עולם הסמארטפונים איננו מאיר פנים למיקרוסופט. מערכת ההפעלה הסלולרית של החברה מחזיקה בנתח של 2.7% בלבד משוק מערכות ההפעלה הניידות ( על פי IDC, נכון לשנת 2014). אבל, לאחר רכישת נוקיה, מיקרוסופט עצמה היא היצרנית הגדולה ביותר של סמארטפוני Windows. במקביל, חילופי הגברי בצמרת מיקרוסופט נותנים את אותותיהם: המנכ”ל הנוכחי נדלה, עם גישת ה-“mobile first, cloud first” (ניידים תחילה, ענן תחילה) מנסה להנגיש את שירותי החברה לכל פלטפורמה, בתחילה ל-iOS וכעת לאנדרואיד. יישומי ה-Office לסמארטפוני אנדרואיד הושקו במרוצת שנה שעברה, ולפני מספר חודשים גם לטאבלטים, אך כעת מיקרוסופט הולכת צעד אחד קדימה על ידי שיתופי פעולה עם יצרני חומרה.
שיתוף הפעולה עם סמסונג שכבר הניב פרי בתצורת יישומי ה-Skype, OneNote, OneDrive וייתכן שאף Office, אשר יגיעו מותקנים מראש על מכשיר הגלקסי S6.
כעת שיתוף הפעולה מתרחב גם לטאבלטים, אשר סמסונג צפוייה גם להציע לשוק האירגוני כעסקת חבילה. בנוסף גם Dell, ותשע יצרניות מכשירי אנדרואיד קטנות ולא מוכרות, יתקינו את היישומים של מיקרוסופט מבעוד מועד על מכשירי החברה. לטענת גורמים בתעשיה, גם ASUS ו-HP בקלחת של מיקרוסופט.
מיקרוסופט איננה זונחת את מערכת ההפעלה של החברה, הגירסא העדכנית Windows 10, אשר הוכרזה בכנס שערכה החברה בתחילת השנה, צפוייה לצאת לשוק בהמשך השנה.
מי עוד בצד של מיקרוסופט בשוק הסיני? על אף ש-Huawei הביעה את מורת רוחה ממערכת ההפעלה, והכריזה כי איננה מתכננת להשיק סמארטפון מבוסס ווינדוס 10 הצליחה מיקרוסופט לגייס לצידה יצרניות סיניות אחרות. מיקרוסופט הכריזה על פרוייקט ניסיוני עם Xiaomi הסינית, המתחרה של Huawei, אשר יאפשר למספר מצומצם של בעלי MI4 “לעבור צד” לווינדוס, ועל כך שלנובו תשיק השנה סמראטפון מבוסס ווינדוס.
[…] גבוהה של 1440 על 2560 פיקסלים (2K). הבחירה המסורתית של סמסונג במסכי AMOLED מתוצרת בית, כרגיל משתלמת. הצבעים נהדרים […]