מה משותף לכל הסמארטפונים החדשים של 2017?

אם מסתכלים על הסמארטפונים של שלהי 2016, בואכה 2017 רואים מגמה עקרונית של מסכים מלאים ללא שוליים. ה-Mi Mix, הגלקסי S8 הצפוי, וכנראה שגם האייפון 8 ואחרים, כולם יהיו עם מסכים נטולי שוליים. אבל העניין הזה מציב סוגיה חדשה ליצרניות הסמארטפונים: איפה נשים את כפתור הבית, שהוא גם קורא טביעות האצבע?

לשם כך מופיע פתרון שהוצג לנו עוד בתערוכת ברצלונה האחרונה בשנה שעברה. בדגמים החדשים מותקן קורא טביעות אצבע על קולי (אולטראסוני), שנמצא מתחת לזכוכית. היופי בקוראי טביעות האצבע החדשים של קוואלקום ואחרות, הוא שניתן להתקין אותם מתחת לכל משטח, ללא צורך במשטח פיזי ייעודי. גלי הקול מספקים קריאה אמינה בעד 400 מיקרומטר או מיקרון (מיליונית המטר) של זכוכית או חומרים אחרים. לשם השוואה, עובי של שערת אדם הוא כחמישים מיקרון.

קורא טביעות אצבע על קולי כפי שהוצג בברצלונה 2016

קורא טביעות אצבע על קולי כפי שהוצג בברצלונה 2016

הפיתרון של קוואלקום, שאגב פותח בישראל, פועל על גלי קול החודרים את שכבת העור החיצונית (אפידרמיס), כך שהם מסוגלים לקרוא את ה”נקיקים” וה”גבעות” הזעירים שמרכיבים את טביעת האצבע שלנו. לאופן הפעולה הזה, בניגוד לקוראי טביעות האצבע מהדור הנוכחי שמסתמכים על זיהוי “צילום” של טביעת האצבע שלנו, יש כמה יתרונות – ראשית, קשה יותר להטעות אותו. אם בעבר, עבריינים ופצחנים השתמשו בתבנית גומי כדי לשטות בקוראים, הקוראים העל קוליים חסינים בפני הונאה מסוג זה. שנית, הם מתמודדים טוב יותר עם אצבעות מזיעות או רטובות. וכמובן, היכולת להציב אותם מתחת לכל משטח, הופך אותם באופן ברור לבחירה של הדור החדש של הסמארטפונים.

 

 

אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

5 תגובותהשמיעו קולכם

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner