צעד גדול לאנושות: פילאה נחת על השביט P67

רוזטה ופילאה

את הציוץ הזה צייץ לפני כשעתיים פילאה, כלי הנחיתה שיצא היום מבטנה של הגשושית רוזטה, בדרכו לנחיתה על כוכב השביט צ’וריומוב-גרסימנקו  (טכנית מדובר בהיצמדות ולא נחיתה, למדקדקים). זוהי הפעם הראשונה שהאנושות מנחיתה כלי חלל כלשהו על כוכב שביט, וזוהי הצלחה לפרויקט חוד החנית בחקר שביטים של סוכנות החלל האירופית (ESA). רבים חששו כי פילאה, שגודלו כמכונת כביסה ומשקלו מאה קילוגרם, לא יצליח לבצע נחיתה רכה על P67, ויתרסק על פני הקרח הקשים שלו. בשעת כתיבת שורות אלה פילאה נמצא על פני כוכב השביט, ומנסה לירות מחדש את הצלצלים שלו כדי להיצמד לגרם השמיים.

רוזטה יצאה מכדור הארץ לפני עשור, ב-2004, והקיפה את עולמנו שלוש פעמים במטרה להשתמש בכוח המשיכה של כדור הארץ כקלע – שיעניק לה מספיק תאוצה כדי לרדוף ולהשיג את כוכב השביט, שסביבו נכנסה למסלול לפני שלושה חודשים. בכדי לשמור על מערכותיה, הוכנסה רוזטה ביוני 2011 ל”תרדמת אלקטרונית”, ו-“התעוררה” בינואר השנה. מטרתה של רוזטה היא לחקור את גרעין כוכב השביט, מאחר וכוכבי שביט גילם כגילה של מערכת השמש, ויכולים ללמד אותנו רבות על היווצרותה.

רוזטה הוא איננו שם מקרי: כמו האבן ששימשה לפענוח כתב החרטומים, כך גם המידע שתביא רוזטה, יעזור לפענוח המסתורין של היווצרת מערכת השמש. רוזטה תישאר עם P67 עד אוגוסט הבא, עת יגיע לנקודה הקרובה ביותר במסלולו אל השמש.

 

   

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

תגובה אחתהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner