לנובו מכריזה על מחשבים דקים: יוגה 9i, יוגה 9i Slim ונייד משחקים

המצבים של יוגה 9i

תערוכת IFA ברגיל ובכלל, היא הזדמנות נפלאה לחברות להציג את מרכולתן לקראת החגים (לא רק שלנו…), ואפילו לא הקורונה פוגעת במנהג הזה. לנובו, שמקדימה קצת את התערוכה שנפתחת רשמית רק ביום חמישי מכריזה היום על שני דגמי יוגה חדשים ומעניינים, מחשב גיימינג שנראה על הנייר פורץ דרך.

קורם עור ואלומיניום

והנה החדשות ועיקרן תחילה: לנובו עושה סדר מחדש בשמות הדגמים שלה. לא עוד דגמים בני שלוש ספרות, אלא מספור ספרה בודדת (מעניין איך הם יתמודדו עם הדגם הבא, אבל דיה לצרה בשעתה), שעדיין מציין את הסדרה, וסדרת ה-900 הופכת לסדרה 9, שהיא הסדרה העילית: אז הכירו את ה-יוגה 9i ואת ה-9i Slim.

מדובר בשני מחשבי 14 אינץ’ (ה-9i יוצע גם ב-15 אינץ’) דקים וקלילים המנצלים היטב את מעבדי הדור העשירי של אינטל, שניהם עם שלדת אלומיניום קלה ולראשונה, יסלחו לנו הטבעונים – כריכת עור, שזו יציאה עיצובית מעניינת ודי נדירה למחשבים (אסוס עשו פעם מחשב כזה נדמה לי בשיתוף הפעולה שלהם עם פרארי). לטבעונים מוצעות גם גירסאות באלומיניום מלא והיותר שגרתי.

ה-יוגה 9i הוא מחשב 2 ב-1 הסובב על צירו, ואילו ה- יוגה 9i Slim, כפי שמעיד שמו, הוא נייד צדפה קליל ודק במיוחד – פחות מ-14 מ”מ עובי ו-1.26 קילו משקלו. הוא יגיע בגירסאות עם רזולוציה של עד K4 במסכי IPS, ועד בהירות של 500 ניט.

עוד משהו חמוד וחדשני שכלול במחשבי ה- יוגה 9i הוא קורא טביעות אצבע מבוסס גלי קול, שבדומה לטכנולוגיה הזהה בסמארטפונים שמחביאה אותו מתחת למסך, כאן הוא מתחת למשטח ההצבעה, מה שהופך את העיצוב לעוד יותר חלק ואלגנטי (לא שלרוב קוראי טביעות אצבע כיערו מדי מחשבים, במיוחד במקרים שהם שולבו בכפתורי ההפעלה, אבל היו מקרים…). ברוח עידן הקורונה, לנובו גם מציינים שהוא יעבוד עם אצבעות נוטפות מים משטיפת ידיים או חוטאו באלכוג’ל

עוד הם כוללים חיישני קרבה, שינעלו את המחשב אם אתם לא לידו, והפעלה של אזעקה אם מישהו מנסה להזיז אותו כשאתם בדיוק הלכתם להזמין עוד קפה ואתם עם הגב אליו.

במפרט הטכני, כרגיל, לנובו, מעמיסים: עד 3 שקעי ת’אנדרבולט 4, בלוטות’ 5.1, Wi-Fi 6, ה- יוגה 9i Slim מגיע עם סוללה של 63 וואט/שעה, מה שאומר עד 20 שעות פעולה, ואילו ה- יוגה 9i מגיע עד 18 שעות פעולה.

דווקא נתוני המעבדים קצת מעורפלים – בדגמי ה-15 אינץ’ מדובר על מעבדי שמונה ליבות ועד 16 נימים ועד מהירות של 5.3 גיגההרץ וכן מדברים על דגמי ה-HK, קרי מעבדי ביצועים חזקים לניידים. אבל לנובו כן מבטיחים עד 16 גיגהבייט של זיכרון DDR4 ואחסון של עד שני טרהבייט של PCIe M.2 ואופציה למעבד גרפי חזק כמו ה-1650 GTX Ti של nVidia.

ה-Slim 9i עם כרית העור יימכר תמורת החל מ-1899 יורו החל מחודש נובמבר, ואילו ה-יוגה 9i יימכר מאוקטובר, תמורת 1799 יורו לדגם ה-14 אינץ’, ו-1999 יורו (אלפיים יורו בעברית יפה) לדגם ה-15 אינץ’.

