יוצאים לקניות: מיקרוסופט רוכשת את Havok, אפל קונה את VocalIQ

לילה אחד, שתי רכישות גדולות: אפל הודיעה כי היא רוכשת את VocalIQ, חברה בריטית המתמחה בבינה מלאכותית, ואילו מיקרוסופט קונה את Havok – מפתחת המנוע הפיזיקלי שמאחורי משחקים כמו Call of Duty ו-Halo.

נתחיל דווקא עם הרכישה העסיסית יותר. מיקרוסופט הודיעה כי רכשה מאינטל את Havok, שמפתחת מנוע פיזיקלי למשחקי תלת ממד. למי שלא מכיר, מנוע פיזיקלי הוא רכיב תוכנה שמטפל בהתנהגות הפיזיקלית של כל העצמים בעולם המשחק, החל מעצים שנעים ברוח ועד ובעיקר – חלקיקים (נתזים, שברים וכו’) במטרה להקנות להם תנועה מציאותית. המנוע של Havok נמצא במעל ל-600 משחקים, כולל Call of Duty, Assasin’s Creed, The Elder Scrolls וגם Halo של מיקרוסופט עצמה.

בשעה שמיקרוסופט תשלב את התוצרים של Havok במוצרי התוכנה שלה כמו Azure ו-DirectX 12, החברה כבר הודיעה כי תמשיך לספק לאולפני המשחקים הגדולים רשיונות שימוש במנוע של Havok.

הרכישה השניה, והלא פחות מעניינת היא של אפלRe/Code מדווחים שאפל רכשה את VocalIQ, הזנק בריטי המתמחה בפיתוח של ממשק דיבור טבעי יותר בין בני אדם ומכונות.  לאפל זוהי רכישה מאוד הגיונית, שכן הטכנולוגיה ש-VocalIQ מפתחת יכולה להתאים למגוון מוצרים ומסדות של החברה, החל מסירי, דרך מחשוב לביש (השעון של אפל), בית חכם ועד מכוניות – מוצר שנטען שאפל מפתחת.

אפל הוציאה הודעה שמאשרת את הרכישה שדווחה בתחילה בפיינשל טיימס, כמובן עם הסייגים של “אפל קונה מפעם לפעם חברות טכנולוגיה קטנות יותר, ואנחנו לא דנים במטרותינו או בתוכניותינו”.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner