“בינה מלאכותית לא עומדת לקחת לנו את העבודה (לכו להזד**ן!)” – בשעה ששורה של אנשי היי טק, עיתונאים ומומחי טכנולוגיה מטעם עצמם עפים על היכולות שמציעה ChatGPT, דווקא מעל במת הכנס העולמי של חברת דאסו סיסטמס, ג’ימי סימינוף, המייסד של חברת מצלמות הווידאו-פעמוני דלת חכמים ring מביע דעה נחרצת והפוכה. סימינוף לא סבור ש-ChatGPT תחליף את החדשנות האנושית או את היכולת האנושית שלנו, להמציא, לחדש ולחשוב מחוץ לקופסא.
בתשובה לשאלת “החיבור”, סימינוף מרחיב: “זה (בינה מלאכותית מחוללת) לוקח המון משאבים. זה יכול אולי לפתור סוגים מסויימים של סרטן, אפשר לעשות עם זה דברים מדהימים, אבל הוא מתבסס על מה שכבר יש. אני לא מאמין שגם עם כל המידע, הבינה המלאכותית מסוגלת לשבור גבולות. היא לא מסוגלת להחליף חשיבה יצירתית אנושית. מוצרים כמו ChatGPT מבוססים על הידע שכבר קיים”, אומר הממציא והמייסד של ring.
“חדשנות אמיתית לפעמים נשמעת או נראית מטופשת. ג’ימי, אתה הולך ליצור פעמוני דלת? כשנכנסתי לתחום, זה היה מוצר מאובק בהום דיפו”, הוא מציין. אגב, סימינוף הופיע עם ההמצאה שלו בתוכנית “הכרישים”, וחטף הערה עוקצנית ממארק קובן – “ברור הרי שפורצים מצלצלים בפעמון”. בעניין הזה, צוחק מי שצוחק אחרון.
סימינוף גם קצת מרחיב על הנסיבות וההשראה שהביאו אותו ליצור את מה שלימים הפך לקטגוריית מוצרים שלמה: סימינוף מספר כי הוא התנסה עם רעיונות שונים ואפילו הקים כמה חברות קטנות עם רעיונות שלא צלחו, אבל רוב הזמן עבד מהגאראג’ (בבתים אמריקאיים – המחסן שבאחורי הבית וחניית רכב מקורה, או לעתים צמוד אליו). “הגאראג’ שלי היה באחורי החצר, ולא יכולתי לראות מי בדלת. ואז חשבתי – למה שזה לא ילך לסמארטפון?”, מספר סימינוף. בעזרת תוכנת סוליד וורקס של דאסו סיסטמס הוא עיצב ובעזרת מדפסת תלת ממד, קצת מתכת ומצלמה שגנב מהתקן אחר, הוא בנה את אב הטיפוס הראשון של מה שלימים יהפוך להיות ring, וחברה בשווי של מיליארד דולרים.
“המטרה שלי הייתה להפחית פשע בשכונות”, אומר המהנדס. “זה לא הכסף שחשוב. חשוב המטרה, הסיבה שאנחנו רוצים לקום בבוקר…איך אנחנו משפרים את החיים של הלקוחות שלנו בטווח הארוך? זו הדרך לבנות חברה של עשרות מיליוני דולרים”, הוא מסביר את הסוד להצלחה.
Discover more from החיבור
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
https://google.wixsite.com/meir-ai גם אם התוכנה לא יכולה לעשות הכל – כל זמן שהיא מחוללת לי הנאה ותמורה- שיחוללו אחרים בכרמים, בגישה שלילי. לא חסר משאבי מחשב לענני ענק, ותוכנת בינה שמסוגל לשלוף מגמות וכיוון – האדם ייקח לו לא מעט זמן לחשוב איזה קוד לכתוב כדי לשלוף מידע , דבר שאפשר בעזרת שאילתה כמעט בשפה חפשית לבצע עם “בינה”. מי עדיין זוכר קובול…מי זוכר שאילתות SQL סבוכות שנתקעו ב LOOP בגלל מלל לא מדויק בשאילתה,,,,פסיק מיותר או משהו דומה. תשאלו את עתיקי המקצוע ולא רק “ענקי” המקצוע.
מאיר, תודה על התגובה. אין חולק על כך ש-ChatGPT הוא *כלי עבודה* מרשים. גם האנשים פה בכנס תומכים בזה. אבל הם גם כל הזמן מדגישים: כל הדברים האלה מתבססים על ידע שכבר *קיים*. הם לא מסוגלים להמציא משהו חדש לחלוטין שפורץ גבולות, ולא מבוסס על קונספטים קיימים – משהו שהיצירתיות האנושית כן מסוגלת לו. פה טמון ההבדל.
[…] – בשווקים נבחרים, מיקרוסופט הוסיפה את CoPilot, סייען הבינה המלאכותית שלה המבוסס על ChatGPT. הוא די דומה לסייען שכבר קיים בבינג […]
[…] ולומד על ההעדפות מתוך שיחה מתמשכת בדומה לבוטים של הבינה המלאכותית המחוללת, ונועד כדי לתת מענה גם על שאילתות קניות מוזרות […]
[…] לפני כמה שבועות והיא סדרה של מחשבים המיועדים לשימושי בינה מלאכותית וכוללים מעבדים לניידים של קוואלקום – ה-Snapdragon X […]