למה להתפשר?

אותן הטכנולוגיות, כך נאמר לנו במסיבת העיתונאים המקוונת המקדימה של לנובו, באו לפתור דילמה עתיקה בתחום של מחשבי הגיימינג: הצורך בפשרה בין ביצועים למשקל. ברגיל, מחשבי גיימינג הם נבלות כבדות. למעט חריגים כמו רייזר שהלכו על פתרונות מעניינים בחזיתם הם (להוציא את המעבדים הגרפיים המפלצתיים לקופסא חיצונית ה-“מתגברת” את הנייד הקל מבחוץ כשרוצים לשחק), רוב החברות, וגם לנובו עד כה, מוציאות מחשבי גיימינג שהם אולי חזקים, אבל בפירוש לא הכי קלים מבחינת משקל.

ה- Legion Slim 7i בא לעשות מהפכה בתחום. מדובר בנייד גיימינג בן 15 אינץ’, שלנובו טוענים שהוא הקל ביותר בעולם בקטגוריה שלו. ה- Legion Slim 7i שוקל 1.86 ק”ג, כולל סוללה גדולה יחסית של 71 וואט/שעה, שאמורה לספק קרוב ל-8 שעות פעולה של משחק תובעני.

ואם כבר הזכרנו תובעני – אז המעבדים של ה- Legion Slim 7i הם מעבדים של עד Core i9 מדור עשירי מסדרות ה-HK, ועם יכולת המהרה (אוברקלוקינג) פתוחה. המעבדים הגרפיים הם מעבדי nVidia כמובן, עד RTX 2060, כולל Max Q, DLSS  וטכנולוגיות נלוות שאמורות למקסם את קצב הפריימים ולאזנו עם חיי סוללה.

האחסון כאן הוא גם, עד שני טרהבייט של M.2 NVMe PCIe SSD, ועד 32 גיגהבייט זיכרון DDR4 במהירות 3200 מגההרץ. המסך של ה- Legion Slim 7iמגיע בשתי אפשרויות לבחירה:    מסך K4    בבהירות 600 ניט וטווח גוונים של 100% Adobe RGB או אם קצב רענון חשוב לכם – לנובו מציעים ל- Legion Slim 7i מסך עם קצב רענון של 144 הרץ, עם פאנל IPS אבל עם פשרה קטנה ברזולוציה ל-Full HD. אתם תשרדו.

הצעצוע, שיכלול גם מקלדת עם תחושה המדמה מקלדת מיכנית, שני שקעי ת’אנדרבולט, בלוטות’ 5 ו-Wi-Fi 6, יימכר החל מאוקטובר תמורת 1299 יורו.

נהניתם מהקריאה? שמחים לשמוע.
בכתבה שזה עתה קראתם הושקעו שעות רבות של איסוף מידע, תחקיר, כתיבה, עריכה, גרפיקה, עיצוב, צילום ועריכת וידאו. “החיבור” מופק על ידי שורה של עיתונאים מקצועיים, שבשבילם עיתונות היא שליחות – אבל היא גם פרנסה ואנחנו רוצים לעבוד עבורכם, הקוראים. 

התרומה שלכם (בעלות של כוס קפה) מבטיחה את קיומו של “החיבור” כמגזין עצמאי, אובייקטיבי, חופשי מתלות במפרסמים, ותאפשר לנו להביא לכם עוד סיפורים ומידע מעניין ומועיל, כל יום. 


אולי יעניין אתכם גם...

על אודות המחבר לצפיה בכל הכתבות לאתר המחבר

ניב ליליאן

העורך האחראי של "החיבור".

ניב ליליאן הוא עיתונאי חוקר בעל ניסיון של 22 שנה בכתיבה על טכנולוגיה, אינטרנט והשפעותיהם על פוליטיקה וחברה. כעורך ערוץ המחשבים של ynet בשעתו, הוא הוביל קמפיין עיתונאי נרחב ועיקש שהביא את סכנות המאגר הביומטרי לידיעת הציבור, ופרסם תחקירים על עוולות צרכניות כמו התערבות ספקיות האינטרנט הישראליות בתעבורת רשת, לצד פרשנויות מורות נבוכים וקלות לעיכול.
פרט טריוויה: הוא העיתונאי הישראלי הראשון שראיין את מנכ"ל גוגל.

השמיעו את קולכם

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

banner