בראשית ימי המחשוב האישי, היו לא מעט מחשבים שבאו פשוט במארז של מקלדת עם חיבורים: האמיגה 500, קומודור 64, סינקלייר ואחרים. לא רבים זוכרים זאת, אבל אובונטו השתעשעו גם הם ברעיון של מחשב שלם בתוך מקלדת, רעיון שלא יצא לפועל. אבל אמש (ב’) הכריז ארגון רספברי פיי , הגוף שעומד מאחורי שורה של מחשבי מערכת על כרטיס קטנים וזולים בדיוק על זה: רספברי פיי 400 הוא מחשב בתוך מקלדת, בגירסה קצת יותר מודרנית מאלה שהיו נפוצים בשנות ה-80.
השם שלו, אגב, רספברי פיי 400 הוא לא מקרי: זוהי מחווה לאמיגה 500 המיתולוגי של חברת קומודור. ומה הוא כולל?
עוד בחיבור:
מקלדת עם אובונטו
קאנו: המחשב הקטן שדוחף ילדים לתכנת
הצצה למחשב קוביות: Revo
ראשית, הלוח שבתוך המקלדת זה הדגם האחרון שלהם, ראספברי פאי 4. הוא מגיע עם מעבד ARM מרובע ליבות 64 ביט (Broadcom BCM2711 עם ליבות Cortex A72 במהירות 1.8 גיגההרץ, למתעניינים), ארבעה גיגהבייט זיכרון, שבבי רשת אלחוטית ובלוטות’ (ac ו-5.0 בהתאמה), שתי יציאות למסכים עם תמיכה ב-4K, וגם מחבר ה-GPIO עם 40 פין של רספברי פיי עצמם למי שרוצה לחבר בכל זאת כמה צעצועים אליו. זהו מחשב שלם, בתוך מקלדת, בעלות של החל מ-70 דולר.
מבחינת קלט/פלט יש לו ככה: קורא כרטיסי מיקרו-SD (בשביל מערכת ההפעלה מבוססת הלינוקס הרשמית, Raspberry Pi OS, שתי יציאות למסכים מיקרו-HDMI, שקע USB-C לחשמל, שני שקעי USB 3.0, עוד שקע USB 2.0, שקע רשת Ethernet (תומך גיגהביט) ועוד שקע שלא זיהינו (מנעול קנסינגטון?)
הערכה היותר יקרה, שעולה בסביבות 100 דולר, כוללת גם כרטיס זיכרון עם מערכת ההפעלה, מתאם ממיקרו-HDMI ל-HDMI, שנאי כוח, עכבר ומדריך רספברי פיי למתחילים.
המקלדת עצמה מגיעה עם חריטה של חמש שפות אפשריות: אנגלית בטעמים בריטי ואמריקאי, ספרדית, צרפתית, גרמנית ואיטלקית והארגון מבטיח עוד.
ראספברי פאי עובדים עם כמה מפיצים ברחבי העולם. בחנות הבריטית למשל, אפשר לרכוש את הערכה המלאה תמורת כמאה דולרים, או את המקלדת-מחשב רספברי פיי 400 לבדה ב-70 דולר. כשהידיעה הזו נכתבה לא מצאנו אצל המפיץ הישראלי פייטל, את הגירסה הרזה, והקישור מאתר הגוף העולמי מוביל לערכה המלאה. ברם, הצלחנו עם שינוי ידני של הקישור, למצוא גם את הגירסה הרזה באתר הישראלי (שנמכרת תמורת 438 שקלים).
בחלק מהחנויות בעולם כבר כל המלאי נחטף. אין פלא.
[עדכון 3/11/20] – הידיעה עודכנה עם פרטים נוספים
נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים.
התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום.