016


Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

2 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner