“בינה מלאכותית לא יכולה להחליף חדשנות”

ג'ימי סימיניוף מייסד ring לא חושב שבינה מלאכותית כמו ChatGPT יכולה להחליף יצירתיות

“בינה מלאכותית לא עומדת לקחת לנו את העבודה (לכו להזד**ן!)” – בשעה ששורה של אנשי היי טק, עיתונאים ומומחי טכנולוגיה מטעם עצמם עפים על היכולות שמציעה ChatGPT, דווקא מעל במת הכנס העולמי של חברת דאסו סיסטמס, ג’ימי סימינוף, המייסד של חברת מצלמות הווידאו-פעמוני דלת חכמים ring מביע דעה נחרצת והפוכה. סימינוף לא סבור ש-ChatGPT תחליף את החדשנות האנושית או את היכולת האנושית שלנו, להמציא, לחדש ולחשוב מחוץ לקופסא.

בתשובה לשאלת “החיבור”, סימינוף מרחיב: “זה (בינה מלאכותית מחוללת) לוקח המון משאבים. זה יכול אולי לפתור סוגים מסויימים של סרטן, אפשר לעשות עם זה דברים מדהימים, אבל הוא מתבסס על מה שכבר יש. אני לא מאמין שגם עם כל המידע, הבינה המלאכותית מסוגלת לשבור גבולות. היא לא מסוגלת להחליף חשיבה יצירתית אנושית. מוצרים כמו ChatGPT מבוססים על הידע שכבר קיים”, אומר הממציא והמייסד של ring.

“חדשנות אמיתית לפעמים נשמעת או נראית מטופשת. ג’ימי, אתה הולך ליצור פעמוני דלת? כשנכנסתי לתחום, זה היה מוצר מאובק בהום דיפו”, הוא מציין. אגב, סימינוף הופיע עם ההמצאה שלו בתוכנית “הכרישים”, וחטף הערה עוקצנית ממארק קובן – “ברור הרי שפורצים מצלצלים בפעמון”. בעניין הזה, צוחק מי שצוחק אחרון.

סימינוף גם קצת מרחיב על הנסיבות וההשראה שהביאו אותו ליצור את מה שלימים הפך לקטגוריית מוצרים שלמה: סימינוף מספר כי הוא התנסה עם רעיונות שונים ואפילו הקים כמה חברות קטנות עם רעיונות שלא צלחו, אבל רוב הזמן עבד מהגאראג’  (בבתים אמריקאיים – המחסן שבאחורי הבית וחניית רכב מקורה, או לעתים צמוד אליו). “הגאראג’ שלי היה באחורי החצר, ולא יכולתי לראות מי בדלת. ואז חשבתי – למה שזה לא ילך לסמארטפון?”, מספר סימינוף. בעזרת תוכנת סוליד וורקס של דאסו סיסטמס הוא עיצב ובעזרת מדפסת תלת ממד, קצת מתכת ומצלמה שגנב מהתקן אחר, הוא בנה את אב הטיפוס הראשון של מה שלימים יהפוך להיות ring, וחברה בשווי של מיליארד דולרים.  

“המטרה שלי הייתה להפחית פשע בשכונות”, אומר המהנדס. “זה לא הכסף שחשוב. חשוב המטרה, הסיבה שאנחנו רוצים לקום בבוקר…איך אנחנו משפרים את החיים של הלקוחות שלנו בטווח הארוך? זו הדרך לבנות חברה של עשרות מיליוני דולרים”, הוא מסביר את הסוד להצלחה.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

5 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner