סוני מכריזה על טלוויזיות עם גוגל TV

חברת ישפאר, יבואנית סוני, הכריזה הבוקר (ב’) על קו הטלוויזיות החדש שלה לשנת 2021-22. החברה הציגה מגוון טלוויזיות עם מסכי OLED ו-LED תחת המותג Bravia, ובשש סדרות. הטלוויזיות, ברוב הסדרות כוללות מעבד קוגנטיבי בשם XR, הכולל גם מיטוב תמונה וגם עיבוד לצליל היקפי, קצב רענון גבוה עבור גיימרים, אבל שתי התכונות הבולטות של הטלוויזיות הן לראשונה תמיכה ב-גוגל TV, מערכת ההפעלה החדשה של גוגל לטלוויזיות שלמעשה מחליפה את Android TV (ומשווקת גם עם מכשירי הכרומקאסט החדשים של גוגל) וכוללת גם תמיכה ישירה בעוזרות קוליותו-Bravia Core, שירות הזרמה ייחודי לסוני – לצערנו, השירות עדיין לא פעיל בישראל. למרות שמנכ”ל ישפאר ציין שהדבר במו”מ מתקדם עם סוני העולמית, וצפוי להגיע לישראל ברבעון הראשון של 2022.

בצד עיבוד התמונה והצליל, סוני מציגה מעבר למעבד בעל הבינה המלאכותית שמסוגל לעבד פרמטרים שונים של התמונה באופן חכם, החברה מציגה עיבוד צליל היקפי וצליל הבוקע ישירות מהפאנל עצמו ללא צורך ברמקולים בסדרות העיליות.

לעוד חדשות, סקירות ראשונות וטיפים לחיים חכמים – הצטרפו לטלגרם שלנו!

בתחום הממשק, השילוב של גוגל TV החדשה מציג כמה דברים כמו הצגת תכנים רוחבית לרוחב שירותים שונים (במקום לחפש למשל תכני פעולה בדיסני פלוס, נטפליקס ואמזון, גוגל TV תציע לכם סרטי פעולה במרוכז מכל השירותים). בנוסף, ישנה תמיכה גם בעוזרות קוליות, גם זו הביתית של גוגל וגם אלקסה של אמזון המתחרה. ברם, ככל הנראה, לא נראה תמיכה בפיקוד קולי בעברית כרגע בטלוויזיות. בטלוויזיות של סוני גם ישולבו אפליקציות של ספקי תוכן מובילים מנטפליקס, לצד שורה של ספקי תוכן ישראליים כמו סלקום והוט, עם אפליקציות מובנות מראש

תכונה נוספת מעניינת במסכים של סוני היא יכולת הצבה של הטלוויזיות בכמה גבהים, גם כדי לאכלס סאונד בר מתחת לטלוויזיה ביכולת הצבה גבוהה יותר.

המסכים של סוני מתחילים בגודל של 32 אינץ’ לסדרה הנמוכה, כאשר לרוב הסדרות יש מסכים בגדלים שנעים בין 55 ל-85 אינץ’, והמחירים מתחילים מסביבות אלפיים שקלים ועד 36 אלף שקלים לדגם העילית עם 8K.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 



Discover more from החיבור

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות

מערכת "החיבור"

מערכת אתר "החיבור". שורת ההיכר שלנו עבור כתבות שנכתבו על ידי יותר מכותב אחד מזוהה

תגובה אחתהשמיעו קולכם

  • […] כשסוני הציגו את מעבדי התמונה החדשים שלהם, מעבדי ה-XR, הם דיברו על מעבדים עם אינטליגנציה קוגניטיבית. מעבר לכפילות המסוימת שבמונח, בתרגום לעברית זוהי בינה הכרתית והמשמעות בפועל, היא שמעבד התמונה משתמש בבינה מלאכותית כדי לזהות ולשפר אובייקטים על המסך, ולטענת סוני פועל כמו העין האנושית. לא עוד שיפורי תמונה “גסים” לכאורה – אלא המעבד ממש מזהה את העצמים בתמונה, אם זו יד על רקע של שדה פרחים, או חללית, ומשפר את ההצגה והעיבוד שלהם לפי העצם בתמונה. זו קפיצת דרך משמעותית, וזה עובד. עובד טוב. אפילו, עובד מאוד מאוד טוב. […]

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner