בוועידה שלהם השבוע בהוואי הטילו קוולאקום למעשה, פצצה: החברה הכריזה על מחשבים המריצים גירסה מלאה של ווינדוס 10, הפועלים לא על מעבד של אינטל כמקובל, אלא על סנאפדרגון 835, ערכת השבבים האחרונה של קוואלקום שמשמשת בטלפונים חכמים מהדור האחרון, כמו למשל ה-V30 שסקרנו כאן אך שלשום. להכרזה הזו יש משמעות עצומה בכך שקוואלקום למעשה מכריזה מלחמה על אינטל והולכת על השוק של מחשבים מהזרם המרכזי.
כשחושבים על זה, זהו צעד מתבקש והגיוני: סמארטפונים כבר מזה מזמן מה מחזיקים בעוצמת מחשוב שקרובה או זהה לזו של מחשבים ניידים, והקו הולך ומטשטש בין מחשבים ניידים, מחשבי לוח וסמארטפונים מגודלים, במיוחד עם פתרונות כמו DeX של סמסונג, והפיקסלבוק של גוגל שמריץ אפליקציות כמו טלפון.
המחשבים שהוכרזו הם תוצר של שיתוף פעולה ארוך עם מיקרוסופט, ופועלים למעשה כמו טלפונים מפלח השוק העליון: יש להם חיבור דור רביעי במהירות שיכולה להגיע עד גיגהביט לשניה, עם חיי סוללה מטורפים של קרוב ל-20 שעות. הסנוניות הראשונות של הפרויקט מגיעות מ-HP ואסוס, אבל אין מניעה לזרימה דו כיוונית: שיצרניות טלפונים יתחילו להציע מחשבים המבוססים על אותה ערכת השבבים, ואולי יצרניות מחשבים יטבלו את רגליהן ביצירת סמארטפונים.
ה-Envy X2 של HP שוקל כ-750 גרם ומחזיק 20 שעות פעולה בטעינה בודדת, והוא בעובי של סמארטפונים עם מסך של 12 אינץ’ בתצורת סרפייס. ה-NovaGo של אסוס יותר מזכיר מחשב נייד, עם מקלדת ומשטח הצבעה ומסך של 13.3 אינץ’, שניהם מריצים גירסה מלאה של ווינדוס 10, כולל תמיכה ביישומים מסורתיים, ועם אחסון של עד 256 גיגהבייט ושמונה גיגהבייט של זיכרון.
מיגל נונז, מנהל המוצר של סנאפדרגון, הקדיש את עיקר הראיון ל-WIRED על הפוטנציאל של מחשבים מחוברים שכאלה, בעיקר לאור ההשקעה והמחויבות העמוקה של קוואלקום למה שמכונה הדור החמישי בסלולר.
ההבטחה של החברה לשנים הקרובות שטמונה בטכנולוגיה, מדברת על חיבור נטול תפרים בין גלישה ברשתות סלולר ורשתות ויי פיי: לא עוד הסתמכות על רשתות רעועות בבתי קפה או בשדות תעופה, או לבקש מחבר שקופצים אליו שייתן לנו את הסיסמא לרשת. קוואלקום רוצים להביא לנו חיבור רציף לרשת, כזה שלא נצטרך בכלל לחשוב עליו ופשוט יעבוד – והמחשבים הללו הם חלק מהחזון הזה.
אם אתם כבר כאן…
רצינו לבקש טובה. בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. בנוסף, יש לנו הוצאות קבועות על אירוח האתר, אחסון, שרתי וידאו, גרפיקה ועוד. “החיבור” נעשה על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות, אבל היא גם פרנסה – ואנחנו מעדיפים לעבוד עבורכם, הקוראים. התמיכה הישירה שלכם מבטיחה את המשך קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים מעניינים, עוד תכנים שיוגשו בצורות מקוריות, עוד כתבות, עוד סרטונים ובכלל – עוד. לתמיכה במגזין
[…] […]